Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHH] Felgi co sądzicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

co sądzicie o tych felgach http://moto.allegro.pl/item540867417_alufelgi_vw_audi_18_cali_5x100.html mam propozycję zamiany na takie same tylko że do audi a mianowicie kolega przyjechał audi a4 na takich właśnie felgach z Holandii i chce żebym dał mu swoje ori 16stki i dopłacił 400zł

co sądzicie czy warto się zamienić? jak będzie z komfortem itd

czy w razie czego ciężko będzie je później sprzedać?

Opublikowano

nie wiem jakie masz felgi ale cenowo to chyba nie wygląda groźnie

pomyśl jednak, bo przy 18stkach czeka Cię zmiana zawieszenia na niższe, bez tego efekt będzie raczej nieciekawy :kwasny:

Opublikowano

ja bym się wymienił, gdyby to były 17" :cool1: najpier podkaż jakie masz swoje fele

Opublikowano

Wymieniaj się :wink4: Dopłacisz 400 PLN i przeskoczysz o 2" cale i to na kozacki wzór :kox:

Opublikowano

tyle że nie chce zmieniac zawieszenia po pierwsze a po drugie to chciałem 17" a po trzecie to nie będę wkładał w samochód który jest na sprzedaż :wink4: ale tak czy inaczej do tej czy innej audi pomyślę nad 17 na wiosne :wink4:

Opublikowano

Ten wzór jest dość dyskusyjny, nie każdemu podchodzi, do tego 18'' na ori zawiasie w B5 to nieciekawy temat, a jak chcesz sprzedawać auto, to trzeba mieć na czym sprzedać (jakiś inny komplet felg). Pytnie w jakim stanie opony u Ciebie i u niego.

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to mam stalówki i alu także nie ma problemu :wink4: ale 18 nie założe 17 to maxymalny maxxx :)

Opublikowano

też tak mówiłem przed zakupem 17'' :gwizdanie:

Opublikowano

dla pana w wieku "dojżałym" 18" nie pasują :tongue4:

Opublikowano

Eeee tam... ja bym się nawet nie zastanawiał. Bo czy kupisz 17" czy 18" to i tak musisz zawias obniżyć. Różnicy w jeździe praktycznie nie odczujesz a wygląd za to będzie :good:

Opublikowano

tego tez do konca nie wiem bo nie moge wyczaic dokladnie mojego zawiasu... taki inny jest. Ale ja sie bede upieral i 17" tylko i wylacznie :tongue4:[br]Dopisany: 01 Luty 2009, 22:52_________________________________________________dobranoc

Opublikowano

a czy ktos zwrócił uwagę czy będą pasowac skoro rozstaw śrub do audi a4 to 5x112 a one mają 5x100( tak to chyba do A3) :cool1:

Opublikowano

te felgi to przykład...

Opublikowano

W B5 17" to chyba najlepszy wybór ale to nie znaczy ze na 18" nie da się jechać :decayed:

Opublikowano

Panowie dzięki za opinie

w tym tygodniu podjadę do niego i dokładnie zobaczę w jakim stanie są te felgi i opony :) bo jeśli będą zjechane to chyba nie mam sensu się zamieniać

Opublikowano

W B5 17" to chyba najlepszy wybór ale to nie znaczy ze na 18" nie da się jechać :decayed:

17" to minimum :wink4: A im większe tym lepsze :naughty:

Opublikowano

ale rozumiec sie ma ze sa ori :decayed:

Opublikowano

felga :good:

Opublikowano

Ja bym nie wymieniał - za duże i nie ładne :tongue4: 17'' to max. Wiem że ma być ładnie, ale bez przesady :)

Opublikowano

jarko nie sprowadzaj nam tu ludzi na złą drogę :tongue4: Im większe tym lepsze :naughty::kox: A ten wzór to aż prosi się minimum w 18"