Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi S5 8T 3.0TFSI CAKA 333KM Stronic STAGE 3 534KM 636NM by GREGOR10 Najmocniejsze S5 3.0TFSI w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gregor ty wpędzisz innych w kompleksy :)

Opublikowano

Oglądałem te filmiki kilka razy i ciężko było sobie przerwać :slina:

Opublikowano

coraz lepiej Ci idzie z tą S5 :thumbright:

Jak pęknie 600 to wsiadam i jadę do Ciebie :D

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zaczynam żałować, że Q7 wziąłem z klekotem ?

Opublikowano

gratuluje S5-tki :) ogarne swoją z wyglądu i umawiamy się na wskrzeszenie mojej, ale   nie tak grubo jak u Ciebie, chociaż kto wie :D 

Opublikowano

Genialna moc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie czyściłeś dolot ?

Opublikowano
8 godzin temu, Elberoth napisał:

Gdzie czyściłeś dolot ?

w garażu pewnie ;)

Opublikowano
18 godzin temu, Gibons napisał:

w garażu pewnie ;)

:polew:

gregor10.pl

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak tam eSa? Jeździ/padła/modzi się?
Dawno nic nie pisałeś...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.11.2017 o 18:55, skrzypul napisał:

Jak tam eSa? Jeździ/padła/modzi się?
Dawno nic nie pisałeś...

Dokładnie, też podpinam się pod pytanie bo z tego co słyszałem jakies 480KM to jednak max w tym silniku bo kompressor nie wyrabia, tzn. nie wyrabia z oddawaniem ciepła.

Opublikowano

Od tego są customowe wymienniki ciepła, a inna sprawa, że w aucie jest już od dawna zamontowana większa przepustnica. Takie coś sprzedaje w USA firma APR jako 3.0TFSI Ultracharger system, a Gregor10 ma swój patent z własnym oprogramowaniem.  Taki 3.0TFSI Hipercharger.

Obecnie obstawiałbym, że przy reszcie modów w aucie jest minimum 540KM, ale czekamy aż Gregor10 sie wypowie i wrzuci wykres :) 

Edytowane przez wampir

Opublikowano

Wymiennik nie ma tu juz nic do gadania chodzi o to ze "rdzenie" kompresora nie sa wstanie oddac tego ciepla wiecej. Patent APR dobrze znam ale za duzo osob ktore sie na to zdecydowaly nie poznalem a z informacji ktore posiadam wiekszosc tych ultra modow konczy sie zgonem kompresora, dlatego jestem ciekaw jak to w tym momencie wyglada u gregora. 

Edytowane przez Ogi

Opublikowano

a z informacji ktore posiadam wiekszosc tych ultra modow konczy sie zgonem kompresora, dlatego jestem ciekaw jak to w tym momencie wyglada u gregora. 

i/lub zgonem serducha.

Dlatego też jestem ciekaw jak tam życie tej Gregorowej eSki bo od dawna cisza w intetnetach...

Opublikowano

Przy okazji zmiany chłodzenia, cały układ i kompresor trzeba wyczyścić, to ma znaczenie aby lepiej oddawał ciepło, tak samo jak inne patenty. 

Z tego co czytałem gdzieś niedawno to  auto robi regularnie trasy Jasło - Kraków i sprawdza się doskonale jako daily. 

Przy takich mocach i zakresie modyfikacji ma olbrzymie znaczenie jak zostało przygotowane i wystrojone. Czasami nie ma sensu większe dmuchanie i obciążanie kompresora. Dodatkowo jak Tuner nie potrafi ogarnąć cofania zapłonu i celowo usuwa limitery w sofcie to potem padają kompresory  i całe silniki.

Dla mnie mod ultrachargera w wykonaniu Gregora  (3.0tfsi hipercharger) ma bardzo duży sens bo zostaje wyeliminowana "zwężka" w dolocie i jest bardziej swobodny przepływ. :)  

Kolejna sprawa to sami użytkownicy, którzy nie potrafią poprawnie użytkować aut z takimi silnikami. Seryjne auto też można zajechać.   

Gdyby te kompresory tak padały to nie chodziłyby po tysiaku na popularnym serwisie aukcyjnym tylko znacznie drożej. Żeby turbiny w 1,8T miały taką żywotność jak te kompresory... :)

Edytowane przez wampir

Opublikowano
  • Autor

Przezywacie 500koni w 3.0tfsi :) Co mam pisac ? Jezdzi po prostu. Mocy jest teraz troszke wiecej ale nie mam czasu na updaty na stronie ;)

Przez przypadek dowiedzialem sie komu wybuchlo 3.0TFSI i skad np skrzypul ma takie info. Akurat mialem mozliwosc pracy przy tym aucie i sie nie dziwie czemu wybuchl :D
U mnie jest to jednak troszke inaczej zestrojone i nic nie chce wybuchnac a wali trasy co tydzien u mnie :P

Wesolych Świat !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.12.2017 o 14:54, gregor10 napisał:

Przez przypadek dowiedzialem sie komu wybuchlo 3.0TFSI i skad np skrzypul ma takie info. Akurat mialem mozliwosc pracy przy tym aucie i sie nie dziwie czemu wybuchl :D

to może uchyl rąbka tajemnicy,

tuner zawiódł/katowany/serwis marny??

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Auto super - gratulacje Grzesiu. Dawno temu jak u Ciebie byłem to jeszcze A3 stała w garażu. Boję się co będzie następne o ile już nie jest? :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kozak auto, zastanawiam sieczy dobrze zrobiłem kupują S5 V8 i przerabiajac na polift :D 

Co do czyszczenia to u nas robi się "walnut blasting", czyli piaskowanie "skorupkami orzechów" czy nie wiem jak to sięnazywa po Polsku. Ten dolot był "czysty" w porównaniu do tego jak może być zatkany. 

W Kanadzie płaci się za to jak za zdjęcie dolotu + 30 min robocizny za każdy cylinder. Czyli drogo :D

Jakby ktoś miał dużo czasu i energi to idzie to wygrzebać brake cleanerem i jakimiś twardyi narzędziami, skrobanie, zalewanie płynem i odsysanie itd, tylko wtedy raczej 1h na cylinder.

Pozdro