AlexDLU Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Wymieniam uszczelki pod oslonami zaworow i po sciagnieciu wodze ze jest nagar wszedzie dodaje zdjecia. Ściągnąłem narazie jedna oslone i teraz zastanawiam sie czy zostawic jak jest i zrobic plukanke czy zrzucic 2ga oslone i miske olejowa (uszczelke mam do wymiany i tak) i wymyc silnik od gory ??
JawoR36 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Umyj od gory, zatkaj kanaly olejowe i zatrzyj silnik.
darox5 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Ojej !!!! Ja nie podpowiem. Co ile olej był wymieniany co 30 tyś? [emoji6] Alanda do traktora? Musisz poszukać na forum gdzieś temat był omawiany. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Unf Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tak to jest, ja jak zdjalem kiedys pokrywe zaworow, to skonczylem na panewkach... ~~ Jak robic, to porzadnie - od gory do dolu imo.
AlexDLU Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Poczyscilem z grubsza, skladam.jedna strone zabieram sie za 2ga a jutro zrobie mu plukanke albo zloze jedna strone 2ga jitro wymienie po plukance
AlexDLU Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Ps. Longlife 2 razy w kraju dopiero byl wymieniony teraz ja wymienie jako 3raz
rogigor Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Nie lej żadnego LongLife'a. Kup Motula 5W40 lub, jak ja, Valvoline VR1 Racing 5W50 (tańszy a też bdb).
JawoR36 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 17 godzin temu, AlexDLU napisał: codowna porada to co zrobic ? Głupi pomysł, głupia odpowiedź
AlexDLU Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 JawoR lepiej zapytać niż nie zapytać i zrobić Kupiłem MOBILa 5w50 jutro zrobie płukanke spuszcze i zdejme 2ga pokrywe zobaczymy czy coś da. PS. Przeszukałem forum i nie moge znaleść nigdzie tamatu jak rozebrać w ASN odmę te wszystkie węże gdzie który idzie etc..
jargus2 Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Uważaj na węże odmy są kruche jak faworki w tłusty czwartek
AlexDLU Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 Wiem wiem ale udalo sie bez komplikacji z odma ;p
Rekomendowane odpowiedzi