dehanonim Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam wszystkich. Na wstępie chciałem zaznaczyć, że chodź moje pytanie może się wydać banalne dla większości z was, to chyba od tego jest forum żeby uświadamiać takich niedoświadczonych kierowców jak ja :gwizdanie: Tak więc interesuje mnie to czy zmieszanie płynów wymienionych w temacie grozi przykrymi konsekwencjami? A najlepiej proszę o polecenie płynu chłodniczego, z góry dziękuję.
iwadrian Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 G12 Płyny na bazie glikolu są mieszalne. Dokładnie możesz je śmiało mieszać.
dehanonim Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 G12 Płyny na bazie glikolu są mieszalne. Dokładnie możesz je śmiało mieszać. W necie wyczytałem, że mogą być problemy z pompą wody i uszczelkami na niej się znajdującymi a dokładniej z ich rozszczelnieniem spowodowanym różnicą w składzie płynów, czyli mogę śmiało dolać Petrygo czy nie koniecznie?
nex Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Teraz płyn kosztuje pare złoty, kup nowy dla świętego spokoju i będziesz mial problem z głowy
grabson765 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 mozesz mieszac ale czy nie lepiej wymienic to co masz zalane teraz w ukladzie chlodzenia na g12 + ??koszt nie jest duzy 1.5l koncentratu kosztuje 34zl w serwisie a 2 opakowania wystarcza ... zmieszane z woda destylowana i masz zalane to co powinno byc w audi a nie jakies wynalazli borygo bo to dobre jest do traktorow a petrygo z tego co sie orientuje to kosztuje jakos 40zl za 5l a to malo czyli jeszcze za 10zl bedzie trzeba litra kupic wedlug mnie to pozorno oszczednosc...
boseron Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 dokładnie , to niewielkie koszty a mozna sobie tylko problemów narobić, wymień cały płyn
dehanonim Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 ok dzięki za wszystkie odpowiedzi, skuszę się na wymianę całego płynu
tomasz-gorz Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 HEPU G12 albo jego zamiennik FEBI G12+
soolek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 UWAGA G12 nie może być mieszany z innymi płynami ale G12+ już tak, więc polecam ten drugi.
grabson765 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 UWAGA G12 nie może być mieszany z innymi płynami ale G12+ już tak, więc polecam ten drugi. w serwisie sprzedaja tylko g12 +
soolek Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 UWAGA G12 nie może być mieszany z innymi płynami ale G12+ już tak, więc polecam ten drugi. w serwisie sprzedaja tylko g12 + Dokładnie, i cena nie jest chyba dużo wyższa niż np. w IC.
Rekomendowane odpowiedzi