kubus00152 Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Dzis stojac pod gorke z rezerwa silnik wgl nie odpalil dopiero z plaka poszedl. :/
rudy51 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 U mnie był podobny objaw, wymiana wężyka zasilającego pompe vacum oraz te dwie uszczelki które pisałem pod pompą, zlikwidowały zapowietrzanie.
kubus00152 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Opublikowano 7 Lutego 2018 W takim razie robię i pompę vacum mam nadzieje ze to załatwi sprawę
piotrsob1 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 6 godzin temu, rudy51 napisał: U mnie był podobny objaw, wymiana wężyka zasilającego pompe vacum oraz te dwie uszczelki które pisałem pod pompą, zlikwidowały zapowietrzanie. No oczywiście że najpierw trzeba ustalić chociaż z grubsza miejsce w którym układ łapie powietrze , a dopiero potem działać Zależnie od miejsca nieszczelności objawy się nieco różnią, dla potwierdzenia zjawiska najlepszy jest test z górką, a w lokalizacji miejsca pomaga podłączenie na noc paliwa do tandemu z bańki
piotrsob1 Opublikowano 7 Lutego 2018 Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) 15 minut temu, kubus00152 napisał: W takim razie robię i pompę vacum mam nadzieje ze to załatwi sprawę Dzisiaj nieźle przymroziło , ale jak w temperaturach powyżej zera też jest problem z odpalaniem ( nie łapie nawet na chwilę i trzeba długo kręcić by zaciągnął paliwa ) to obstawiam uszczelniacze pompek. Przy sprawnych uszczelniaczach zazwyczaj odpala na chwilkę i gaśnie po wyczerpaniu paliwa z szyny w głowicy , dopiero potem trzeba chechłać do bólu Łatwo to potwierdzić logując grupy 013, 018 i 023 od momentu włączenia stacyjki do momentu gdy po porannym odpalaniu silnik zacznie w miarę równo pracować. Utrzymujące się wysokie plusowe korekcje na którymś z cylindrów , które maleją wraz ze wzrostem temperatury silnika potwierdzają problem z uszczelniaczami Edytowane 7 Lutego 2018 przez piotrsob1
kubus00152 Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Opublikowano 21 Lutego 2018 Wymienione uszczelnienia pompek i vacum problem zniknal dzięki jutro jeszcze test górki
ecobuda Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Piotrek trafna diagnoza. Szacun[emoji1][emoji1][emoji1]Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
kubus00152 Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 5 godzin temu, piotrsob1 napisał: Test górki zaliczony dzięki !
Rekomendowane odpowiedzi