Patrox Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jako że nasza firma osiągnęła już wiele jeśli chodzi o diesle,min. rekord Polski i Europy w klasie Diesel naszym rajdowym Golfem R5 biturbo,oraz zaprezentowała szereg grubych modifikacji czy to 1,9 TDI czy 2.0 TDI postanowiliśmy ten rok przeznaczyć na modyfikacje silników benzynowych.Oto wynik : seria: po modyfikacji: Doładowanie tylko 0,7 bara :>
domjenick Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 podniescie doladowanie to i niutkow przybedzie...
Patrox Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Właściciel nie wymienił przez kilka miesiący jeszcze żadnych filtrów itd.Program zrobiliśmy pod noge posiadacza opisywanego Audi, który czesto robi trasy.Po drugie uważamy że nie ma co na siłe zwiększać ciśnienia turbiny, która już ma przebieg ok 150 tys km, za przyrost ok.5 KM.W programie są jeszcze duże rezerwy, ale uważmy że ta modyfikacja jest w pełni wystarczająca dla klienta a co najważniejsze bezpieczna.
tony_tr Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 postanowiliśmy ten rok przeznaczyć na modyfikacje silników benzynowych Wykresik bardzo fajny, brawo Mam nadzieję, że diesli nie zaniedbacie ;( :>
domjenick Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 ale uważmy że ta modyfikacja jest w pełni wystarczająca dla klienta a co najważniejsze bezpieczna. ...no jasne...klient-nasz pan...
spanky Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 benzyna potaniala to i era dizli sie skonczyla ... ladny delikatny sofcik ....
Patrox Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 postanowiliśmy ten rok przeznaczyć na modyfikacje silników benzynowych Wykresik bardzo fajny, brawo Mam nadzieję, że diesli nie zaniedbacie ;( :> Napewno nie zaniedbamy, jeden projekt już sie kończy bardzo gruby,a drugi za chwile wjeżdza .
spanky Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Napewno nie zaniedbamy, jeden projekt już sie kończy bardzo gruby,a drugi za chwile wjeżdza . bedzie jakas foto relacja .... ?
mirass Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 podniescie doladowanie to i niutkow przybedzie... w piątek będę szedł wyżej ale właściciel auta musi wypełnić podstawowe czynności serwisowe. Docelowo chce aby miał 0.9 bara i ok.290Nm. pozdrawiam mirass
wustyle Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 wynik i doladowanie taki sam jak u mnie tylko ja mam wiecej niutkow
poziek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jak na taką temperaturę zewnętrzną to już wiadomo, że silnik nie trzyma serii :gwizdanie: :gwizdanie: Przy 20 stopniach kilka koników ubędzie dobrze, że zaczęliście grzebać prawdziwe silniki a nie jakieś gnojowozy czekamy na relację grubszych projektów benzynowych
gregory Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Doładowanie tylko 0,7 bara :> W całym zakresie obrotów.
Patrox Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Doładowanie tylko 0,7 bara :> W całym zakresie obrotów. :naughty: :naughty:
_Bartek_ Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 A ja powiem, że to moja A4, i że już jedzie. Spalanie przy delikatnej jeździe spadło... Ile KM jest po dzisiejszym dniu? Nie wiadomo, gdyż mam zimowe opony z niskim wskaźnikiem prędkości.. Wytrzymały 237km/h ale lepiej nie ryzykować... Więc ... do wiosny Dynosofcie
poziek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 A ja powiem, że to moja A4, i że już jedzie. Spalanie przy delikatnej jeździe spadło... Ile KM jest po dzisiejszym dniu? Nie wiadomo, gdyż mam zimowe opony z niskim wskaźnikiem prędkości.. Wytrzymały 237km/h ale lepiej nie ryzykować... Więc ... do wiosny Dynosofcie Nie chcę cie martwić ale z tego AVJ w serii powinieneś mieć przy tych temperaturach sporo ponad 150KM. A czipa skokojnie można robić na 200KM.
_Bartek_ Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 No trudno... Salonowa ona nie jest... Przed chipem poruszała się sprawnie... Teraz jeszcze lepiej. I o to chodziło
carnivore1 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 ...postanowiliśmy ten rok przeznaczyć na modyfikacje silników benzynowych... No wszystko fajnie, ale nie strasz tą odstwką diesli, bo juz sie prawie zdecydowalem na wizyte u Was na wiosne...
Kubeł Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Ja też jestem w kolejce, czekam jednak do wiosny. Dobrze, że zabraliście się za benzyniaki.
_Bartek_ Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Mam już koła, więc niedługo przyjadę do Was na pomiar
Rekomendowane odpowiedzi