Opublikowano 13 Września 20188 l Ale gdzie oglądałeś? Bo w salonach raczej jeszcze nie uświadczysz. 6 godzin temu, Kosmita napisał: Co do liftu A4/A5 teraz będzie mały lift, ale też czytałem, że mają cały środek dostosować pod nowe modele Audi (panele dotykowe zamiast wystającego ekranu i dotychczasowego panelu klimy). Ale czy faktycznie zdecydują się wprowadzić to już teraz czy dopiero wraz z nowym modelem..? Zobaczymy. Podejrzewam, że zrobią bardzo znany już myk, że teraz jest lifting B9, a w 2020/21 wprowadzą B10, który będzie miał nowy środek, a poza tym będzie bazował na modelu B9 (coś a'la b6 i b7 z tym, że tam środek był taki sam praktycznie). już to gdzie indziej pisałem, jakoś średnio wierzę że teraz mieliby zrobić jeden mały lift a za rok kolejny większy. Raczej zakładam że z 2-3 lata ta wersja jeszcze będzie funkcjonowała i dopiero wtedy zrobią jakiś znaczący lift ze zmianą środka, albo wejdzie nowy model. Edytowane 13 Września 20188 l przez DonDżonson
Opublikowano 13 Września 20188 l 15 minut temu, DonDżonson napisał: Ale gdzie oglądałeś? Bo w salonach raczej jeszcze nie uświadczysz. Oglądałem auto testowe , ale nie oklejone , myślę że raczej takie jak będzie na salonach , sedan . Ja oczywiście stary gamoń przeszedłem koło niej , tylko zwróciłem uwagę na tylni zderzak i mówię do syna „ ale ta b9 ma fajną dupcie " , syn jednak odrazu „ przecież to jest b9 po lifcie " . Przedni zderzak też miała trochę zmieniony . Więcej szczegółów ciężko było uchwycić ponieważ zaraz za plecami pokazał się nasz kochany „opiekun " .
Opublikowano 14 Września 20188 l Jak na razie tylko z zewnątrz się zmieni, jakieś nowe wzory felg dojdą itp. Nowe wnętrze będzie, ale nie wcześniej niż 2020/2021. Takie mam info z Audi.
Opublikowano 14 Września 20188 l Autor To nowe wnętrze ma mieć takie same wyświetlacze dotykowe jak np. A6 / A8? Bo ostatnio w salonie pomacałem sobie je w nowej A6 i strasznie się podjarałem. Fajnie, jakby coś takiego wsadzili do A4, ale obawiam się, że może być to jakaś okrojona wersja, a full wypas będzie zarezerwowany tylko dla modeli premium.
Opublikowano 14 Września 20188 l 58 minut temu, sowiq napisał: To nowe wnętrze ma mieć takie same wyświetlacze dotykowe jak np. A6 / A8? Bo ostatnio w salonie pomacałem sobie je w nowej A6 i strasznie się podjarałem. Fajnie, jakby coś takiego wsadzili do A4, ale obawiam się, że może być to jakaś okrojona wersja, a full wypas będzie zarezerwowany tylko dla modeli premium. pewnie podobnie, ale tak jak mówimy to kwestia raczej minimum 2 lat, więc do tego czasu już nie będzie to taki full wypas. Zresztą patrząc na nową Q3 to górny ekran już dostaje na wzór tego z A6/A8 to raczej w A4 nie wsadzą bardziej okrojonej wersji
Opublikowano 28 Września 20188 l https://www.4legend.com/2018/spyshots-nouvelle-audi-s4-facelift-2019
Opublikowano 1 Października 20188 l W dniu 28.09.2018 o 18:16, wrclaguna napisał: https://www.4legend.com/2018/spyshots-nouvelle-audi-s4-facelift-2019 Po S4 widać mniej zmian niż w A4.. ciekawe czy RS-e też wprowadzą w lifting..
Opublikowano 6 Października 20187 l Witam Panowie, Szybki temat: hamulce. Przejechałem 24tys km(A5, tfsi 252KM), klocki już do wymiany. W aso wołają 1500zł, wymieniać? Gwarancja gwarancją, ale w takim tempie to na samych hamulcach można zbankrutować ? Pozdrawiam
Opublikowano 8 Października 20187 l W dniu 6.10.2018 o 21:59, switchpl napisał: Witam Panowie, Szybki temat: hamulce. Przejechałem 24tys km(A5, tfsi 252KM), klocki już do wymiany. W aso wołają 1500zł, wymieniać? Gwarancja gwarancją, ale w takim tempie to na samych hamulcach można zbankrutować ? Pozdrawiam A co ile chcesz wymieniać? Jak jeździsz dynamicznie to przy 250 koniach to hamulce mają co robić. Ja mam 45k i już drugi raz komplet wymieniłem właśnie (z tarczami). Sprawdź tarcze bo również schodzą szybko. A potem Ci się będą grzały po jednym zhamowaniu na autostradzie jak są cienkie..
Opublikowano 8 Października 20187 l 10 minut temu, Kosmita napisał: A co ile chcesz wymieniać? Jak jeździsz dynamicznie to przy 250 koniach to hamulce mają co robić. Ja mam 45k i już drugi raz komplet wymieniłem właśnie (z tarczami). Sprawdź tarcze bo również schodzą szybko. A potem Ci się będą grzały po jednym zhamowaniu na autostradzie jak są cienkie.. Wymieniasz w ASO?
Opublikowano 8 Października 20187 l 10 minut temu, switchpl napisał: Wymieniasz w ASO? Nie. Ale wszystko ori.
Opublikowano 8 Października 20187 l 29 minut temu, Kosmita napisał: Nie. Ale wszystko ori. Okej, dzięki za info. Spodziewałem się, że klocki będę musiał wymienić przed 30kkm ale nie spodziewałem się 1,5k PLN ?
Opublikowano 8 Października 20187 l 6 minut temu, switchpl napisał: Okej, dzięki za info. Spodziewałem się, że klocki będę musiał wymienić przed 30kkm ale nie spodziewałem się 1,5k PLN ? 2700 zapłaciłem teraz za komplet klocki przód tył i z tarcze z przodu. Co ciekawe tarcze z tyłu skończyły mi się szybciej i musiałem je wymienić przy 25k km. Edytowane 8 Października 20187 l przez Kosmita
Opublikowano 8 Października 20187 l Nie w Audi ale też VAGa wymieniam tył z klocki tarcze tak mniej więcej 2 razy częściej niż przód
Opublikowano 31 Października 20187 l W dniu 10.07.2018 o 23:43, grom napisał: Ja narazie tylko z boxem. I jak wrażenia? Jakiej firmy masz boxa?
Opublikowano 13 Listopada 20187 l Autor Cofam wszystko, co pisałem negatywnego na temat Audi Smartphone Interface. Kilka dni temu porównałem jakość dźwięku przez Bluetooth i Smartphone Interface i różnica po prostu wgniata w ziemię. Dodatkowo po ostatniej aktualizacji iOS zaczęły działać Google Maps spod iPhone, więc dodatkowy plus.
Opublikowano 16 Listopada 20187 l Autor W dniu 14.11.2018 o 11:40, eskal napisał: sowiq dzięki za info, a miałem nie brać Audi Smartphone Interface Nie wiem tylko czy różnica będzie tak samo zauważalna na innych głośnikach. Ja mam B&O i jakość po kablu jest na prawdę o wiele lepsza niż po Bluetooth. Z perspektywy czasu żałuję, że nie wziąłem kilku opcji wyposażenia w cenie ~1k każda. Np. rolety na tyle szyby, mimo, że mam przyciemniane, szyny do mocowania bagażu w bagażniku, itp. Koszt niewielki, a teraz sobie pluję w brodę
Opublikowano 16 Listopada 20187 l 5 godzin temu, sowiq napisał: Nie wiem tylko czy różnica będzie tak samo zauważalna na innych głośnikach. Ja mam B&O i jakość po kablu jest na prawdę o wiele lepsza niż po Bluetooth. Z perspektywy czasu żałuję, że nie wziąłem kilku opcji wyposażenia w cenie ~1k każda. Np. rolety na tyle szyby, mimo, że mam przyciemniane, szyny do mocowania bagażu w bagażniku, itp. Koszt niewielki, a teraz sobie pluję w brodę Też się przekonuję. Zaraz zamawiam następny samochód i już wezmę. Podobno Yanosik też ma działać to naprawdę duży plus. Edytowane 16 Listopada 20187 l przez Kosmita