YATES Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Być może wkrótce będę musiał przenieść się na kilka miesięcy do Warszawy i moje pytanie. Jak jest z internetem bezprzewodowym na terenie stolicy ?? Chodzi mi o internet który pójdzie na laptopie bez jakiejś anteny na dachu. Oczywiście nie zależy mi na darmowym wi-fi tylko o jakąś sieć za którą zapłacę normalne pieniądze i będę mógł korzystać z laptopa. [br]Dopisany: 12 Styczeń 2009, 21:57_________________________________________________Nie wierzę,że nikt z Warszawy nie korzysta z internetu bezprzewodowego
wit.s Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Hmmm... Pomijając hot-spoty, Neo i I-Plus'y, to pirsze słyszę. Generalnie (w zależności od miejsca zamieszkania) królują tu sieci kablowe. A jak chcesz WI-FI, to dodatkowo ruterek i masz wszystko.
YATES Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Tylko,że kabelkiem raczej nie wchodzi w grę, bo pobyt może okazać się czasowy i nie chcę wiązać się jakimikolwiek umowami. Chodzi mi o jakiś WI-Fi z jakiegoś nadajnika , czy jest coś takiego na terenie Warszawy za co zapłacę i będę mógł korzystać w laptopie z netu ???
wit.s Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tylko,że kabelkiem raczej nie wchodzi w grę, bo pobyt może okazać się czasowy i nie chcę wiązać się jakimikolwiek umowami. Chodzi mi o jakiś WI-Fi z jakiegoś nadajnika , czy jest coś takiego na terenie Warszawy za co zapłacę i będę mógł korzystać w laptopie z netu ??? Obawiam się, ze o niczym takim nie słyszałem (a sam długo szukałem czegokolwiek). Pozostaje Ci chyba tylko jakieś I plusowe badziewie
Flyer Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Najlepszy chyba blueconnect... w Warszawie i okolicach smiga bardzo ładnie.
YATES Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 A taki bluconnekt można dostać na czas nieokreślony tzn. np. na 5-6 miesięcy czy trzeba podpisywać umowę na 2 lata ???
DeeJay_Kill Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 play ma dobrą ofertę - szczegółów nie znam, ale kolega płaci 45zł/mc i nawet jest zadowolony.
freon Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 nieokreślony http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/documents/ind/blueconnect/wo_bc_49_119_czas_nieokre_lony.pdf 12/24 mce http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/internet/blueconnect_komputer/abonament Uważam, że o wiele lepsze jest zapisanie się do sieci osiedlowej, których jest b.dużo: - dobre ceny - o wiele lepsze prędkości - DC++ - czas nieokreślony nawet 2 mce No ale możesz łączyć się tylko w domu...
swiezak84 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 w ostatecznosci bemowski ratusz w swoich okolicach zapewnia darmowy wi-fi. nie mam pojecia jaki jest transfer
Buba Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 z tego co sie orientuje to niedlugo cala warszawa ma miec bezprzewodowy internet, podobno ktoras dzielnica juz takie cos posiada
krajek_007 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 polecam Play :> lepsze limity za 3x mniej kasy niż Era zasięg UMTS w dużych miastach ok - coś o tym wiem bo zajmuję się tym w Poznaniu...
pox Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Odświeżę nieco wątek. Zastanawiam się nad uruchomieniem internetu w Play-u, widzę że jest oferta Play Online 5 GB, za 45zł (pierwsze 3 m-ce za 50% tej kwoty), a okres umowy to 18-miesięcy. Ale chciałem się was zapytać o to, czy warto pakować się w internet przez GSM/UMTS? Jak jest z zasięgiem UMTS na warszawskim grochowie.
Rekomendowane odpowiedzi