Vexart Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Chciałem zobaczyć aktualne kodowania. To wysłałem zdjęcie z engine 01 soft coding : 0016701 Przy skrzyni 6 biegów ma chyba kodowanie 0016711 próbowałem w recode zmienić ale nie zmienia się kodowanie
Muskel1 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) 8 minut temu, Vexart napisał(a): To wysłałem zdjęcie z engine 01 soft coding : 0016701 Spróbuj zmienić na 0016711, jeżeli nie zapisuje to wina albo twojego klona, albo ten sterownik nie przyjmuje tego kodowania. Edytowane 19 Kwietnia przez Muskel1
Vexart Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 37 minut temu, Muskel1 napisał(a): Spróbuj zmienić na 0016711, jeżeli nie zapisuje to wina albo twojego klona, albo ten sterownik nie przyjmuje tego kodowania. Klona czyli? niestety nie przyjmuje kodowania, próbowałem kilka razy.
Langista Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Za słaby kabel, chyba że wymaga logowania taka operacja to było by logiczne że odrzuca kodowanie.
Vexart Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia 52 minuty temu, Langista napisał(a): Za słaby kabel, chyba że wymaga logowania taka operacja to było by logiczne że odrzuca kodowanie. No dobra to spróbuje na czymś oryginalnym. a znasz może jakie powinno być logowanie do tej operacji???
Muskel1 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Nie potrzebne jest logowanie. Jeżeli sterownik silnika to obsługuje, to wystarczy zmienić kodowanio j.w.
Vexart Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia W dniu 20.04.2024 o 08:40, Muskel1 napisał(a): Nie potrzebne jest logowanie. Jeżeli sterownik silnika to obsługuje, to wystarczy zmienić kodowanio j.w. Może być tak że nawet oryginalnym kablem nie przyjmie kodowania? Aktualnie uziemiłem auto ale w tym tygodniu postaram się załatwić kabel.
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Jeżeli sterownik obsługuje dane kodowanie, to oryginalny VCDS da radę.
Vexart Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 7 godzin temu, Langista napisał(a): W jaki sposób uziemiłeś auto? Wał dałem do wyważenia. I jak wróci muszę go wyosiować bo jest załamanie na podporze. I za jednym zamachem dyfer zmieniam. Bo mam w tragicznym stanie.
Vexart Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Ostatecznie wysłałem soft do przeróbki, wgrałem i wtedy mogłem zmienić kodowanie. I tempomat działa.
Rekomendowane odpowiedzi