marekgolczynski Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Aktualizacja 07.06.2018r Naleśniki poszły w zapomnienie wpadła skora w bardzo dobrym stanie
marekgolczynski Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2018 Aktualizacja 13.06.2018 Wpadły Nowe klocki i tarcze przód. Stare jak nowe ale po nagrzaniu strasznie piszczaly. Czyszczenie nie pomogło. Klocki ferodo tarcze trw. Idą następne części więc coś będzie grzebane.
marekgolczynski Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2018 Aktualizacja 14.06.2018r Wymianilem łańcuch kpl już dawno miałem zrobić ale zawsze brak kasy albo coś innego ale już zrobione i z głowy. ogólnie nic się nie działo ale lepiej zrobić.
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 W dniu 13.06.2018 o 17:51, marekgolczynski napisał: Aktualizacja 13.06.2018 Wpadły Nowe klocki i tarcze przód. Stare jak nowe ale po nagrzaniu strasznie piszczaly. Czyszczenie nie pomogło. Klocki ferodo tarcze trw. Idą następne części więc coś będzie grzebane. seria dla seryjnych ludzi, nic się nie słuchasz ale to domena młodych ludzi, z wiekiem zmądrzejesz
wesz82 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Opublikowano 14 Czerwca 2018 52 minuty temu, Dev napisał: seria dla seryjnych ludzi, nic się nie słuchasz ale to domena młodych ludzi, z wiekiem zmądrzejesz ?
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 7 godzin temu, Dev napisał: seria dla seryjnych ludzi, nic się nie słuchasz ale to domena młodych ludzi, z wiekiem zmądrzejesz Człowieku nie podnioslem mocy więc po jakiego grzyba mam coś z hamulcem i robić? Ale ogólnie widziałem że twoje komentarze są większości negatywne i o większych hamulcach pewnie masz w swojej większe i chcesz każdemu uświadomić że musisz założyć tarcze 400 mm bo nie wyhamujesz kiedyś znajomy kolegi sąsiad tak miał
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) dzieciaku, dalej nie rozumiesz masz auto które waży prawie dwie tony a hamulce jak w vw polo tutaj nie potrzeba mocy ani prędkości ą jeśli pisze coś już na ten temat to znaczy że mam na ten temat wiedzę, a u Ciebie jej brak Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Dev
cysiek18 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, marekgolczynski napisał: Człowieku nie podnioslem mocy więc po jakiego grzyba mam coś z hamulcem i robić? Ale ogólnie widziałem że twoje komentarze są większości negatywne i o większych hamulcach pewnie masz w swojej większe i chcesz każdemu uświadomić że musisz założyć tarcze 400 mm bo nie wyhamujesz kiedyś znajomy kolegi sąsiad tak miał Akurat @Dev to specjalista w dziedzinie hamulców i wie co mówi. Zawsze można do niego zadzwonić i poprosić o poradę co jak zrobić, poprawić itp. i nigdy nie robił z tego powodu problemów. Dopóki jeździsz na serii czy to na 288 czy 312 wydaje ci się że jest ok ale wystarczy wyskoczyć na autostradę, kilka przyhamowań z wyższych prędkości i fotele do czyszczenia (dobrze że masz skórę to łatwiej wyczyścić). Sytuacja znacznie zmienia się przy 320, grubsza tarcza, większa no i sama konstrukcja zacisku znacznie lepsza, kto porównywał ten wie o czym mówię. Nie jest to jakiś mega setup ale znacznie poprawia bezpieczeństwo jazdy. Wymieniałeś klocki i tarcze, nie dużo byś dołożył i miał byś 320 BTW: Fajnie lecisz z tematem oby tak dalej a fotele to dalej naleśniki tylko ze w skórze Edytowane 15 Czerwca 2018 przez cysiek18
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 Masz taka wiedzę żeby napisać wstaw inne hamulce. To jest wiedza? Pomoc? Proszę nie każdy jest alfa i omegą
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 38 minut temu, marekgolczynski napisał: Masz taka wiedzę żeby napisać wstaw inne hamulce. To jest wiedza? Pomoc? Proszę nie każdy jest alfa i omegą nawet nie zapytałes: jakie, co ? bo z góry olałes temat gdybyś choć raz przejechał sie autem z hamulcami od 2.0tfsi to rozmowa od razu potoczyła by sie inaczej robisz dokładnie to co 99% nowych włascicieli a4ek najpierw skóry eRNsy wodotryski i inne cuda a temat bezpieczenstwa na samym koncu jeżeli chcesz wiedziec wiecej na ten temat to wyłoże Ci to w kazdej chwili, telefon masz poniżej
afroo. Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 4 godziny temu, marekgolczynski napisał: Człowieku nie podnioslem mocy więc po jakiego grzyba mam coś z hamulcem i robić? A co ma moc do drogi hamowania? Stereotyp się odzywa. Hamulec wstawiasz żeby poprawić skuteczność hamowania w sytuacjach awaryjnych. A takie sytuacje zdarzają się niezależnie od mocy samochodu. Czasem te 2-3 metry robią różnicę w postaci czyjegoś życia. Jeśli jest okazja to warto poprawić układ hamulcowy. Skoro nie masz zamiaru tego robić to nazwij to własną świadomą decyzją, a nie szukaj argumentacji w postaci seryjnej mocy. Szerokości.
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Pany dajcie spokój. Kolega sam dojdzie do tego. Szkoda mieszac mu w watku... Tematow o hamulcach jest pare wiec tam trza pytac a pyta ten kto potrzebuje informacji...
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 Widzę że każdy z was po trzech miesiącach ma auto gotowe na tor
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 4 minuty temu, marekgolczynski napisał: Widzę że każdy z was po trzech miesiącach ma auto gotowe na tor Nie chodzi o to. Ktos doswiadczony stara sie Ci pomoc bys nie robil tych samych bledow. Ile dales za klocki i tarcze?? Za 100 zl dokupilbys 320 zaciski i miałbyś cos co bedzie hamowalo. Wiem bo popelnilem taki blad nawet 2 razy. Ten Gosciu co tak sie cwaniaczy ma racje....
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 12 minut temu, wesz82 napisał: Nie chodzi o to. Ktos doswiadczony stara sie Ci pomoc bys nie robil tych samych bledow. Ile dales za klocki i tarcze?? Za 100 zl dokupilbys 320 zaciski i miałbyś cos co bedzie hamowalo. Wiem bo popelnilem taki blad nawet 2 razy. Ten Gosciu co tak sie cwaniaczy ma racje.... Od tego te tarcze ? Ale to trzeba tarcze jarzma zaciski? Więc chyba dużo więcej będą kosztowały
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zmieniles tarcze i klocki przednie tak??? Kosztowało to pewnie 550-650zl. Tyle dalbys za tarcze i klocki pod 320 mm z audi a4b7 a zacisk musialbys dokupic,gdzie idzie wyrwac go za 100 komplet. Tomek dobrze napisal. Co tam masz 312 czy 288????
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Trw tarcza 98zl sztuka Ferodo kolcki 145 zł wymiana za darmo. I 288 mm Edytowane 15 Czerwca 2018 przez marekgolczynski
wesz82 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Mimo to porownaj sobie 320 x 30 do 288x 25 mm... Wolałbym ten 1 szy zestaw nawet jakbym mial doplacic 200zl...
marekgolczynski Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zastanawiałem się nad ate pd. Ale zamówiłem rozrząd, hamulce i trochę już poszło kasy A wymieniłem tylko i wyłącznie bo piszczały. Następnym razem zapytam się tego pana Co tak się zna co mam zamówić
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, marekgolczynski napisał: Zastanawiałem się nad ate pd. Ale zamówiłem rozrząd, hamulce i trochę już poszło kasy A wymieniłem tylko i wyłącznie bo piszczały. Następnym razem zapytam się tego pana Co tak się zna co mam zamówić wrzuciłem Ci juz przykładowe zdjecia kompletów jakie sprzedaje a idzie tego kilka tygodniowo mi nie chodzi tutaj o zbyt bo o to akurat sie nie martwię jak bedziesz chciał kompletówac sobie to sam to nie zawsze wychodzi taniej i tak jak trzeba Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Dev
Rekomendowane odpowiedzi