Kosa64 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, jadąc na urlop do pl po trasie 2200km pojawiły mi sie stuki na biegu jałowym jak i podczaszy jazdy z okolic napinacza paska wielorowkowego. Stuki przenoszą sie na karoserie i wywołują nierugalrne zatrzęsienia całym autem. Czy to skutkuje czyms poważnym. Można tak jezdzic bo mechanika mam dopiero za 2 tyg a nie chce isc do innego na szybko. Do tego pojawił sie check engine. Ktoś pomoże? Pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Kosa64
RALF76 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 podepnij pod kompa i sprawdź z czego błąd.. stuki jeśli nie wiemy skąd dokładnie to wróżenie ( może być błahostka lub poważna sprawa)
arek252525 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zrób filmik skont to się wydobywa i wstaw tu
Kosa64 Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Problem jest taki jak tu tylko mi troche mniej drga ta rolka. podpinalem pod kompa nie ma błędów. Orientuje sie ktos ile za wymianę powinien wziac mechanik? I konieczne jest ściągnięcie zderzaka do wymiany? Edytowane 6 Lipca 2018 przez Kosa64
mareksz82 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Przy okazji sprawdź sprzęgło alternatora
dzinek5 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Jak cos mam na sprzedaz napinacz INA i sprzegielko alternatora. Moge pchnac bo u mnie sam pasek wymienilem bo piszczal
kkt Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 U mnie tez cos takiego sie dzieje z napinaczem tylko troche mniej drga i nie zawsze. Mam zamiar zdjac pasek i klinowy i uruchomic silnik bez paska zeby wykluczyc ten napinacz. Sprzegielko alternatora sprawdzilem jest dobre.
Tomsch2229 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Witam, u mnie również słychać takie stuki nieregularne głównie na postoju i przy ruszaniu ale bez pisków i podczas jazdy . IMG_1117.MOV
Rekomendowane odpowiedzi