prezes81 Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 witam mam problem z odpaleniem wsadzam kluczyk przekrecam zapalaja sie kontrolki i zaczynaja wariowac np zapalily sie migacze albo wszystko mruga i dalej nic gasnie wszystko cisza auto nie odpala slychac czasami stukanie gdy przytrzymam kluczyk w pozycji gdy uruchamia sie silnik.nawet nie ma jak podjechac do mechanika zeby sprawdzic co jest grane nie wiem czy kupic akumulator nowy bo moze sie okazac ze to nie to tylko np immobilizer akumulator ladowal sie przez ok 15 godz pomozcie
vikis4 Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Na mój gust masz solidnie padnięty akumulator-to,że go ładowałeś mogło nic nie dać ponieważ może mieć (a raczej napewno ma) zwarcie! Wymień ako na próbe i zobacz jaka będzie reakcja!
cobradd Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 czy kupic akumulator nowy bo moze sie okazac ze to nie to tylko np immobilizer akumulator ladowal sie przez ok 15 godz pomozcie immobilaizer nie powoduje raczej choinki na desce rozdzielczej, sprawdz ten akumulator, moze na początek podpiąć miernik i sprawdzić co sie dzieje bez obciążenia akumulatora i po przekręceniu kluczyka, klemy przeczyścić i sprawdzić czy jest dobrze zmasowany akumulator z nadwoziem.
grippen Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 zwarcie na cewie w akumulatorze i ładowanie nic nie da podmień aku i zobacz
Pulpit Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 u siebie w furaku zobaczyłem już wszystkie mozliwe kontrolki w jednym czasie i to wlasnie przez padniety aku
fantastic Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 na bank aku - podepnij inny dobry, do twojego motoru nie mniejszy niż 75-80Ah, spadające napięcie aku często psuje sterowniki poduszek, abs-u i inne, wymień jak najszybciej na dobry lub w miare możliwości finansowych NOWY
Musashi Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 zwarcie na cewie w akumulatorze i ładowanie nic nie da podmień aku i zobacz na cewie ??????? [br]Dopisany: 21 Luty 2009, 11:55_________________________________________________padniete aku. zmierz miernikiem napiecie na klemach przed i w trakcie rozruchu, jezeli ponizej 10,5 - 11V aku do wymiany.
Dasiek Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 aku padniety. wez jakis inny i zobacz co bedzie na jak go podepniesz. u kumpla bylo tak samo. zegary migaly i wszystkie wskazowki wariowaly. jak zapalil to po sekundzie gasl. Mozesz jeszcze sprobowac odpiac klemy i podlaczyc jeszcze raz bo u niego wydaje mi sie ze to pomoglo. no i zobacz czy Ci calkiem nie zasniedzialy.
jacekm Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 na cewie ??????? [br]Dopisany: 21 Luty 2009, 11:55_________________________________________________padniete aku. zmierz miernikiem napiecie na klemach przed i w trakcie rozruchu, jezeli ponizej 10,5 - 11V aku do wymiany. Koledze chyba o CELĘ chodziło
grippen Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 na cewie ??????? [br]Dopisany: 21 Luty 2009, 11:55_________________________________________________padniete aku. zmierz miernikiem napiecie na klemach przed i w trakcie rozruchu, jezeli ponizej 10,5 - 11V aku do wymiany. Koledze chyba o CELĘ chodziło :wallbash: no oczywiście że chodzi o celę małe przejęzyczenie
Rekomendowane odpowiedzi