Opublikowano 17 Maja 20206 l B8 polift nr 4G1 035 053 G - działa, ale jak dla mnie jest zdecydowanie za głośno wróciłem do poprzedniego oryginalnego kodowania. Edytowane 17 Maja 20206 l przez mistrzunio
Opublikowano 20 Maja 20206 l Wie ktoś, która opcja odpowiada za kartę sd w inputgainoffset? #edit: MU MFP, znalezione metodą prób i błędów ? Edytowane 20 Maja 20206 l przez phiel
Opublikowano 11 Września 20205 l Jeśli ktoś ma mmi 3g + w b8 lift można to przekodować na banga czy bose z c7 także z 3g +?
Opublikowano 13 Września 20205 l Niby gra lepiej, basu jest więcej ale subwoofer teraz gra chyba pełnym pasmem... Słychać w nim wszystko a nie tylko bas...
Opublikowano 2 Lutego 20215 l Sterownik 4G0 035 082 G -kodowanie odrzucone.. miał ktoś taki problem? 3g high. W pomocnik kodowania nie wejdę nie trzeba dostępu upoważnionego ?
Opublikowano 6 Lutego 20215 l Czy w polifcie A4 B8 oraz A5 sa te same głośniki ( mocowania, rozstaw rub) co w audi a4 b8 i A5 do 2011r?
Opublikowano 2 Sierpnia 20214 l W dniu 3.05.2020 o 18:57, phiel napisał: Czy ktoś może się wypowiedzieć po jakimś czasie? Czytałem w którymś temacie, że po zabiegu komuś spalił się głośnik i trochę się wystraszyłem Nie bój nic, jeżdżę tak już rok czasu i moje BOSE w A6 C7 bez problemu to wytrzymuje. Oczywiście kręćcie tym z głową. Dla was napisałem, że możecie sobie to zmniejszyć jak ktoś ma za czułe pokrętło. Ja u siebie osobiście dołożyłem koksu bo brakowało mi basu i wyrazistości dźwięku.
Opublikowano 5 Sierpnia 20214 l @Muskel1 Niestety nie przyjmuje mi kodowania klikając w pomocnik kodowania "no coding information available for this ecu" w sterownik normalnie się łączy . Wpisuje samemu to kodowanie to niestety nie można przyjąć kodowania. W czym może być problem ? mmi 3g+ Edytowane 8 Sierpnia 20214 l przez fenri95
Opublikowano 16 Maja 20251 r W dniu 2.02.2021 o 13:46, fenri95 napisał(a): Sterownik 4G0 035 082 G -kodowanie odrzucone.. miał ktoś taki problem? 3g high. W pomocnik kodowania nie wejdę nie trzeba dostępu upoważnionego ? Mam ten sam sterownik, jakieś informacje?rady? ?
Opublikowano Poniedziałek o 22:034 dn Tego właśnie szukałem. Po wgraniu najnowszego softa do MMI 3G+ subwoofer zaczął grać dużo ciszej a nawet bardzo dużo ciszej. Po zmianie kodowania gdzie usunąłem 1 z kodowania, wszystko wróciło do normy. Ale mam niedosyt i chciałbym rozszyfrować o co chodzi z tym kodowaniem. Pomocnik kodowania nie działa. Może jest ktoś kto rozkodował znaczenie poszczególnych Bajtów i Bitów. Mój sterownik nie ma żadnych podpowiedzi, a może udało by się jeszcze lepszy dźwięk uzyskać.Mój sterownik radia wygląda tak przy próbie kodowania.Chętnie dowiedziałbym się co robią te wszystkie Bity które nie są opisane
Opublikowano Wtorek o 07:104 dn W bajcie 4 zawarte są informację dotyczące wzmacniacza. Wartość HEX 00 definiuje profil dźwięku przy posiadaniu zewnętrznego wzmacniacza, czyli system B&O ze wzmacniaczem (sterownik 47). Wartość HEX 01 z kolei, definiunje profil dźwięku przy braku wzmacniacza, czyli gdy jest tylko wewnętrzna końcówka mocy.