Dev Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 teraz najlepiej idzie "Rzepakowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwecja2007 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 ha ha ha dobre. zaleje tym razem syntetyk zobaczymy efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-L Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a ja leje to:) http://www.millersoils.pl/2011/11/14/nowoasa-olej-cfs-5w30-serii-motorsport/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 ale przed zmiana oleju obowiązkowa płukanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwecja2007 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 no dobra , a bez płukanki co sie może stac ? co to daje mi powiedz? gościu od którego kupiłem auto podobno robił czyszcenie silnika niecałe 14 tys temu w maju 2011r , trzeba to ewentualnie powtarzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 lepiej bedzie jak to zrobisz nie wiadomo jaki szajs lał do silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwecja2007 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 ja lałem motula tylko ze 10w-40 wczesniej byl castrol i shell. A są jakies skutki nie zrobienia płukanki?nie mozna wtedy zmienic oleju na lepszy? tak z ciekawości chce to wiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-L Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 jak nie zrobisz plukanki nowy olej szybko straci wlasciwosci;) ja zawsze co druga wymiane oleju leje plukanke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwecja2007 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 no dobra wszystko chyba jasne w takim razie tylko teraz zakup oliwy i jazda w sumie to żałuje ze przed ostatnia wymiana tego nie zrobiłem w zimie by miał lepiej silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-L Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 zreszta to decyzja kazdego uzytkownika samochodu:0 ja tam leje plukanke i bede lal;) Hmmm i silnik jakos mi sie jeszcze nie rozlecial i popatrz Tomus z uszczelek tez mi olej nie cieknie, jestem w szoku to chyba czary hahaha:) P.S to oczywiscie aluzja do osob ktore tu wypisuja bzdury, a Tomek musii kolejny raz tlumaczyc i wybijac z glowy ludziom z forum slowa taksiazy i mechanikow z PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darev Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Szanowni Panie i Panowie kolo ma auto z silnikiem ALT robię mu płukankę Motul Clean i zalewam silnik oliwą MOTUL'a tylko jaką? proszę o "kawę na ławę" Nie interesują mnie bzdury typu że silnik się rozszczelni i takie tam... proszę konkretnie. Ma być syntetyk. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 5w-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darev Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PARAF Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Nie wydaje się Wam, że ten wątek ma co jakiś czas powtarzające się posty...? - "jaki olej?" - "5W-40 i przed wymianą płukanie." - "dzięki koledzy, jutro wymieniem na 8100 X-CESS." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes1150 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 5w-40 dev a jak się sprawuje ester 0w30 ??? Jest jakaż różnica po przejściu z x-lite 5w40 na tego 0w30 ??? Nie zwiększa się apetyt na oliwke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 zrobiłem na nim ponad 2000km w tym 1600km po Niemczech jazda 120-200km/h, nic nie ubyło, silnik pracuje bez zarzutu ładnie odpala, nic nie stuka, nie puka, nie świszcze zawsze wymieniam olej co 7000km wiec cały czas jest w miare świeży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-L Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 ja mam milersa csf 5w30 na potrojnych esterach i tez sprawuje sie swietnie , duzo lepiej niz motul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 zawsze wymieniam olej co 7000km wiec cały czas jest w miare świeży niektórzy mi mowili ze ja jestem nie teges bo zmieniam olej co 10tys, ale co 7 to nie jest nadgorliwosc? robisz jakies krotkie trasy, nie wiem w rajdach jezdzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sołtys85 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 zawsze wymieniam olej co 7000km wiec cały czas jest w miare świeży niektórzy mi mowili ze ja jestem nie teges bo zmieniam olej co 10tys, ale co 7 to nie jest nadgorliwosc? robisz jakies krotkie trasy, nie wiem w rajdach jezdzisz Nadgorliwość to wymiana oleu co 10kkm???? A ja myślałem, że to standard bo większość moich znajomych tak robi. Codzienne człowiek dowiaduje sie nowych rzeczy hahahhaa ---------- Post dopisany at 21:42 ---------- Poprzedni post napisany at 21:42 ---------- zawsze wymieniam olej co 7000km wiec cały czas jest w miare świeży niektórzy mi mowili ze ja jestem nie teges bo zmieniam olej co 10tys, ale co 7 to nie jest nadgorliwosc? robisz jakies krotkie trasy, nie wiem w rajdach jezdzisz Nadgorliwość to wymiana oleu co 10kkm???? A ja myślałem, że to standard bo większość moich znajomych tak robi. Codzienne człowiek dowiaduje sie nowych rzeczy hahahhaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacek89 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 napisalem ze co 7tys nie co 10 doczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi