WydRos Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Witam Po __B7__ Pokazuje moje CAGA 2.0 CR AVANT 186KM 396Nm Foto: Sprowadzone do PL 2018 ja mam je od wakacji 2019Zdjęcie po kupnie Spoiler Silnik 2.0 CR 105kW (143) +dpf już 186KM 396Nm W silniku od razu po zakupie wpadło:- oryginalny kompletny rozrzad -rozbebeszenie i poprawa napedu pompy oleju(stary imbus był jeszcze ok) - nowy pasek wieloklinowy z napinaczem(12.2019) - klocki,tarcze przod - nowa poduszka skrzyni - olej w silniku z filtrami kabiny paliwa i pow - nowy płyn chłodniczy -sprawdzenie układu paliwowego i leci juz do mnie nowy płyn do wspomagania Pakiet Ambition wewnętrzny : -zawieszenie seria 1bE (juz Eibach ProKit) -Servotronic -Side Assist -Elektryczna klapa bagażnika :) -fotele Sporty Alkantara, podgrzewane, wysuwane podudzia, pompowane lędzwia ,pakiet schowki, swiatlo -pełna elektryka foteli przód, każdy kierunek i lędzwia -MMI 2G High (juz 3G+)-Bang & Olufsen -czujnik deszczu/zmierzchu światła auto -bixenon poziomowanie i sprysk -lusterko wew. fotochrom (juz High Beam Assist) - 3strefowy klimatronic (juz lift) -listwy dekory carbon aluminium -gniazdo 220V -3x gniazdo 12V -pakiet podświetlenia wewnętrznego QQ1 (fotele klamki itd) -pełny komputer pokładowy -tempomat -speed Control alarm prędkości -kolorowy pełny FIS -chromowane kratki nawiewów i pokrętło św. - pakiet listw bagaż/zakupy w bagażniku -parktronik tył -airbag OFF w schowku -airbag tył -ISOFIX przód tył -szyba przód akustik -led przod neon tył -elektrycznie regulowane lusterka (już składane LIFT ) - lusterka zew. asferyczne podgrzewane - kolor PHANTOM BLACK PERLESCENT LZ9Y -wnętrze SABRE(BLACK) - dzielona kanapa -podłokietnik x2(tył McDonald) -otwieranie/zamykanie szyb z pilota -siatki na plecach w fotelach -zegar radiowy -kierownica 3ramienna S-line, sportowa pikowana multifunkcja z biało-czerwona nicią (juz scięta NOWA lift) - podgrzewane spryskiwacze szyby -4el szyby -lewarek biegow skóra s-line -rączka ręcznego skóra -Coming/living home -oslony silnika i skrzyni -zabudowa podszybia -hak W planach: - spryski mgielkowe - done ;) - heble z S4 na przód z ori tarczami i klockami - klimatronik z polifta - done - AHA Audi Hold Assist - done- chromowane przyciski szyb i klapy z Q5 - done - kratki nawiewów z polifta - done- kierownica B8 Lift S-line okrągła poducha - done - Eibach ProKit Nowy - done - Nowe amortyzatory przod KAYABA - done- końcówki wydechu chrom - done(polift zderzak dwa kominy 3.0 dokladka piano) - intercooler z 3.0 TDI - done- program na więcej KM u ALIGATORA- done- manetki wycieraczki/kierunek/temp z polifta - done- MMI 3G hdd z AMI pod Bang&Olufsen VIM SDS - done- zapas 19' z zestawem - done- tylny zderzak PoLift S-line dwa kominy - done- tylne światła LED (juz NEON z folia, przydymienie) - done- lotka na klape oryginał RS4 - done- ramka licznika z A5 Piano - done- tarcze licznika S4 mumen pod ramke A5 - done - listwy zewnetrzne na progi oryginał S-line - done;)- Felgi na lato ORI z A5 18(sa ROTORY 9J) - done;) - Listwy progowe ori S-line podswietlane - done;) - Oklejenie chromow w okol szyb na piano - done;) - Relingi ori mat - Czyszczenie stacyjki - done;) - Panel MMI 3Gplus z przyciskiem StartStop podlaczony dzialajacy - done;) - Przyciemnienie szyb, przod stopien mniej - done;)- moduł zamykania klapy z kluczyka - done;) - chromowane przyciski el.regulacji fotela - done;)- korekta lakieru i ceramika - nakładki na pedały ALU - done;)- schowek pod podlokietnik bez modulu telefonu - done;)- nowe wycieraczki przód BOSCH AEROTWIN (juz valeo silencio)- done;)- nakładka lewarka biegów skóra z biała nicią ori S-line (pod kierownie) -done;)- kamera cofania- oświetlenie wnętrze LED od Tomnik wraz z oswietleniem ambient na nogi podczas jazdy - done;) - LED w tablice tył - done;)- TUNER TV - grill na czarno - done;)- znaczki z klapy out -done;)- dystanse 13mm na oś z dystom.pl - done;) ori rotor et33- końcówki wydechu w chrom - done;)- dodatkowy pakiet światło, lepsze diody na nogi od Tomnika, lepsze ledy w klamki - done;)- lodówka w schowku - done;)- malowanie zacisków (są już od S4) - nowe opony lato - done;) - wygłuszenie drzwi i wnetrza - składanie/otwieranie luster - done;) - szyba Lane Assist i reszta - Radar ACC- czarny sufit - done;)- cdnZ podstawowych rzeczy wpadło wykodowanie info o niezapiętych pasach, dodatkowy ruch wycieraczki po sprysnieciu Out, tylna wycieraczka przy włączeniu wstecznego out, wizualizacja PDC na MMI, włączenie funkcji ambient podczas jazdy, przygasanie led przy kierunku, ADS na MMI bez przycisku, kodowanie lamp,VIM, wylaczenie spryskow itd Spoiler Edytowane 26 Listopada 2019 przez WydRos
WydRos Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Wpadly Nowe oPony 2018 Dębica UHP 2, dużo pozytywnych opini Wiec wypróbujemy, 225/40/18 Do tego nowy płyn do wspomagania servotronic z ASO i juz po wymianie Nowa przepustnica i klubowa ramka tablicy na tył Edytowane 27 Maja 2018 przez WydRos
czarek76 Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 5 godzin temu, WydRos napisał: Wpadly Nowe oPony 2018 Dębica UHP 2, dużo pozytywnych opini Wiec wypróbujemy, 225/40/18 Czemu taki rozmiar opon ? Jak założysz na felgi to jak możesz zrób fotki, jak opona leży, bo ja też mam felgi z a5 8,5 cala i opony 245 i chciałbym założyć węższe ale boję się że będzie duży naciąg.
qlimazz Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 225 40 18? Świadomie zaniżasz średnicę? Przy tej feldze będziesz miał lekki naciąg, przekłamanie licznika i większą luke w nadkolu ale przy odpowiedniej wysokości wizualnie spasuje idealnie.. Sam myślę nad tym rozmiaremWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
WydRos Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) 33 minuty temu, czarek76 napisał: Czemu taki rozmiar opon ? Jak założysz na felgi to jak możesz zrób fotki, jak opona leży, bo ja też mam felgi z a5 8,5 cala i opony 245 i chciałbym założyć węższe ale boję się że będzie duży naciąg. 9 minut temu, qlimazz napisał: 225 40 18? Świadomie zaniżasz średnicę? Przy tej feldze będziesz miał lekki naciąg, przekłamanie licznika i większą luke w nadkolu ale przy odpowiedniej wysokości wizualnie spasuje idealnie.. Sam myślę nad tym rozmiarem Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Po tysiącu przeczytanych postach, zapytaniach o to jaka najlepiej wsadzić oponę na 8.5j itd większość polecała mi 225/40, ludzie wsadzają 205/215 ale to już za duży naciąg sam jeździłem po wulkanizatorach i oglądałem felgi 8.5 z 225/40 i nie jest najgorzej, 245 tez widziałem na felgdze 8.5 i jest za szeroko, sam gość który zakłada opony mówi ze 235 to standardowo żeby było w miarę równo z felga ale 225 jest ok bo cena opon jest w miarę ok jak za ten rozmiar i nie ucieka tak kierownica jak wpadniemy w koleinę niż przy 245/40 szerokosc opony szerokością ale ludzie nawet stalówki z balonami potrafią obić, wiec kwestia ostrożnej jazy przy krawężnikach i możesz mieć nawet 205 przy feldze 7,5 lekki ale to lekki naciąg będzie ale zależy co dla kogo jest naciągiem wpisz sobie 225/40 8.5 j w google to wyskoczy masę zdjęć oczywiscie zależy tez czy opona ma rant czy nie i dużo od firmy opony, każda się inaczej układa w tym tygodniu na felgi wrzucę to pstrykne zdjęcia Edytowane 28 Marca 2018 przez WydRos
qlimazz Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 W a3 mam lato 225 40 18 na 8j i wygląda to spoko jest na równo ale rant ochronny jest ogromny, w dwóch miejscach już skoszony na krawężniku [emoji16] 8,5 ciut szersze. Przed załozeniem do b8ki demotywuje mnie jedynie przekłamanie licznika..Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
WydRos Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 Teraz, qlimazz napisał: W a3 mam lato 225 40 18 na 8j i wygląda to spoko jest na równo ale rant ochronny jest ogromny, w dwóch miejscach już skoszony na krawężniku 8,5 ciut szersze. Przed załozeniem do b8ki demotywuje mnie jedynie przekłamanie licznika.. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka Masę osób tak jeździ i ani razu nie widziałem na forum żeby ktoś się skarżył na to, nawet bym się tym nie przejmował, a tez zadawałem pytania odnośnie takich opon i felg w dziale b8troooop
WydRos Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Powoli montuje się MMi 3G Szukam wzmacniacz do Bang Olufsen pod 3G jak coś
MaciekPL Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Bardzo dobra baza do modów. Ciekawe autko i plany. Myślałeś o czarnej podsufitce?
WydRos Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 49 minut temu, MaciekPL napisał: Bardzo dobra baza do modów. Ciekawe autko i plany. Myślałeś o czarnej podsufitce? Myślałem myślałem ale to w odległym czasie, poki co ramka i licznik a5, mmi 3g, jakies pierdolki typu nawiewy polift, przyciski szyb polift, dekory na szczotkowane Alu a ramka licznika piano, może kiera jak się coś odkuje z kasa, bo jeszcze program mnie czeka u Aligatora, na pewno tylny zderzak lift z wydechem od 3.0 tdi i nakładki na progi wpadna w te lato
granatowy Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) W dniu 2018-03-28 o 21:56, WydRos napisał: Masę osób tak jeździ i ani razu nie widziałem na forum żeby ktoś się skarżył na to, nawet bym się tym nie przejmował, a tez zadawałem pytania odnośnie takich opon i felg w dziale b8troooop Masa osób jeździ, ale w B5, B6 i B7 oraz innych samochodach które mają fabryczne koła 205/55 R16 czy 195/65 R15. Do B8 zamiennikiem dla fabrycznych opon 245/40 R18 jest 225/45 R18 a nie 225/40 R18. Z jakiego modelu są felgi ? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez granatowy
WydRos Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) 1 minutę temu, granatowy napisał: Masa osób jeździ, ale w B5, B6 i B7 oraz innych samochodach które mają fabryczne koła 205/55 R16 czy 195/65 R15. Do B8 zamiennikiem dla fabrycznych opon 245/40 R18 jest 225/45 R18 a nie 225/40 R18. Nie mówię o zamienniku fabrycznej, bo tak jest, ale zapytaj na forum, dużo ludzi w b8 jeździ na 225/40 8.5j wrzuce do zdam relacje Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez WydRos
WydRos Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2018 przez WydRos
MaciekPL Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Oponki ładne, jedynie co to do tego znaczka na grillu jestem 3razy na nie Pytanko małe, ta podstopnica nowa dobrze leży? Nie wyciera się w jakimś szybkim tempie? Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez MaciekPL
WydRos Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Siedzą dobrze na 8.5j mnie tam znaczek pasuje
qlimazz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ułożyły się ładnie nawet rantu trochę jest. Wrzuć foto z profilu. Ciekawi mnie jak to całościowo wygląda przy tym zawiasie Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
WydRos Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 21 godzin temu, MaciekPL napisał: Oponki ładne, jedynie co to do tego znaczka na grillu jestem 3razy na nie Pytanko małe, ta podstopnica nowa dobrze leży? Nie wyciera się w jakimś szybkim tempie? Podstępnica poki co jest ok, myślałem ze będzie gorzej ale za ta kasę to naprawdę jest ok, nie wyciera się
WydRos Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Myśle czy opona nie powinna być wyższa, zakryło by to dziurę między błotnikiem a felga jakos się do tych felg przekonać nie mogę Może jak dojdą listwy progowe sline i zderzak tył polift to coś to da poki co czekam na dekle nowe Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez WydRos
qlimazz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Średnice w mm225 40 18 - 637.2 mm to ok 1cm dziury w nadkolu więcej w stosunku do poniższych..245 40 18 - 653.2225 45 18 - 659.7Felgi kiedyś mi się podobały że względu na wklęsłość. Obniżanie w planach?Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi