Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B5] Czy można wyłączyć ABS ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można odłączyć ABS w taki sposób zeby na komputerze pokładowym nie pokazywało błędu (wykrzyknik) ?

Poprostu chciałbym wyłączyć ABS i mieć sprawny komputer.

Audi [A4 B5] 1995 rok, 1.8 (125 koni)

Opublikowano

Kurde jak hamuje a ten pedał zaczyna mi wibrować to dostaje czegoś do głowy :tongue4:

No moze i nie wpadne w poślizg ale droga hamowania jest dluzsza... ja już przyzwyczaiłem sie do normalnego hamulca :cool1:

Opublikowano

Jak już to odłączysz to nie życzę Ci nagłego hamowania na śliskim łuku drogi :gwizdanie: tego się raczej wyłączyć nie da (na szczęście)

Opublikowano

Oczywiście, że się da - wystarczy tylko wyciagnąć bezpiecznik. :decayed:

To tak tytułem porady technicznej dla kolegi ryzykanta a może samobójcy :gwizdanie:

Opublikowano

Żebyś (odpukać) nie żałował kiedyś tego co chcesz zrobić. :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli masz fis, to raczej nawet po wyjęciu bezpiecznika wykrzyknik będzie. U mnie awaria sterownika spowodowała to, ze vag wogóle nie chciał się łączyć z autem, ale na szczęście są spece którzy to naprawiają. Pozostaje Ci chyba zalepienia fisa jakąś taśmą :decayed:

Opublikowano

Kurde jak hamuje a ten pedał zaczyna mi wibrować to dostaje czegoś do głowy :tongue4:

No moze i nie wpadne w poślizg ale droga hamowania jest dluzsza... ja już przyzwyczaiłem sie do normalnego hamulca :cool1:

Ale moment. Przecież ABS nie załancza się przy każdym hamowaniu :kox:.. Tylko jak kola tracą przyczepność :decayed:.. To jak Ty jeżdzisz :mysli:.... że załancza Ci się ABS?......

Opublikowano

już go widzę jak bedzie jechał w łuku bez ABS-u :polew: :polew: :polew: :polew:

z ABS-em zintegrowany jest korektor siły hamowania tylnej osi

powodzenia........ :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

Haha...

Nie no tak własciwie to ja jezdze bez kół... na samych tarczach wiecie :decayed:

Luuudzie ale wy macie problemy :tongue4:

Zadałem proste pytanie "JAK?" a nie "Po co?" :tongue4:

Opublikowano

wystarczy bezpiecznik lub przekaznik

Amen

Opublikowano

Kiedy ktoś pyta jak zawiązać supeł na szubienicę, to lepiej się zapytać po co, niż potem mieć wyrzuty sumienia :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...