Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B9 Fellows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, wuPiotrek napisał:

Ale pestymistyczne podejście, z góry zakładasz że nikt po kilku miesiącach tego nie złamie ;) 

To nie jest moje podejście tylko fakt na dzień dzisiejszy. Czas pokaże.

Edytowane przez Muskel1

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 310 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Teraz się nie śmiejcie. W niektórych elektrycznych klapach bagażnika jest dodatkowy przycisk z kłódką. Co to za dodatkowe wyposażenie/pakiet? Czy to jest przy komfortowym kluczyku?

edit: niestety w konfiguratorze nie jest to wyjaśnione.

Edytowane przez black70

Opublikowano

To jest w pakiecie komfortowy klucz. Zawiera ono także czujnik otwierania i zamykania klapy gestem (nogą). Przycisk ten zamyka klapę i ryglule zamki. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Otwieranie nogą to dodatkowy pakiet za 3030 zł:

Czy przy takim wyborze będzie podwójny przycisk z kłódką?136481778_2021-12-07(1).thumb.png.2d440a20f11271d6e4a8d6640bed1668.png

Edytowane przez black70

Opublikowano

Zależy jaki pakiet wybierzesz, jeżeli wybierzesz PGC to otwieranie gestem jest już w pakiecie klucz komfortowy. Na rynek szwajcarski trzeba było osobno zamawiać otwieranie gestem i dopłacać. Być może na polski podobnie. 

20211207_203330.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
53 minuty temu, black70 napisał:

Otwieranie nogą to dodatkowy pakiet za 3030 zł:

Czy przy takim wyborze będzie podwójny przycisk z kłódką?136481778_2021-12-07(1).thumb.png.2d440a20f11271d6e4a8d6640bed1668.png

Nie wiem, na niemieckim konfiguratorze otwieranie gestem należy do pakietu klucz komfortowy. 

20211207_204456.jpg

Opublikowano

Mam dwa przyciski w klapie i dla mnie to w ogóle nie ma sensu elektryczna klapa bez tego przycisku z kłódką :) przyciskam, zamyka się i rygluje, widziałem auta z elektryczną klapą i bezkluczykowym dostępem a bez tego przycisku. Mam też otwieranie klapy gestem nogi - super sprawa, szczególnie jak auto jest brudne.

BTW czy również macie tak że czasami auta nie da się zamknąć z przycisku klapy? Czasami on wpada w taki tryb, w scenariuszu: klapę otwieram z przycisku na drzwiach, zamykam wszystkie drzwi i niechcący je rygluję dotykając klamkę > wtedy przestają działać przyciski na klapie i nie mogę jej zamknąć (żaden z przycisków nie działa). Pomaga odryglowanie zamków. Tak jakby klapa się usypiała. Może coś robię źle? Miałem tak dwa-trzy razy.

Opublikowano

Dziękuję za poświęcony czas. Komfortowy klucz zawarty jest w moim przypadku w pakiecie Comfort, więc oddzielnego kodu PGC nie mam. Dlatego nie wiem, czy będę miał ten podwójny przycisk. Auto właśnie się wyprodukowało :banan:

Opublikowano
6 minut temu, black70 napisał:

Dziękuję za poświęcony czas. Komfortowy klucz zawarty jest w moim przypadku w pakiecie Comfort, więc oddzielnego kodu PGC nie mam. Dlatego nie wiem, czy będę miał ten podwójny przycisk. Auto właśnie się wyprodukowało :banan:

Kiedy odbiór?

Opublikowano

Jeszcze nie mam takiej informacji. Kwestia dostarczenia do dealera.

Opublikowano

Ale w tym roku jeszcze? Prezent na Święta?:decayed:

Opublikowano

Myślę, że tak :decayed: Albo trochę poczekam i zrobię rejestrację już w nowym roku. Będzie lepiej wyglądać na papierze ; )

Opublikowano

No to czekamy z niecierpliwością :thumbup1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, z czym wiąże się wymiana wkładów lusterek zewnętrznych na fotochromatyczne? Trzeba jeszcze coś kodować lub dokładać kable? Mam wewnętrzne lusterko wsteczne fotochromatyczne. 

Opublikowano

Wkłady fotochromatyczne mają dodatkowo 2 przewody, które należy dołożyć do wiązek lusterek. Dodatkowo kodowanie. 

Opublikowano

W aucie zamówione ASI (Audi smartphone interface), a w podłokietniku tylko jedno wejście USB. Coś jest nie tak?

Opublikowano

Być może dlatego,  że w poliftach CarPlay i Android Auto działa bezprzewodowo. 

Opublikowano

Oby tak było, bo wygląda to na bida wersję. Nawet nie ma AUX, tylko jedno USB i tyle.

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę, to właśnie tak jest w poliftach. Pod podłokietnikiem jest jedno gniazdo USB-C bez wyjścia AUX. Dodatkowo ładowarka indukcyjna. Drugie gniazgo USB-A (tylko do ładowania).znajduje się tam gdzie kiedyś była zapalniczka.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Hahaha, ładowarka indukcyjna... Marzenie... Usunęli ze specyfikacji. Z przodu jest drugie gniazdo USB obok guzika startera a z jego prawej strony okrągłe 12V. Dzięki. Uspokoiłeś mnie z tymi USB w podłokietniku. Autko na razie oglądałem pobieżnie, bo odbiór w przyszłym tygodniu. Kiedyś pytałem się o klapę. Faktycznie, są tam 2 przyciski. Otwierania gestem chyba nie ma.