Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Co lepiej świeci H7 na soczewce czy te stare, lustrzane lampy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to ja mam takie pytanie

mam stare lustrzanki i niechce wymienic na soczewki ale chcem własnie poprawić jakość świecenia wiec co mam zrobić? Bo wsumie nikt jednoznacznie niepowiedział co zrobić zeby jakos była lepsza na lustrzankach :hi:

Opublikowano

zregenerować odbłyśnik ??? :mysli:

Opublikowano

+ ew. wymienić szkła, one z czasem też trochę matowieją i się rysują (kamyczki, odpryski itp), koszt nieduży, albo coś myśleć o jakichś lepszych żarówkach (osram, philips ?, może ktoś podpowie)

Opublikowano

Ja prawie miesiąc temu wymieniałem przednie lampy na zespolone DEPO i jestem bardzo zadowolony + 4XH7 Philipsa i lampy super świecą. Bardzo dużo widać. Kolega nawet myślał, że to ksenony :> :naughty::kox:

Pozdrawiam :)

Opublikowano

+ ew. wymienić szkła, one z czasem też trochę matowieją i się rysują (kamyczki, odpryski itp), koszt nieduży, albo coś myśleć o jakichś lepszych żarówkach (osram, philips ?, może ktoś podpowie)

Ja bym jednak wolał zainwestować w soczewki. Tymbardziej że nowe Depo można kupić w dobrej cenie. A i efekt końcowy będzie :good:

Opublikowano

Ja bym jednak wolał zainwestować w soczewki. Tymbardziej że nowe Depo można kupić w dobrej cenie. A i efekt końcowy będzie :good:

To jest najlepsze wyjście z sytuacji , ja bym sie nie zastanawiał , no chyba że brak $$$ to wtedy jest problem

Opublikowano

hello

Koledzy jeszcze jedno pytanie, czy na tych dzielonych s4 DEPO jest oznaczenie D2S jakbym jednak chcial wsadzic ksenon?

Opublikowano

hello

Koledzy jeszcze jedno pytanie, czy na tych dzielonych s4 DEPO jest oznaczenie D2S jakbym jednak chcial wsadzic ksenon?

W tej sprawie musisz się zapytać Bartka (bartek123438). Ja nie jestem pewny na 100% czy można zamontować ksenon :no:. Na tej stronie jest jego Audi A4 w której zamontował dzielone DEPO:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_abc_moja_b5_pierwsze_modyfikcje_nowe_zdjecia-t63334.0.html

Jego się zapytaj bo napewno będzie wiedział czy można zamontować do nich ksenon czy też nie :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano
czy na tych dzielonych s4 DEPO jest oznaczenie D2S

Właśnie miałem o to samo pytać. Nie chodzi tylko o depo ale o innych producentów zamienników, czy na szkłach są oznaczenia DC, DR, DC/R

Oto opis gdyby ktoś szukał http://img266.imageshack.us/img266/8043/fffua4.jpg

Napisz do jakiegoś sprzedającego z allegro niech Ci zrobi zdjęcia oznaczeń z bliska. Wtedy będzie wszystko wiadomo.

Opublikowano

Siemanko wam koledzy napisze wam co ja mam w swojej a4 lampy depo dołożyłem przetwornice z żarówkami 6000 i bajka jest super nie polecam żadnych 100 popali styki na włączniku i jest kłopot pozdrawiam