Opublikowano 30 Stycznia 20188 l Autor Wczoraj wymieniłem baterię i keyless zaczął działać. Dziwne, że na VC nie było żadnego komunikatu. Tak czy siak wygląda na to, że problem rozwiązany.
Opublikowano 30 Stycznia 20188 l No ciekawe czemu. Powinien pojawić się żółty trójkąt między komputerem a nawigacją bodajże (tam gdzie wszystkie komunikaty) i tam w dół powinna być bateria. mi to napierdzielał komunikat przy każdym uruchomieniu samochodu.
Opublikowano 2 Lutego 20188 l Szybkie pytanie czy wasze b9tki mają kaganiec? Dość często latam przez Niemcy i ostatnio zauważyłem, że nie ma opcji w moim aucie jechać szybciej niż 220, a widziałem na YT filmik jak ktoś leci ponad 230. Tempomatu też nie mam opcji ustawić na więcej niż 220
Opublikowano 2 Lutego 20188 l 3 minuty temu, vvv napisał: Szybkie pytanie czy wasze b9tki mają kaganiec? Dość często latam przez Niemcy i ostatnio zauważyłem, że nie ma opcji w moim aucie jechać szybciej niż 220, a widziałem na YT filmik jak ktoś leci ponad 230. Tempomatu też nie mam opcji ustawić na więcej niż 220 Być może to zależy od silnika. U mnie nie ma problemu.
Opublikowano 3 Lutego 20188 l Tak na logike jak katalogowa ma 215 to dlaczego mialby jechac 230 Moze na filmiku silnik jest dlubniety, jedzie mocno z gorki albo milion innych powodow
Opublikowano 5 Lutego 20188 l Dlatego pytam czy ktoś wie czy jest programowy limit, bo wydaje mi się że moja sztuka go ma. Nie miało to znaczenia czy jechałem z górki czy pod górkę 220 to był maks mimo, że obroty silnika były gdzieś w okolicy 3600/min
Opublikowano 5 Lutego 20188 l Na pewno jest programowy limit na 250km/h. O innych nie słyszałem. Trzeba również wziąć pod uwagę, że to limit na rzeczywistą prędkość, a nie tę, którą pokazuje licznik. Licznik zwykle zawyża prędkość w stosunku do tej rzeczywistej o kilka procent. Im szybciej się jedzie, tym błąd wyrażony w km/h wyższy. Zależy to przede wszystkim od średnicy koła (czyli rozmiaru felg i profilu opon). Ja zamknąłem licznik przy ok. 265 km/h, a w rzeczywistości jechałem ok. 250km/h (pomiar GPS).
Opublikowano 5 Lutego 20188 l Panowie, ktoś już zakładał do B9 przewody hamulcowe w oplocie? Pasują z B8? Wysłane z OP3T
Opublikowano 5 Lutego 20188 l Czy ktoś coś słyszał na temat możliwości zmiany kodowania wirtualnego kokpitu, aby pokazywał wyświetlacz przyspieszenia G, parametrów silnika i wskaźnik zmiany biegu w trybie TIP? Zastanawia mnie czy jest taka możliwość poprzez zmianę kodowania, czy trzeba flashować cały soft kokpitu aby to mieć?
Opublikowano 6 Lutego 20188 l 21 godzin temu, zwierzakfm napisał: Czy ktoś coś słyszał na temat możliwości zmiany kodowania wirtualnego kokpitu, aby pokazywał wyświetlacz przyspieszenia G, parametrów silnika i wskaźnik zmiany biegu w trybie TIP? Zastanawia mnie czy jest taka możliwość poprzez zmianę kodowania, czy trzeba flashować cały soft kokpitu aby to mieć? Zapytaj Grzesia @wrclaguna W dniu 5.02.2018 o 13:03, vvv napisał: Dlatego pytam czy ktoś wie czy jest programowy limit, bo wydaje mi się że moja sztuka go ma. Nie miało to znaczenia czy jechałem z górki czy pod górkę 220 to był maks mimo, że obroty silnika były gdzieś w okolicy 3600/min Ja swoim jechałem licznikowe 265. Kaganiec jest niby na 250 ale chyba zaczyna obowiązywać od eski bo fizycznie nawet moja to od 240 juz się człapie tylko.
Opublikowano 8 Lutego 20188 l Panowie czy w B9 gałka przełącznika regulacji lusterek w drzwiach kierowcy jest podświetlona w nocy? Czyli czy widać po ciemku w jakim jest położeniu? Czy tak jak w B8 jest w nocy niewidoczna? Pozdrawiam kolegów.
Opublikowano 9 Lutego 20188 l Wygląda to wszystko imponująco, ale tego elementu o który pytałem prawie nie widać na tym zdjęciu. Gdyby kolega mógł zrobić zdjęcie ( w nocy) przycisków do otwierania szyb oraz pokrętła do regulacji lusterek w drzwiach kierowcy to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Opublikowano 9 Lutego 20188 l Wielkie dzięki. Czyli błąd z poprzedniego modelu został poprawiony. Ciekawe czy gałka pasowałaby do B8 bo tam sama ośka przełącznika jest podświetlona tylko gałka nie ma elementu przepuszczającego światło.
Opublikowano 10 Lutego 20188 l Hehehe faktycznie. Myślałem, że będzie widać, a nie miałem czasu sprawdzić tylko na szybko fote wrzuciłem. Sorry. Dobrze, że krzychu wrzucił.
Opublikowano 12 Lutego 20188 l Paweł gdzieś chyba czytałem, że zastanawiasz się nad robieniem zderzaków z ubezpieczenia? Robiłeś, znasz już koszty? Ja też będę musiał pomyśleć, wczoraj na A4 z TIRa spadł mi pod koła kawał lodu. Myślałem, że wyhamowałem i nic się nie stało ale jednak trafiło w zderzak. Niby nie widać tego, ale ja widzę i idę o zakład, że jak będę kończył leasing to ekspert też zobaczy.
Opublikowano 12 Lutego 20188 l Godzinę temu, vvv napisał: Paweł gdzieś chyba czytałem, że zastanawiasz się nad robieniem zderzaków z ubezpieczenia? Robiłeś, znasz już koszty? Ja też będę musiał pomyśleć, wczoraj na A4 z TIRa spadł mi pod koła kawał lodu. Myślałem, że wyhamowałem i nic się nie stało ale jednak trafiło w zderzak. Niby nie widać tego, ale ja widzę i idę o zakład, że jak będę kończył leasing to ekspert też zobaczy. No oni wszystko sprawdzają. Ale jak będę miał doświadczenie ze zdawaniem pojazdu to na pewno opiszę tę procedurę. Teraz jestem w trakcie likwidowania szkody. Jedną robię z AC drugą na własny koszt. Oczywiście za jednym zamachem. Jak ubezpieczenie poleci to dopiero dowiem się w październiku.