Jogash Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Witam ! Czy dam radę sam wstawić do B5 radyjko Concert ? Kwestia taka miałem gammę ( kaseciak ) ale po prostu padło, tzn nie uruchamia się ( na trasie zmieniałem stację na wyświetlaczu i radia i komputera zaciął się napis "search" i wyłączyłem. Więcej włączyć je nie mogę - tak jakby power przestał działać w związku z tym postanowiłem zmienić radio na CD czyli np: Concert - byłem bliski kupna ale teraz dowiedziałem się o tzw sterowniku CAN co to takiego ? Gdzie to kupić lub wgrać ? z kostkami przy podpięciu będzie problem ? Pozdrawiam ! A może gammę da się uruchomić jakieś rady ?
YATES Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Kupuj Concert CD z Audi A6 - to ten z zaokrąglonymi rogami.
DeeJay_Kill Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 lepiej kup to CD, zanim zechcesz naprawiać gammę (bo na pewno się da) Kolega Yates dobrze Ci mówi - ma być concert z A6.
przemciotorun Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 adapter can-bus mozesz kupic na alllegro koszt ok 250-300 zl...... + koszt radia.... sporo, a moze kaseciaka i zmieniarke mp3
tomasz-gorz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 a po co jest ten adapter i do czego słuzy?
pre_pl Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t36928.0.html;highlight=adapter+can-bus http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2939.0.html;highlight=adapter+can-bus http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t25360.0.html;highlight=adapter+can-bus
tomasz-gorz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 nie wiem czy dobrze zrozumiałem - adapter can-bus słuzy do tego aby odblokowac wszystkie funkcje radia (przyciemnianie wyswietlacza, rds na fis, granie przod+tył) tak? w 2 linku jest obejscie tego, poprzez wlutowania kabelka zasilającego podswietlenie, rds na fis mnie nie interesuje bo nie mam fis a nie wyłaczanie glosnikow poprzez wyjecie jednego z kabelkow z kostki. 'Problemem' tylko bedzie ze co 1h bedzie sie wyłaczało? takze spokojnie moge kupowac i bezkosztowo zainstalowac?
pre_pl Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 nie będziesz miał podświetlenia gałek i będzie się radio wyłączało co 0,5/1 godzinę (nie pamietam ile)
przemciotorun Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 co godzine, i nie bedzie sie wlanczalo i wylanczalo po kluczyku
Fipomat Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 możesz kolego sobie też kupić concerta plus albo concert by Panasonick i taki adaptorek zamiast zmieniarki żeby był Aux-in koszt takiego radia około 350-420zł ale nie wystąpi tam problem z głośnością
tomasz-gorz Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 a jak bedzie z działaniem radia (FM) w concert II? bo cos kiedys czytałem, ze trzeba separator zeby działała antena w szybie tylko nie pamietam czy do orginalnego radia, czy do 'innego' antena w szybie, wzmacniacz antenowy mam, wszystko podpiete (rozbierałem i widziałem)
przemciotorun Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 to zalezy czy wzmacniacz jest zasilany z kabla antenowego, jesli tak to nic nie bedziesz musial robic, a jesli masz dodatkowy kabelek do zasilania wzmacniacza, chyba bialy kolor, to bedziesz musial podac na niego zasilanie
Młodzik Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja mam w swojej concerta tylko że już z nim wyjechało z fabryki i działa bez zarzutu jestem z niego bardzo zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi