Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padający przegub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Audi już 2 lata. Wymieniłem w niej już 2 przegub z lewej strony i znowu zaczął strzelać a z prawej nic co może tak wykańczać przegub??? 

Opublikowano

Ten z prawej to też chyba nie od nowości ?.

Co do lewych przegubów wymienianych to o jakich firmach mówimy.

Może trafiłeś na jakieś podróby lub tandetny materiał.

Zwykle montuję SKF lub inne z fabrycznie zaaplikowanym smarem.

Przeguby wykończy tylko pękniecie-rozszczelnienie osłony /nagminnie widuje plastikowe opaski zaciskowe/ i brud, za mała ilość smaru podczas montażu /producent załącza do opakowania za mało smaru a mechanikowi nie chce się fatygować aby dać więcej/ a także uskutecznianie driftu ewentualnie ruszanie na skręconych kołach.

Opublikowano

ruville zamontuj i smar do przeguba a nie do oslony

Opublikowano
  • Autor

Mam właśnie ruville i smarujemy daje i w przegub i w osłonę trochę więc już sam nie wiem co jest nie tak ?

Pewnie nie od nowości ale prawy nigdy nie zachrabotał w mi jakoś a lewy co chwila 

Opublikowano

Widocznie trafiasz na jakiś kiepski ich produkt.

Dla mnie Ruville to bardziej był pakowacz niż producent i zawsze sprawdzałem co jest w pudełku.

Teraz jest chyba jeszcze gorzej od kiedy przynależy do grupy Schaeffler.

No cóż musisz kolejny raz zamontować a co wybrać to duży znak ???

Kiedyś miałem zaufanie do SKF czy Spiden ale jak jest aktualnie też nie mam 100% rozeznania.

Opublikowano

z doświadczenia, ruville spadł z jakością, może pomyśl o czymś droższym np Lobro?

Opublikowano
z doświadczenia, ruville spadł z jakością, może pomyśl o czymś droższym np Lobro?

Lobro wytrzymał u mnie 2 lata (30-35tys. km) ale ze względu na to że długi czas nie zaglądałem na podwozie i pękła gumowa osłona i piach dostał się do przegubu.Podejrzewam że gdyby nie ta guma, przegub bez problemu wytrzymałby spokojnie 50-60tys. pod warunkiem nie katowania go na skręconych kołach. 

Wysłane z OP3T

Opublikowano

Jak miałem jeszcze B5 zakładałem najtańsze -bodajże Pascal i do tego osłona Lobro i zapomniałem o przegubach. Zakładałem je też w passacie B5fl 1.9 i chodzą już ok 4 lat

Opublikowano

Lobro pochodził 3 miesiące i zaczął padać, raczej wujowy montaż w dość polecanym warsztacie. Potem założone w odstępie miesiąca jedna strona Ruville druga Meyle, u znajomego po godzinach. Jeżdżą dwa lata i jest ok.

Opublikowano

panowie po prostu wiele zależy od odpowiedniego wciśnięcia smaru w każdy zakamarek

sprawdzanie stanu osłon, itp

z opowieści mechaników: nawet chińskie mogą długo wytrzymać, ale należy wywalić osłony z opakowania i założyć porządne

no ale wiadomo-jak ktoś jest katem to każde przeguby rozwali

Edytowane przez alonso

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te osłony przegubów to są jakieś kpiny. U mnie z lewej strony w ciągu 2 miesięcy ze 3 razy zmieniłem. Założyłem najtanszy zamiennik za 15zł, uniwersalna, do tej pory jeździ. Lobro też według mnie gówno robi. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się bujam na GSP od ponad 2 lat i rewelka.

Tylko osłony żal. Kupiłem Loebro i padła po roku, na szczęście na czas zauważyłem i założyłem nową.

Edytowane przez Emejcz