kris_91 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Wszystko bangla. Czujnik jest tylko pod 1 fotelem. Trzeba go przelożyć i 2 kable dołożyć lub wiazkę cała przełożyć. U mnie był problem z zapinką pasa. Ale tylko w fotelu lewym . Niewiem czy były wersje bez kontrolki zapiecia. Nowsze fotele po 17r maja inne mocowanie zapinki pasa i i nie maja blokady pozycji to tak na przyszłość jakby ktoś przekładał fotele z anglika.
Muskel1 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Fotele kierowcy nie mają czujnika zajęcia fotela, gdyż skoro pojazd się porusza, ktoś musi go prowadzić i siedzieć na fotelu kierowcy.
A4B9 Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Czy ktoś z Was instalował kamerę cofania z Aliexpress do B9 avant ? Interesuje mnie funkcjonalność (czy jest zbliżona do oryginału) oraz poszukuje sprawdzonego sprzedawcy
Dev Opublikowano 25 Stycznia Opublikowano 25 Stycznia Potrzebuję ktoś kolo dojazdowe do B9 ? Jest nieużywana sztuka
A4B9 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego @muskel czy na VC można uzyskać wskazanie ciśnienia oleju?
A4B9 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Tylko temperaturę. Dzięki. To już mam . Myślłem pod kątem awarii paska pompy oleju , myślę że wtedy byłby czas na reakcję.
Muskel1 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Jak braknie ciŝnienia oleju wyskoczy Ci komunikat na VC.
A4B9 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 46 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jak braknie ciŝnienia oleju wyskoczy Ci komunikat na VC. Czy to jest komunikat taki jak w przypadku bardzo niskiego poziomu oleju ?
pl_adamk Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego W dniu 5.12.2022 o 09:56, pl_adamk napisał(a): Jakby komuś przestał działać Keyless w jednych drzwiach lub/i oświetlenie w klamce to polecam sprawdzić wiązki. U mnie wiązka od keylessa była pęknięta całkowicie, a od lampki zdążyła dopiero jedna żyła . Obydwa pęknięcia przy takim tajemniczym "korku". Instrukcja rozbiórki drzwi Link, człowiek na filmie zdejmuje klamkę jedynie przesuwając. Instrukcja natomiast każe odgiąć od środka zaczep i ja też tak robiłem. Po naprawie przewodów musiałem odpalić auto żeby sensor zaczął ponownie działać. Godzinka roboty. Naprawa poprzez lutowanie przewodów przeżyła rok. Kabel od keylessa pękł przy samym lucie. Tym razem postanowiłem wymienić przewody. Pod numerami katalogowymi 8W0973732A (keyless) i 8W0973732B (lampka w klamce) kryją się wtyczki z pinami oraz około 1.5 metra przewodu. Cena w ASO około 45pln/szt. Mam nadzieję, że to już koniec zabawy.
Muskel1 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego No właśnie z tego powodu powinno się zaciskać a nie lutować.
Muskel1 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Najlepiej wymienić wiązkę, bo majątku nie kosztuje i mieć kilka lat spokój.
steff.k Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Panowie co za dziwny drucik z antena? Znajduję się to w progu kierowcy. Może antena do wykrywania kluczyka w pojeździe?
Muskel1 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Czujnik wilgotności, wykorzystywany tylko w cyklu produkcyjnym pojazdu. Ten drucik idzie pod wykładzinę. Dotykając miernikiem po obu stronach tych blaszek można sprawdzić czy jest "przejście" między nimi. Jeżeli tak, to pod wykładziną znajduje się woda. Po odbytych testach szczelności w fabryce, nie ma już dalszego zastosowania. Edytowane 5 Lutego przez Muskel1
steff.k Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego O kurde nie spodziewałem się. Dziękuję za piękne wyjaśnienie 🙂.
dekiel 13 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Panowie mam membranki do uszczelnienia sterownika Ad blue. Wysyłam po 2szt. pakiet listem po wpłacie na konto 30zł. Jak ktoś chętny pisać na PW Edytowane 6 Lutego przez dekiel 13
pit07 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W dniu 25.01.2024 o 16:23, Dev napisał(a): Potrzebuję ktoś kolo dojazdowe do B9 ? Jest nieużywana sztuka priv
Rekomendowane odpowiedzi