Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlenia nóg po otwarciu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy ktoś może próbował sam zrobić podświetlenie przestrzeni na nogi z tyłu tak jak fabrycznie wychodziło czyli lampka była chyba w fotelu na dole

Opublikowano

fanthomas18 , a spróbuj wziąć minus z jakiejś masy i wtedy kontrolką (probówką) dotknij do tych styków przy tej krańcówce. i zobacz czy gaśnie...

Opublikowano

Probowałem złapać masę (śruba w drzwiach) i przykładałem do styku przy krańcówce, mam tam tylko 1 styk, 1 kabelek idzie, przewód brązowy z paskiem. Krańcówka wygląda tak jak ta w aukcji. A jeśli wymieniłbym na taką 2-pinową to dałoby radę podłączyć? http://allegro.pl/audi-a4-b5-czujnik-zamkniecia-drzwi-i4201525662.html

---------- Post dopisany 03-05-2014 at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany 02-05-2014 at 22:20 ----------

Łukasz a mógłbyś sprawdzić jaką krańcówkę z tyłu masz u siebie? tzn chodzi mi o to, żebyś sprawdził tak jak ja swoją sprawdzałem, probówką łapiesz stały plus a drugim końcem do styku przy krańcówce i sprawdzić czy w którymś momencie probówka gaśnie?:wink: I jaką masz krańcówkę, na 1 czy 2 przewody?

Opublikowano

A więc tak :wink:

Ja mam takie cos : przód

IMAG2013.jpg

tył

IMAG2014.jpg

Po złapaniu stałego plusa :

IMAG2015.jpg

Po złapaniu stałego plusa i wciśnięciu krańcówki :

IMAG2016.jpg

Mam ta samą co wstawiłeś z all, więc nei wiem dlaczego u ciebie jest inaczej :kwasny:

Opublikowano

przed chwilą byłem w garażu sprawdzić jak jest u mnie i mam taką samą krańcówkę jak łukasz i też po złapaniu probówką po zamknięciu drzwi gaśnie

Opublikowano

No właśnie a ja mam u siebie krańcówkę 1-pinową, Wasze są 2-pinowe i może dlatego u Was to bangla:wink: To nic, trzeba zamawiać krańcówki z lifta:wink:

Opublikowano

kolego dał byś linka z kąt ty brałeś tą taśmę led bo tego jest pełno ale nie wiadomo jak świeci a u ciebie wygląda super. Ja bym chciał dopasować kolorem do przednich co fabrycznie już miałe czyli ciepły biały

Opublikowano

Ja to kupowałem w sklepie elektronicznym :wink:

Opublikowano

ale widzę że jesteś z łodzi to jak byś mógł napisać gdzie bo ja też jestem z łodzi

Opublikowano

Ale to akurat kupiłem w sieradzu :kwasny:

Opublikowano

ok coś wynajdę gdzieś na rzgowskiej nie daleko przybyszewskiego jest dobry elektroniczny tylko muszę go namierzyć gdzie dokładnie i też będę rezał podświetlenie nóżek z tyłu

Opublikowano

I ja niedługo sie za to zabieram.

Opublikowano

skończone, na paskach ledów z jednej i drugiej strony, świetny efekt :D

Opublikowano

Artur, jakie ledy brałeś?:wink: Pochwal się:decayed: Jakbyś mógł wrzucić fotkę jak ledy się trzymają u Ciebie w lampkach:wink: Tzn jak są przymocowane?:wink:

Opublikowano

Witam. Mam tak samo z 2 pinami. I tam sa podłączone 2 plusy. Jeden jest od tej czerwonej lampki w drzwiach a drugi? Nie mam pojecia. Ale jesli jest tam podlaczony to do czegos sluzy. Moze ktos napisze jak sie w to wpiac , bo po podlaczeniu w jeden z tych pinow a minus do masy to diody swieca non stop. Z przodu dalem rade bo podpiolem sie w ori wtyczki efekt - :banan: Ale tyl to dlamnie magia.

Opublikowano

1897944_1416980681901243_6077185805124661699_n.jpg

10306480_1416980685234576_5125835995939313735_n.jpg

jakie napisze Ci na PW jutro bo musze odkopać resztę (chce zrobić na nich podświetlenie bagażnika), a przymocowane są do plastiku taśmą 2stronną, miałem już tak kiedyś w innym aucie zrobione i zdawało egzamin ;)

Opublikowano

Czy wie ktoś, w które kabelki się wpiąć aby lampki zapalały się razem z lampa podsufitówką ?

Opublikowano

masz opisane na 1 stronie 2 albo 3 post

Opublikowano

Artur, nie miałeś problemów z przylutowaniem przewodów do tej taśmy led? Co to za taśma?:decayed:

Opublikowano

zero problemów ;), napisze wieczorem jak wrócę z roboty, wejde do garażu i to sprawdzę bo wczoraj mi się już nie chciało.