Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kontrolka air bag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dziś zaskoczyło mnie zapalenie sie kontrolki air bag na desce po trzaśnięciu drzwiami od strony pasażera. Dodam że raz miałem z nia problem kiedy wyciągałem schowek

w celu podłączenia zmieniarki i sklejenia zawiasa, także jeździłem kilka dni z błędem po czym go skasowałem. Czy to przypadek z tymi drzwiami czy szukać przyczyny gdzieś

głębiej niż tylko skasować błąd ?

Opublikowano

Wyczytaj jaki to błąd, to dużo pomoże.

Opublikowano
6 minut temu, Langista napisał:

Wyczytaj jaki to błąd, to dużo pomoże.

wyczytać w sensie jak bd u mechanika żeby na kompie sprawdził kod czy cos ?

Opublikowano

Tak żeby podał kod błędu. Jak już będziesz miał kod to będziesz wiedział która poduszka szwankuje-przeważnie wystarczy dociśnięcie styków w kostce która jest połączona z poduszką

Opublikowano

Bo z kilku powodów może być ten błąd, może też być za słaby akumulator, który nie podtrzymuje napięcia i przy odpalaniu wszystko resetuje. Ja tak uszkodziłem swój sterownik i musiałem szukać nowego.

Może też być poluzowana kostka u pasażera, może też być coś w schowku, o ile masz airbag off.

Opublikowano
20 godzin temu, sitar napisał:

Tak żeby podał kod błędu. Jak już będziesz miał kod to będziesz wiedział która poduszka szwankuje-przeważnie wystarczy dociśnięcie styków w kostce która jest połączona z poduszką

wydaje mi sie ze styki docisnąłem jak należy, aczkolwiek jak sprawdze kod i wyjdzie że poduszka pasażera to chyba będe musiał wykręcić schowek i sprawdzić kostke

Opublikowano
12 godzin temu, Langista napisał:

Bo z kilku powodów może być ten błąd, może też być za słaby akumulator, który nie podtrzymuje napięcia i przy odpalaniu wszystko resetuje. Ja tak uszkodziłem swój sterownik i musiałem szukać nowego.

Może też być poluzowana kostka u pasażera, może też być coś w schowku, o ile masz airbag off.

akumulator nie ma jeszcze roku czasu także wykluczyłbym, codziennie użytkuje samochód więc myśle ze nie jest słaby, nie mam problemów z odpalaniem itp.

w jakim sensie o ile mam airbag off ? w schowku cały czas mam na on poduche