Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black BEX quattro 225KM/345Nm by Gregor10/FULLLL/Milltek/Vfiz/Brakes-345/300/ATS GTR908/KierownicaRS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, dekiel 13 napisał:

W tej eresie to dwudziestki som ?   ?

Ta

Opublikowano
  • Autor

A miały być max 19

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Gremlin0209 napisał:

Witam :hi:

Również proponuję oryginał rs4 ?

Akurat u mnie odnowione i pomalowane ala szare/grafit

6F23A678-4925-4E8B-BAE1-53B65A2BC386.jpeg.16e563bac71547f53263dea379f4cf03.jpeg

Bardzo ładnie się prezentuje na tym kole, ale to chyba nie jest oryginał RS4. Coś za wąskie i za płaskie :co:

Edytowane przez dayd_4
Edit

Opublikowano
20 minut temu, dayd_4 napisał:

Bardzo ładnie się prezentuje na tym kole, ale to chyba nie jest oryginał RS4. Coś za wąskie i za płaskie :co:

Też mi wyglądają na fejki ;) 

Ogólnie też kiedyś myślałem, nad wyrezaniem klapy z sedana, ale straszono mnie że ruda może później się pojawić... a po tych nowych tablicach jakoś straciłem chęć 

Opublikowano

To jest 19"8.5j et43/45 też ori audi tylko inne parametry.

Opublikowano
8 godzin temu, dayd_4 napisał:

Może tak zdjęcie wyszło. Zresztą też jest lekki naciąg, więc może przez to też tak to wygląda.

Opublikowano
8 godzin temu, niwet napisał:

Też mi wyglądają na fejki ;) 

Ogólnie też kiedyś myślałem, nad wyrezaniem klapy z sedana, ale straszono mnie że ruda może później się pojawić... a po tych nowych tablicach jakoś straciłem chęć 

Jak dobrze zakonserwujesz, to nie powinno wychodzić nic. Ile jest aut co są łatki wstawiane w nadkolach gdzie de fakto jest więcej wody, soli, brudu i ogólnie syfu niż na klapie i jak dobrze zabezpieczone to nic nie wychodzi.

Edytowane przez Adam87

Opublikowano
11 godzin temu, MichałA4 napisał:

To jest 19"8.5j et43/45 też ori audi tylko inne parametry.

Wzór wzorem ale to koło nie ma podejścia do ori RS4. Szerokość i niskie et sprawia że koło jest mocno wklęsłe i znacznie ładniejsze. W rzeczywistości to dwie zupełnie inne felgi. Ori koła RS4 nie da się pomylić z innym. Na żywo jest  mega kozackie zwłaszcza z fajnym naciągiem.

Edytowane przez kamelus_

Opublikowano
W dniu 11.01.2019 o 23:06, kamelus_ napisał:

Tu masz na moim byłym aucie z ori RS4. To koło robiło niesamowitą robotę 

Jak i całe auto:brawo:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Adam87 napisał:

Jak dobrze zakonserwujesz, to nie powinno wychodzić nic. Ile jest aut co są łatki wstawiane w nadkolach gdzie de fakto jest więcej wody, soli, brudu i ogólnie syfu niż na klapie i jak dobrze zabezpieczone to nic nie wychodzi.

Słusznie. Jak z każdą naprawą blacharsko lakierniczą - trzeba zrobić zgodnie ze sztuką i nic nie będzie korodować, pękać, itd.

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, kamelus_ napisał:

Wzór wzorem ale to koło nie ma podejścia do ori RS4. Szerokość i niskie et sprawia że koło jest mocno wklęsłe i znacznie ładniejsze. W rzeczywistości to dwie zupełnie inne felgi. Ori koła RS4 nie da się pomylić z innym. Na żywo jest  mega kozackie zwłaszcza z fajnym naciągiem.

@kamelus_ zainspirowales mnie tymi felgami. Jest decyzja. Będzie RS4. Ale w grę wchodzi tylko oryginał.

Opublikowano
1 minutę temu, dayd_4 napisał:

@kamelus_ zainspirowales mnie tymi felgami. Jest decyzja. Będzie RS4. Ale w grę wchodzi tylko oryginał.

I tak trzymaj :thumbup1:

Pamiętaj tylko żeby to upchać opona max 225 a wiec spory naciąg. No i przydała by się jakaś konkretniejsza gleba żeby koła się ładnie z budą zgrały. Najlepiej jakiś fajny gwint to sobie ustawisz idealnie pod siebie.

Opublikowano

U mnie opona 235 i naciąg jest, jak dla mnie idealny. Nie za duży i nie za mały ?

Opublikowano
9 minut temu, Gremlin0209 napisał:

U mnie opona 235 i naciąg jest, jak dla mnie idealny. Nie za duży i nie za mały ?

Ale Ty masz felgę o całkiem innych parametrach. Jak taką oponę założysz na oryginalną felgę RS4 to do A4 tego nie wsadzisz :whistling:

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, kamelus_ napisał:

I tak trzymaj :thumbup1:

Pamiętaj tylko żeby to upchać opona max 225 a wiec spory naciąg. No i przydała by się jakaś konkretniejsza gleba żeby koła się ładnie z budą zgrały. Najlepiej jakiś fajny gwint to sobie ustawisz idealnie pod siebie.

Zawieszenie bardzo bym chciał zostawić swoje. Mam 1BV i jest optymalnie twardo. Na początek spróbuję założyć talerze pod sprężyny od B5 bo już i tak zamówiłem. Zobaczymy jak to wyjdzie. Wszystko po kolei. Priorytet teraz to felunek.  ? nie mała do wydania. Później opony, tak jak mówisz 225. Też będzie nie mało ?, bo nie uznaję wszelkich budżetowych opon i podejścia kierowców : "cała kasa na felgi, a opony to jakieś najtańsze, byle czarne..."

Opublikowano

Jeszcze się wylecz z przeświadczenia, ze jak gwint, to napewno beton. 

Dobrze wiesz, ze mój Vogtland jest dwa razy bardziej miękki niż twoje 1BV. A to nie jest gwint najwyższej klasy. Im drożej, tym wbrew rozsądkowi bardziej miękko. 

Talerzyki to możesz sobie w kuchni za szklanymi drzwiczkami postawić :whistling:

Edytowane przez HOLMATRO

Opublikowano
8 minut temu, dayd_4 napisał:

Zawieszenie bardzo bym chciał zostawić swoje. Mam 1BV i jest optymalnie twardo. Na początek spróbuję założyć talerze pod sprężyny od B5 bo już i tak zamówiłem. Zobaczymy jak to wyjdzie. Wszystko po kolei. Priorytet teraz to felunek.  ? nie mała do wydania. Później opony, tak jak mówisz 225. Też będzie nie mało ?, bo nie uznaję wszelkich budżetowych opon i podejścia kierowców : "cała kasa na felgi, a opony to jakieś najtańsze, byle czarne..."

Bardzo dobre podejście do tematu. Jak chodzi o twardość nie obawiaj się gwintu. Przerabiałem mnóstwo zawieszeń od serii przez 1bv eibachy różnej maści H&R itp. Kity gwinty naprawde trochę tego było. Ale jak pierwszy raz w końcu kupiłem gwint to już nigdy sprężyn tylko gwinty. Żadnych sprężyn. Markowy dobrze dobrany gwint zapewnia komfort porównywalny z 1BV a prześwit ustawisz jak Ci się podoba. Dziś tak jutro niżej :naughty:

Edytowane przez kamelus_

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, HOLMATRO napisał:

Jeszcze się wylecz z przeświadczenia, ze jak gwint, to napewno beton. 

Dobrze wiesz, ze mój Vogtland jest dwa razy bardziej miękki niż twoje 1BV. A to nie jest gwint najwyższej klasy. Im drożej, tym wbrew rozsądkowi bardziej miękko. 

Talerzyki to możesz sobie w kuchni za szklanymi drzwiczkami postawić :whistling:

:glupek2: tak sobie zrób @HOLMATRO Właśnie moja twardość mi odpowiada i nie chciałbym miękko jak u ciebie. Talerzyki to wyciągaj, ale na stół, zjem obiad i przyjeżdżam do was na kawę i ? 

Opublikowano

Ta felga z RS4 z 225 i 1BV bedzie wyglądała słabo jak smok....

Opublikowano

hmm rozumiem że kasa na fele nie gra aż takiej roli?

to moje propozyszon:

julian-loose-supercharged-bagged-audi-rs4-messer-04.jpg

9069675042_ac78ff3b4d_k.jpg