Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest ktoś z okolic Legnicy kto ma b9 :hi:

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 1.02.2022 o 16:16, wampir napisał:

Inna opcja to dajesz kluczyk Szanownej Małżonce albo Synowi niech z nim odejdzie na kilkanaście metrów od auta i też można myć :D :D :D

To nie jest jedyna opcja ….. bo istnieje odwrotna. ???

Opublikowano

ETKA i inne programy/manuale zawierają kody wyposażenia (QQ1 QQ2 i inne), jak najłatwiej je rozkodować? Jest jakaś rozpiska który kod wyposażenia czego dotyczy?

Opublikowano
WWW.AUDIKLUB.ORG

Audi Klub Polska. Dane techniczne, kody wyposażenia, kody silników, zestawienia, aktualności itp

pr-nummern.pdf

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dziękuję :) 

Opublikowano

Po ponad 3 latach z samochodem, dopiero dzisiaj się zorientowałem, że podczas cofania i przełączaniu z R na D nie trzeba wciskać przycisku na lewarku :facepalm::decayed:

Opublikowano

Z D na R ponoć też. Tylko musisz to zrobić w miarę szybko. Jest to po to, aby można było rozbujać auto i np. wyjechać z zaspy śniegu, czy z błota. Sam z tego jeszcze nie korzystałem.

Opublikowano

Próbowałem z D na R, ale nie mogłem. Może spróbuję tak jak mówisz. W każdym bądź razie, fajnie, że nie trzeba z R na D, bo zawsze to jakieś minimalne ułatwienie. 

Opublikowano

Chyba za bardzo się zapędziłem. Chodziło o wciskanie hamulca ; )

1-vert.jpg

Opublikowano
W dniu 13.02.2022 o 20:18, dazwid napisał:

Po ponad 3 latach z samochodem, dopiero dzisiaj się zorientowałem, że podczas cofania i przełączaniu z R na D nie trzeba wciskać przycisku na lewarku :facepalm::decayed:

Wygodne, choć i tak zwykle naciskam :P Moje ostatnio odkrycie to możliwość ściemnienia światła lampki po przytrzymaniu palca na lampce/przycisku :P

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, M4R1O napisał:

Moje ostatnio odkrycie to możliwość ściemnienia światła lampki po przytrzymaniu palca na lampce/przycisku :P

:o muszę to sprawdzić u siebie

Opublikowano
22 godziny temu, M4R1O napisał:

Wygodne, choć i tak zwykle naciskam :P Moje ostatnio odkrycie to możliwość ściemnienia światła lampki po przytrzymaniu palca na lampce/przycisku :P

To akurat ogarnąłem już pierwszego dnia, że lampki są na dotyk :D 

Opublikowano

B9 Pollift, kod wyposażenia PX2 - LED headlamps and LED rear combination lamps with dynamic turn signal in rear - to będą LEDy z matrixem czy bez?

Jak rozróżnić z wyglądu "zwykłe" lampy ledowe od led matrixa?

Opublikowano

W polifcie lampy matrix na pierwszy rzut oka nie różnią się optycznie od tych zwykłych led (tych z środkowej konfiguracji, bo te najzwyklejsze z najniższej konfiguracji są całkiem inne). Zatem wracając do matrixów, należy się przyjrzeć z bliska na chromy w lampie. Zwykłe led mają gładkie chromy, w matrixach te chromy mają taką jakby strukturę. Dodatkowo soczewka (a raczej odbłyśnik) do świateł drogowych w zwykłych led ma takie jakby prążki a w matrixach jest gładka.

PX2 to przednie lampy led zwykłe a tylne z dynamicznym kierunkiem

Screenshot_20220218-214444_Opera.jpg

Screenshot_20220218-214835_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

No i wszystko wiadomo, dzięki Muskel :)

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Tak z ciekawości czy ktoś się już przymierzał do przerobienia swojej B9 na B9.5 z przodu, lampy, maska, zderzak błotniki ? (Jak w B8) Wiadomo ze drzwi maja inne przetłoczenie. Ale ciekaw jestem czy to się ze sobą schodzi i pasuje do siebie  :)

Opublikowano

Czy b9 2018 z bixenon z przodu ma jakiekolwiek poziomowanie tych lamp czy są ustawione na stałe? Nie zauważyłem żeby mi się poziomowały po odpaleniu jak LED'y,  a mam dziwny problem - po powrocie z ASO (zdejmowana była jedna lampa do lakierowania błotnika) obydwie lampy świeciły mi za wysoko - oślepiały na światłach mijania. Ustawiłem to póki co ręcznie trochę niżej, w tygodniu podjadę żeby poprawili, ale wciąż mi coś nie pasuje. Tak samo nie działa zakodowana możliwość zmiany ustawienia świateł na tryb lewostronny.

Opublikowano
1 godzinę temu, wuPiotrek napisał:

Czy b9 2018 z bixenon z przodu ma jakiekolwiek poziomowanie tych lamp czy są ustawione na stałe? Nie zauważyłem żeby mi się poziomowały po odpaleniu jak LED'y,  a mam dziwny problem - po powrocie z ASO (zdejmowana była jedna lampa do lakierowania błotnika) obydwie lampy świeciły mi za wysoko - oślepiały na światłach mijania. Ustawiłem to póki co ręcznie trochę niżej, w tygodniu podjadę żeby poprawili, ale wciąż mi coś nie pasuje. Tak samo nie działa zakodowana możliwość zmiany ustawienia świateł na tryb lewostronny.

Z tego co wyczytałem w wersji z xenonem jest taka mieszanka z automatycznego i manualnego samopoziomowania. Jest to system kwazistatyczny i koryguje tylko zmiany nachylenia spowodowane zmianami obciążenia osi. Sterownik  ocenia dane z czujników i dociążenia  przedniej i tylnej osi i porównuje je z teoretycznymi danymi docelowymi oraz aktywuje odpowiednio silniczki reflektorów. Z reguły instalowane są te same silniczki co w przypadku ręcznej regulacji wysokości świecenia, a nie jak przy dynamicznym samopoziomowaniu silniczki krokowe. W przypadku pojazdów kompaktowych bez długiego rozstawu osi, system ten oferuje możliwość rezygnacji z czujnika osi przedniej, ponieważ zmiany pochylenia występują najczęściej tylko na osi tylnej.

Stań parę metrów od ściany i zaznacz sobie linię odcięcia, następnie wrzuć do bagażnika trochę ciężaru albo niech 2 osoby usiądą na tylnej kanapie a Ty obserwuj linię odcięcia. Powinno ją skorygować.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Wracając jeszcze do lamp - dużo zachodu żeby przejść ze zwykłych ledów na matrixy?