Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej silnikowy do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uszvzelki wymien spod pokrywy oleju

i będzie git?

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Wyświetleń 794,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nic innego

Opublikowano

przepraszam że Was skrytykuje...ale w technicznym dziale operowanie jedynymi określeniami "syntetyk" "półsyntetyk" itp aby określić jakość i typ oleju...to bez urazy, ale jak kobiety które odróżniają auto po kolorze....Czerwony ładny, czarny brzydki...

Są odpowiednie klasy olejów i gradacje...chociaż tym się kierujcie ( na prawdę to wszystko znajdziecie na opakowaniu ) , ja nie mówię o analizie chemicznej, ale troszkę techniczniej ;)

Opublikowano

To określenia umowne, nie ma co się gorączkować. :wink:

Wysłane batonikiem Kitkat

Opublikowano

Czy ten MOTUL 8100 X-CESS 5W40 będzie ok do 1.8T z przebiegiem 220 tyś i nie długo dojdzie LPG? Czy może połsyntetyk motula? Jestem Swieżak i proszę o wyrozumiałość.

Opublikowano

Nie proś o wyrozumiałość, bo to deficytowy towar, kiedy się czyta co chwilę takie posty.
Przeglądnij za to kilkanaście ostatnich stron tego wątku i gwarantuję, że nie będziesz musiał już o nic pytać. :)

Opublikowano

Panowie czy motul X-CLEAN 5W40 nada się do 1.8

Edytowane przez michu123

Opublikowano

Napewno lepszy dla silnika był by xces.jak możesz to odeślij i niech wyślą prawidłowy skoro to pomyłka z ich winy.

Opublikowano

Napewno lepszy dla silnika był by xces.jak możesz to odeślij i niech wyślą prawidłowy skoro to pomyłka z ich winy.

kurcze ja bralem ze sklepu i powiedzialem ze chce motula do 1,8t niepowiedzialem ze chce xcesa koles mi zamuwil tego xclean czy bedzie tragedia jak pojezdze na nim z 6 tys i wymienie na inny

Opublikowano

X-clean zawiera więcej dodatków czyszczących i przeznaczony jest głównie do silników z DPF i katalizatorami trójdrożnymi, ale nie tylko.Ma wyższą lepkość w wysokiej temperaturze silnika.. Na twoim miejscu bym go lał,nic się nie stanie.Norma 502.00 i API oleju spełniają normy dla twojego silnika.Ja jeżdzę od lat na VR1 Racing Valvoline 5W50 i po opiniach pseudo znawców z tego forum powinienem już dawno remontować silnik / bo olej nie ma aprobaty Audi /.

Edytowane przez jakub04

Opublikowano

Nie będzie tragedii .

Opublikowano

X-clean zawiera więcej dodatków czyszczących i przeznaczony jest głównie do silników z DPF ale nie tylko.. Na twoim miejscu bym go lał,nic się nie stanie. ACEA i API oleju spełniają normy dla twojego silnika.Ja jeżdzę od lat na VR1 Racing Valvoline 5W50 i po opiniach pseudo znawców z tego forum powinienem już dawno remontować silnik / bo olej nie ma aprobaty Audi /.

Nie tylko Ty jeździsz na 5w50 .... dużo 1.8 T na nim jeździ.

A propo valvo 5w40 jest ok 5w50 już taki sobie według mnie jeździłem na tym 5w50 valvo a teraz na MOBIL 1 5w50, jest droższy ale lepszy, cichszy silnik z rana i lepsza barwa po kilku tysiącach km. No i pobór mam mniejszy na MObilu. Tylko podstawowy warunek to mobil z pewnego źródła bo podróbek pełno

Opublikowano
Opublikowano

Mniut ze szmalcem

Opublikowano

Od lat kupuję Valvo w Niemczech i nie mam na nim żadnych problemów. Kiedyś w poprzednich autach lałem Mobila 1 ale po przykrych doświadczeniach z podróbkami dałem sobie z nim spokój. Nigdy więcej Mobila!!!/PODRÓBEK/

Edytowane przez jakub04

Opublikowano

nigdy mobila czy nigdy podróbek ?

Opublikowano

Podrobek

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Czyli ten motul X-CLEAN może być?

Opublikowano

Jak najbardziej

Opublikowano

To fajnie bo juz myślałem ze będę musiał drugi kupować