Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silver Arrow by Adam87# BRD# 222HP/445Nm# QUATTRO# JR28 19'/9.5 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Adam87 napisał:

Niedługo wymiana zawieszenia przód, a dodatkowo pojawiły się niewielkie wibracje podczas hamowania.. czyżby piasty trzeba wymienić??? 

W czwartek na wakacje i od przyszlego poniedziałku zmiana zawieszenia. 

20200810_181205_copy_2007x1129.jpg

20200810_202504_copy_3456x1944.jpg

Fajny boksik ;) zanim wymienisz piasty itd to kup sobie czujnik zegarowy i pomoerz bicie z tarcza i bez... kumpel ostatnio walczył tez z biciem wsio wymieniał co popadło w s-Max... dopiero 4 komplet tarcz był jak należy. 

Opublikowano

Od czujnika zegarowego powinno się zaczynać każdą wymianę tarcz,mierząc najpierw piasty... Dopiero dalsza decyzja co dalej ?

Adaś kurde całkiem fajnie to koło siedzi, pasuje mu ta czerń ?

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, karol1981 napisał:

Działaj, działaj, nie będzie tak źle, w razie czego zwalisz całą zwrotnicę i łożysko wybijesz bez problemu. U mnie niestety wymiana piast I łożysk nie pomogła i coś czuję że jest to grubszy temat pokroju dwumasy albo jeszcze gorzej.. Jak wrócisz z urlopu będę miał jeden temat i się spotkać. 

W B6 mam nowe hamulce, piasty z łożyskami i nadal wibruje. Zmienie jeszcze wahacze bo są liche i zobaczymy czy pomoże. Bo tak to już niewiem co może być jeszcze:facepalm:

W B7 myślę że też wahacze z piastami powinny wyeliminować problem. Tu mam całe sprzęgło nowe więc raczej to nie to.

Tyle też że w B7 delikatnie czuć, a w B6... :disgust:

Wracamy w niedziele to się będę odzywał. Może przyjedziecie ma kawkę poza miasto:wink4:

@Norbas i @kamil-vag tak zrobię. Kupie czujnik i będzie pewne. A jeszcze się przyda nieraz jak będzie na stanie.

Edytowane przez Adam87

Opublikowano

Trochę podobna do mojej :D ładnie sie prezentuje Szerokości ;) !

Opublikowano
6 godzin temu, kamil-vag napisał:

Adaś kurde całkiem fajnie to koło siedzi, pasuje mu ta czerń ?

Pozazdrościł mojego looku zimowych kół i do tego też rotorów ? Ściągacz :kox:

Opublikowano

Mega autko. Obserwuje od jakiegos czasu i zmiant na duzy plus. Felga w czerni pasuje?. Lampy robia mega robote, tez na nie chorowalem ale byly poza zasiegiem a teraz nawet o uzywki ciezko. Pozdro. ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 11.08.2020 o 13:49, Michael2391 napisał:

Trochę podobna do mojej :D ładnie sie prezentuje Szerokości ;) !

:hi:

W dniu 11.08.2020 o 16:50, Gremlin0209 napisał:

Pozazdrościł mojego looku zimowych kół i do tego też rotorów ? Ściągacz :kox:

Jak żonka je wybrała, to odrazu skojarzyłem z twoimi:wink4:

W dniu 13.08.2020 o 09:29, monthrey12 napisał:

Mega autko. Obserwuje od jakiegos czasu i zmiant na duzy plus. Felga w czerni pasuje?. Lampy robia mega robote, tez na nie chorowalem ale byly poza zasiegiem a teraz nawet o uzywki ciezko. Pozdro. ?

Dzięki za miłe słówko:oczko:

Też podoba mi się ta felga, ale nadal nie jest taka jaką ja chciałem.. jeszcze będzie zmiana...

A tych lamp wogule nie żałuję, że kupiłem. Szkoda, że już nie dostępne. Jakbym kiedyś miał sprzedawać samochód to wyciągam je i zostawiam na pamiatkę:decayed:

Opublikowano

Adam masz filmik jak świecą te lampy w nocy? Te lampy aftermarketowe nie miały żadnej konkurencji,szkoda że produkcję zaprzestali.

Opublikowano
  • Autor

Kurde, Łukasz nie mam:co:

Za kilknaście minut będę szedł do samochodu to cyknę fotę bo stoi na parkingu poziomowym. 

Edit:

Nie widać ładnie jak świecą xenony na tym parkingu. Jutro jak będziemy wracać do domu do zrobię fotkę :hi:

Edytowane przez Adam87

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z nowości wpadł ori moduł bluetooth, z dodatkową opcją słuchania muzyki z telefonu. Dzięki @pila24 :hi:

A dziś dotarły do mnie żarówki led do świateł wstecznych. Dzięki @afroo. za podesłanie namiarów no i za pomysł:hi:

20200828_183104_copy_1843x1037.jpg

20200828_213603_copy_1843x896.jpg

20200828_213416_copy_1843x896.jpg

Opublikowano

Adaś bardzo duża roznica w ilości światła? ? Bo mój wsteczny tez mnie juz denerwuje... ?

Opublikowano
  • Autor

Łukasz, bardzo duża różnica. Mam lampy przyciemnione i szyby, a teraz widać wszystko jak cofam na miejsce co parkuje.

Polecam w 100%. Zapytaj też Marcina @afroo. potwierdzi:wink4:

No i nie ma błędu:decayed:

Opublikowano

@Adam87 Czesc. Jak dziala ten dodatkowy modul do sluchania muzyki? :)

Opublikowano

To jest AUX dla RNS-E, realizowany przez BT... Łączysz się z telefonem, wybierasz AUX w rnse i słuchasz co chcesz ?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, monthrey12 napisał:

@Adam87 Czesc. Jak dziala ten dodatkowy modul do sluchania muzyki? :)

Kamil wyjaśnił:hi:

Opublikowano
W dniu 28.08.2020 o 22:12, Adam87 napisał:

A dziś dotarły do mnie żarówki led do świateł wstecznych. Dzięki @afroo. za podesłanie namiarów no i za pomysł:hi:

:hi:

W dniu 29.08.2020 o 10:43, Gremlin0209 napisał:

Adaś bardzo duża roznica w ilości światła? ? Bo mój wsteczny tez mnie juz denerwuje... ?

W dniu 29.08.2020 o 11:09, Adam87 napisał:

Łukasz, bardzo duża różnica. Mam lampy przyciemnione i szyby, a teraz widać wszystko jak cofam na miejsce co parkuje.

Polecam w 100%. Zapytaj też Marcina @afroo. potwierdzi:wink4:

No i nie ma błędu:decayed:

Niestety wsteczne w B7 ewidentnie zostały zaprojektowane tylko i wyłącznie by sygnalizować wrzucony bieg, a nie, by dawały jakiekolwiek światło podczas cofania. :facepalm: Dlatego też po instalacji ledów przy miejskim oświetleniu szału wielkiego nie ma, natomiast w ciemnych miejscach sporo widoczności dodają. Idealnie widać to na zdjęciach u Adama. :thumbup1:

Opublikowano

Problem z wibracjami rozwiązany? U mnie winne okazały się skrzywione tarcze tj. miały bicie po rozgrzaniu. Piasty miały wżery, więc wraz z łożyskami wleciały nowe.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, george napisał:

Problem z wibracjami rozwiązany? U mnie winne okazały się skrzywione tarcze tj. miały bicie po rozgrzaniu. Piasty miały wżery, więc wraz z łożyskami wleciały nowe.

Niestety przy B7 nic nie robiłem. Nie zdążyłem (problemy rodzinne).

Za to w B6 miałem podobnie i też okazały się krzywe tarcze. Mają tylko 3 m-ce. Wydaje mi się, że napewno "pomogły" piasty i zwrotnice, które były bardzo zużyte.

Więc, w B6 zmieniłem piasty z łożyskami, zwrotnice (używki, ale 200% lepsze niż te co miałem), wahacze i jeszcze przetoczone tarcze i wreszcie spokój.

Zrobiłem od wczoraj trasę 1200km i fajnie teraz hamuje.

B7 niestety musi poczekać do następnego powrotu. Ale też już czekają piasty z łożyskami, wahacze i tarcze dla pewności też przetoczę..

Opublikowano
1 godzinę temu, Adam87 napisał:

Za to w B6 miałem podobnie i też okazały się krzywe tarcze. Mają tylko 3 m-ce. Wydaje mi się, że napewno "pomogły" piasty i zwrotnice, które były bardzo zużyte.

Jakiej firmy tarcze? Wahacze na szczęście mam dobre. Moje miały 206 kkm nalotu. Po wymianie łożysk samochód zupełnie inaczej toczy się.

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, george napisał:

Jakiej firmy tarcze? Wahacze na szczęście mam dobre. Moje miały 206 kkm nalotu. Po wymianie łożysk samochód zupełnie inaczej toczy się.

Textar. Brałem kpl z klockami.

W b7 mam Zimmermana nawiercane. I ten mój tokarz mówił że nie przetoczy mi ich...