lukasz51237 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Witam, ostatnio w samochodzie mojego brata pojawiła się plama oleju pod autem, na razie nie mam dostępu do kanału, a wyciek ciężko jest zlokalizować. Może mi ktoś doradzić gdzie szukać? Turbo też jest zaolejone, ale wydaje mi się, że nie cieknie z niego aż na ziemię. Może lecieć ze spływu?
przem8 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Szklana kula mówi, żeby wymyć zaolejone miejsca, pojeździć i zobaczyć z kanału skąd są wycieki.
lukasz51237 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zapomniałem dodać, że cieknie po stronie turbosprężarki, leci po bloku i po poduszce silnika.
Hezen Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 To zapewne leci z uszczelki pokrywy zaworów lub simmeringu wałka rozrządu.Odpływ turbiny również do sprawdzenia. Wysłane z OP3T
lukasz51237 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Z uszczelki pokrywy zaworów nie leci. Nie pisałem wcześniej, silnik to 1.9tdi 1Z.
lukasz51237 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Nie leci ani ze spływu, ani z turbo ani z uszczelki pokrywy zaworów, ani z wałka rozrządu. Wygląda to tak jakbym leciało spod kolektora wydechowego. Co to może być?
OLIVER Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Godzinę temu, lukasz51237 napisał: Wygląda to tak jakbym leciało spod kolektora wydechowego. Co to może być? A jak z ubytkiem oleju i kopceniem na niebiesko? Bo jeśli masz tam wyciek to na bank silnik żłopie olej i kopci
lukasz51237 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2018 Podobno od wymiany do wymiany ubywa od max do min na bagnecie. Auto nie kopci, a mocy jak na 1Zta ma bardzo dużo.
Fido Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Podobno,gdyby,wydaje mi się. Kolego,zlokalizuj porządnie skąd cieknie bo takie gdybanie nic nie da. Kanał,podnośnik,latarka i działaj. Albo podjedź do mechanika niech zlokalizuje wyciek bo na forum nikt konkretnie ci nie wskaże bo nawet zdjęć żadnych nie ma. Z kuli nikt nie wywróży. 1
lukasz51237 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Właśnie sęk w tym, że wczoraj prawie turbo wyciągnąłem, a skąd leci nie widać Piszę podobno, bo jakby nie było to nie moje auto. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez lukasz51237
Rekomendowane odpowiedzi