patricoo Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Witam Panowie mam taki problem dzisiaj po odpaleniu rozgrzanego auta zaczęło mi telepać budą i silnik jakby głośniej chodził. Takie objawy dzieją się na postoju i podczas jazdy bez dodania gazu na niskich obrotach. Po dodaniu gazu na wyższych obrotach wszystko jest okej. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
patricoo Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nikt nie pomoże ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
marcin4x4 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 20 godzin temu, patricoo napisał: Nikt nie pomoże ? wszystkie wróżki mają wolne... zrób logi, sprawdź EGR, wtryski.
AngelDawid Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Witam, Mam ten sam problem. A dokładnie dwie wariacje problemu z czego jedną mi się udało rozwiązać, więc może tobie pomoże jak to zaraz opisze. Pierwsza wariacja + rozwiązanie. Telepało mi budą i to na prawdę mocno na postoju po dłuższej jeździe około ponad 1h, jak ostygł mogłem jechać dalej. Przyczyna podniesiony stan oleju. Potem na długo problem zniknął kiedy usunąłem tę przyczynę (podnoszenie oleju może spowodować zużyty filtr cząstek stałych "DPF") Druga wariacja Znowu mi delikatnie trzęsie budą na wolnych obrotach na postoju ale tylko w określonych warunkach, sporadycznie i tylko przez krótki czas a potem wraca do normy, nie wiem czemu.
Rekomendowane odpowiedzi