Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale gdzie oglądałeś? Bo w salonach raczej jeszcze nie uświadczysz.

6 godzin temu, Kosmita napisał:

Co do liftu A4/A5 teraz będzie mały lift, ale też czytałem, że mają cały środek dostosować pod nowe modele Audi (panele dotykowe zamiast wystającego ekranu i dotychczasowego panelu klimy). Ale czy faktycznie zdecydują się wprowadzić to już teraz czy dopiero wraz z nowym modelem..? Zobaczymy.

Podejrzewam, że zrobią bardzo znany już myk, że teraz jest lifting B9, a w 2020/21 wprowadzą B10, który będzie miał nowy środek, a poza tym będzie bazował na modelu B9 (coś a'la b6 i b7 z tym, że tam środek był taki sam praktycznie).

już to gdzie indziej pisałem, jakoś średnio wierzę że teraz mieliby zrobić jeden mały lift a za rok kolejny większy. Raczej zakładam że z 2-3 lata ta wersja jeszcze będzie funkcjonowała i dopiero wtedy zrobią jakiś znaczący lift ze zmianą środka, albo wejdzie nowy model.

Edytowane przez DonDżonson

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 minut temu, DonDżonson napisał:

Ale gdzie oglądałeś? Bo w salonach raczej jeszcze nie uświadczysz.

Oglądałem auto testowe , ale nie oklejone , myślę że raczej takie jak będzie na salonach , sedan  . Ja oczywiście stary gamoń przeszedłem  koło niej , tylko zwróciłem uwagę  na tylni zderzak i mówię do syna „ ale ta b9 ma fajną dupcie " , syn jednak odrazu „ przecież to jest b9 po lifcie " . Przedni zderzak też miała trochę zmieniony . Więcej szczegółów ciężko było uchwycić ponieważ zaraz za plecami pokazał się nasz kochany „opiekun " :) . 

Opublikowano

Jak na razie tylko z zewnątrz się zmieni, jakieś nowe wzory felg dojdą itp. Nowe wnętrze będzie, ale nie wcześniej niż 2020/2021. Takie mam info z Audi. 

2019-Audi-A4-Avant-facelift-Turbo-Blue-front-three-quarters.jpg

Opublikowano
  • Autor

To nowe wnętrze ma mieć takie same wyświetlacze dotykowe jak np. A6 / A8? Bo ostatnio w salonie pomacałem sobie je w nowej A6 i strasznie się podjarałem. Fajnie, jakby coś takiego wsadzili do A4, ale obawiam się, że może być to jakaś okrojona wersja, a full wypas będzie zarezerwowany tylko dla modeli premium.

Opublikowano

@sowiq raczej pójdą w tym samym kierunku co A6, A7, A8 i Q8 ;)

Opublikowano
58 minut temu, sowiq napisał:

To nowe wnętrze ma mieć takie same wyświetlacze dotykowe jak np. A6 / A8? Bo ostatnio w salonie pomacałem sobie je w nowej A6 i strasznie się podjarałem. Fajnie, jakby coś takiego wsadzili do A4, ale obawiam się, że może być to jakaś okrojona wersja, a full wypas będzie zarezerwowany tylko dla modeli premium.

pewnie podobnie, ale tak jak mówimy to kwestia raczej minimum 2 lat, więc do tego czasu już nie będzie to taki full wypas. Zresztą patrząc na nową Q3 to górny ekran już dostaje na wzór tego z A6/A8 to raczej w A4 nie wsadzą bardziej okrojonej wersji

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.09.2018 o 18:16, wrclaguna napisał:

Po S4 widać mniej zmian niż w A4.. ciekawe czy RS-e też wprowadzą w lifting..

Opublikowano

Witam Panowie,

Szybki temat: hamulce. Przejechałem 24tys km(A5, tfsi 252KM), klocki już do wymiany. W aso wołają 1500zł, wymieniać? Gwarancja gwarancją, ale w takim tempie to na samych hamulcach można zbankrutować ?

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 21:59, switchpl napisał:

Witam Panowie,

Szybki temat: hamulce. Przejechałem 24tys km(A5, tfsi 252KM), klocki już do wymiany. W aso wołają 1500zł, wymieniać? Gwarancja gwarancją, ale w takim tempie to na samych hamulcach można zbankrutować ?

Pozdrawiam

A co ile chcesz wymieniać?

Jak jeździsz dynamicznie to przy 250 koniach to hamulce mają co robić. Ja mam 45k i już drugi raz komplet wymieniłem właśnie (z tarczami). Sprawdź tarcze bo również schodzą szybko. A potem Ci się będą grzały po jednym zhamowaniu na autostradzie jak są cienkie..

Opublikowano
10 minut temu, Kosmita napisał:

A co ile chcesz wymieniać?

Jak jeździsz dynamicznie to przy 250 koniach to hamulce mają co robić. Ja mam 45k i już drugi raz komplet wymieniłem właśnie (z tarczami). Sprawdź tarcze bo również schodzą szybko. A potem Ci się będą grzały po jednym zhamowaniu na autostradzie jak są cienkie..

Wymieniasz w ASO?

Opublikowano
10 minut temu, switchpl napisał:

Wymieniasz w ASO?

Nie. Ale wszystko ori.

Opublikowano
29 minut temu, Kosmita napisał:

Nie. Ale wszystko ori.

Okej, dzięki za info. Spodziewałem się, że klocki będę musiał wymienić przed 30kkm ale nie spodziewałem się 1,5k PLN ?

Opublikowano
6 minut temu, switchpl napisał:

Okej, dzięki za info. Spodziewałem się, że klocki będę musiał wymienić przed 30kkm ale nie spodziewałem się 1,5k PLN ?

2700 zapłaciłem teraz za komplet klocki przód tył i z tarcze z przodu.  Co ciekawe tarcze z tyłu skończyły mi się szybciej i musiałem je wymienić przy 25k km.

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano

Nie w Audi ale też VAGa wymieniam tył z klocki tarcze tak mniej więcej 2 razy częściej niż przód

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.07.2018 o 23:43, grom napisał:

Ja narazie tylko z boxem.

I jak wrażenia? Jakiej firmy masz boxa?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cofam wszystko, co pisałem negatywnego na temat Audi Smartphone Interface. 

Kilka dni temu porównałem jakość dźwięku przez Bluetooth i Smartphone Interface i różnica po prostu wgniata w ziemię. Dodatkowo po ostatniej aktualizacji iOS zaczęły działać Google Maps spod iPhone, więc dodatkowy plus.

Opublikowano

sowiq dzięki za info, a miałem nie brać Audi Smartphone Interface

Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.11.2018 o 11:40, eskal napisał:

sowiq dzięki za info, a miałem nie brać Audi Smartphone Interface

Nie wiem tylko czy różnica będzie tak samo zauważalna na innych głośnikach. Ja mam B&O i jakość po kablu jest na prawdę o wiele lepsza niż po Bluetooth.

Z perspektywy czasu żałuję, że nie wziąłem kilku opcji wyposażenia w cenie ~1k każda. Np. rolety na tyle szyby, mimo, że mam przyciemniane, szyny do mocowania bagażu w bagażniku, itp. Koszt niewielki, a teraz sobie pluję w brodę :)

Opublikowano
5 godzin temu, sowiq napisał:

Nie wiem tylko czy różnica będzie tak samo zauważalna na innych głośnikach. Ja mam B&O i jakość po kablu jest na prawdę o wiele lepsza niż po Bluetooth.

Z perspektywy czasu żałuję, że nie wziąłem kilku opcji wyposażenia w cenie ~1k każda. Np. rolety na tyle szyby, mimo, że mam przyciemniane, szyny do mocowania bagażu w bagażniku, itp. Koszt niewielki, a teraz sobie pluję w brodę :)

Też się przekonuję. Zaraz zamawiam następny samochód i już wezmę. Podobno Yanosik też ma działać to naprawdę duży plus.

Edytowane przez Kosmita