Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Glacier white - odebrana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Coś się porobiło z cytowaniem.

No tak po zjeździe z laweta to pewnie niczym SUV :)

Opublikowano

Gratki!
Jakis plan na mody czy seria bedzie?

Opublikowano

Gratki!
Jakis plan na mody czy seria bedzie?

Opublikowano
  • Autor

Na razie seria to nowy motor wiec trzeba troche poczekać i zobaczyć co i jak znosi ale z tego co czytałem na bazie RS5 to 500 robi sie w nim niczym a 550 to tez    bez grubego rzeźbienia poza wymiana katalizatorów i wydechu.

Na początku seria wystarczy na zwykłej drodze i tak sie same pośladki zaciskają.

Mnie najbardziej cieszy ze auto sie super prowadzi i ze w końcu turbo to mody  łatwe NM duży i z dołu wiec praktyczny w jeździe no i ze ze skrzynia ZF a nie nieszczęsnym Stronic.

Opublikowano
  • Autor

Upolowania w necie dzisiaj.Bedzie dobrze :)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpgimage.jpg

Edytowane przez turdzi

Opublikowano
  • Autor

I jeszcze jedno.Bedzie dobrze 

image.jpg

Opublikowano

No w końcu jest i będzie. Graty Paweł spełnienia marzeń :jerk: furmana meega, pozazdrościć. 

Czym ten silnik różni się od tego z prosiaka, jakiś osprzęt inny czy all to samo?

Opublikowano

Zazdraszczam Ci tego zamówienia :) gratki. 

Widziałem na jakimś filmiku że te RS5 2.9L właśnie strasznie olej grzeja.. przy bucie nawet 130 stopni :o. W porsche tego nie zauważyłem.  

A Jeździłem prawie każda odmiana panamery i te 2.9 troszkę ciche.. nie wiem jak to w audi bo na żywo jeszcze rs5 nie słyszałem ani nie jeździłem. 

Edytowane przez Binek1.8T

Opublikowano
Na razie seria to nowy motor wiec trzeba troche poczekać i zobaczyć co i jak znosi ale z tego co czytałem na bazie RS5 to 500 robi sie w nim niczym a 550 to tez    bez grubego rzeźbienia poza wymiana katalizatorów i wydechu.
Na początku seria wystarczy na zwykłej drodze i tak sie same pośladki zaciskają.
Mnie najbardziej cieszy ze auto sie super prowadzi i ze w końcu turbo to mody  łatwe NM duży i z dołu wiec praktyczny w jeździe no i ze ze skrzynia ZF a nie nieszczęsnym Stronic.

Wydech i jakies lekkie kolo bym do tego chetnie wstawil ;)
Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, mystic.pl napisał:

No w końcu jest i będzie. Graty Paweł spełnienia marzeń :jerk: furmana meega, pozazdrościć. 

Czym ten silnik różni się od tego z prosiaka, jakiś osprzęt inny czy all to samo?

Sam motor to to samo co panamera. Różnią się trochę osprzętem i wydechem.Panamera jest też trochę glosniejsza ale w tej kwestii Audi jest bardzo niekonsewentne.Dla przykładu sportowy wyżej w RS5 jest bardzo stonowany.Jest na to ok i e sam raz ale dla mnie tak powinien brzmieć standard a sportowy być trochę glosniejszy.

Z kolei znajomy odebrał w piątek RS3 sedan że zwykłym wydechem.Jezdzilismy trochę w weekend i jak dla mnie to jest on głośniejszy lub taki sam jak sportowy w RS5.Z kolei jeździłem miesiąc temu po torze innym RS3 i TTRS że sportowym wydechem i te aż rycza są tak głośnie że w trybie dynamic nawet trochę za głośne.Nie rozumie czemu taka rozbieżność.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Binek1.8T napisał:

Zazdraszczam Ci tego zamówienia :) gratki. 

Widziałem na jakimś filmiku że te RS5 2.9L właśnie strasznie olej grzeja.. przy bucie nawet 130 stopni :o. W porsche tego nie zauważyłem.  

A Jeździłem prawie każda odmiana panamery i te 2.9 troszkę ciche.. nie wiem jak to w audi bo na żywo jeszcze rs5 nie słyszałem ani nie jeździłem. 

Ciekawe info muszę na to zobaczyć.

Opublikowano
  • Autor

WOW 

Opublikowano

Ciężko mi to będzie teraz znaleźć bo było w jednym w anglojęzycznym teście gdzie po prostu w połowie odcinka zwrócił na to uwagę i był kolejny urywek potwierdzający to z pokładu innego rs5. 

Opublikowano

One sie grzeja bo leja gowniany olej w s4 pakuja 0w20 jak to samo do rs4 to wiadomo dlaczego. 

Opublikowano
15 godzin temu, turdzi napisał:

Upolowania w necie dzisiaj.Bedzie dobrze :)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpgimage.jpg

kurde piękna maszynka, ale czerwony tez robi robotę zazdraszczam i gratuluje 

Opublikowano

Czerwony i biały najlepiej na nim leżą, a już z dachem w carbonie to już w ogóle mega dobrze wygląda (przynajmniej RS5)

Niestety dopłata za dach to coś koło 30kzł jak dobrze pamiętam, ale opcja jest.

Ten 2.9 w rs5 zmierzone 3,67 sec względem 3,9 na papierze:

Cały film na YT:

Here is how the new RS5 does 0-100km/h in 3.67 seconds

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano

Gratulacje :thumbup1:

Opublikowano

turdzi, z foteli w alkantarze się jeszcze nie wyleczyłeś ? :wink:

BTW oliwy fabryczno-asowskiej to na fabrycznym oleju jeździłem tylko "na dotarciu" do 4kkm.

Od tamtej pory zawożę do aso swoje filtry (oleju, powietrza, paliwa i kabinowy) i olej Millers'a co 15kkm. Na szczęście aso nie robi z tym problemów.

Edytowane przez mystic.pl

Opublikowano

Witajcie,

Akurat fotele półskóry z alcantarą czy materiałem strato to świetny wybór :D

BTW. Kolego Mystic.pl jaką masz peność, że ASO wlewa do Twojego auta przywiezionego Millers-a?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, mystic.pl napisał:

turdzi, z foteli w alkantarze się jeszcze nie wyleczyłeś ? :wink:

He he never do sportowego auta tylko Alkantara ;)