rajder Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 nie mogę odpowietrzyć układu chłodzenia w ogóle nie leci mi plyn przez ta mala dziurkę we węzy od nagrzewnicy
andrzej_1970 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Rozgrzej dobrze silnik aż otworzy się termostat uzyska obieg i musi się wtedy odpowietrzyć.
khmok Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 to nie tak do konca zbiorniczek wyrownawczy jest w naszych niuniach nizej niz nagrzewnica ,takze najbardziej poprawne byloby odkrecenie tego zbiorniczka i uniesienie ponad poziom nagrzewnicy
lesand Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ustaw ogrzewanie na max. nawiew na min. to pomaga takze najbardziej poprawne byloby odkrecenie tego zbiorniczka i uniesienie ponad poziom nagrzewnicy , możesz też pomóc pompując przez zaciskanie i puszczanie węża wychodzącego ze zbiornika wyrównawczego
pio911 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Kolego załóż wąż na nagrzewnice delikatnie dokręć obejmę tak żeby wąż nie wyskoczył ale żeby było trochę luzu i jazda z ogrzewaniem na max .(tylko obserwuj temperaturę najlepiej na klimatroniku kanał 49) Też próbowałem przez dziurkę ale na postoju ciężko uzyskać 90 stopni
rajder Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 podnosilem zbiornik do gory naciskalem weza i nic to nie dalo na klimatroniku pokazywalo 93 stopnie
Voucher Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Moze masz nagrzewnice zabita kamieniem? Jak z ciepłem w kabinie?
Musashi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 trzeba uniesc zbiorniczek i pozwolic zadzialac grawitacji
dziki pzs Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja też nie mogę nie mogę sobie poradzić z odpowietrzeniem. Wymieniłem termostat i płyn z miesiąc temu. Auto nagrzewa się prawidłowo do 90 w kabinie wali ciepłem jak się ustawi HI. Natomiast wkurza mnie bulgotanie/ przelewanie się wody słyszalne w kabinie.
khmok Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 no wlasnie. moze macie nagrzewnice zabita kamieniem i przydaloby sie male plukanko ja ostatnio czyscilem nagrzewnice i musze powiedziec ,ze sporo syfu wylecialo mimo tego ,ze 2 miesiace wczesniej zmienialem plyn chlodzacy. i w srodku zaczelo lepiej grzac
Rekomendowane odpowiedzi