animal_dub Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam. Kilka dni zakupiłem a4 b7 1.9tdi BRB. Chciałem połączyć się z nim programem vcds który sciągnałem z intenretu, kabel miałem Viaken. W poprzedniku (tzn A4 B6 AWX) nie było żadnych problemów z kominukacją z programem. W tym samochodzie wyskakuje komunikat Result: Car is not ISO/OBD II compatible!. Co jest nie tak?
kamil-vag Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Taki komunikat masz przy próbie w wejściu w Engine czy jak robisz autoscan ? Ogólnie do B7 zalecany jest już HEX-CAN-USB a nie KKL, ale z niektórymi modułami możesz próbować się łączyć...
animal_dub Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 5 minut temu, kamil-vag napisał: Taki komunikat masz przy próbie w wejściu w Engine czy jak robisz autoscan ? Ogólnie do B7 zalecany jest już HEX-CAN-USB a nie KKL, ale z niektórymi modułami możesz próbować się łączyć... Przy robieniu auto scan. A przy próbie wejścia w Engine pisze "Bad Try" 1,2,3 itd.
kamil-vag Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 No to szukaj klona albo kabelek z e-service Vag-002: http://www.e-service.info.pl/index.html
animal_dub Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 7 minut temu, kamil-vag napisał: No to szukaj klona albo kabelek z e-service Vag-002: http://www.e-service.info.pl/index.html Czyli możliwe że przez zły kabel nie chce się połączyć? bo tutaj jest ta szyna CAN ?
kamil-vag Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 2 minuty temu, animal_dub napisał: Czyli możliwe że przez zły kabel nie chce się połączyć? bo tutaj jest ta szyna CAN ? Tak Ale zobacz każdy moduł po kolei czy coś pójdzie... Radio, Kierownica, itd... Jak nie to zostaje Ci kupić coś pod CAN.
Jep@ Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Witam mam podobny problem z tym że mogę wejść w radio, nawigację, centralke ale nie w silnik. A w silnik muszę wejść bo muszę ustawić kat synchronizacji w 16v. Też wyświetla się komunikat car is not iso/obdii compatible. Ale w test przechodzi pomyślnie. I zauważyłem że w liście nie ma do wyboru a4 b7 tylko b6. Używam vcds lite. Kabelek z viaken.pl KKL USB. Latency na 5 ustawione
lukaszooo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Powinno sie polaczyc z engine na kablu KKL kombinuj z innym programem
pawlos23 Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 ja się łącze lite w b7 bez problemu no może poza abs i air bagWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lukaszooo Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Zapomniales jeszcze o parktroniku zegarach MCE i paru innych pierdolach ☺
Jep@ Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Juz opanowałem temat. Kabel z eservice po szynie can i wszystko śmiga az milo
Rekomendowane odpowiedzi