Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Dylemat w doborze jednego z 3 zderzaków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ehhh no chwila moment... Zderzak z propozycji 1 jest pododbny jak RS4, ba powiem wiecej, jest na nim wzorowany z tym że ma on jeszcze na dole taką jakby wstawkę. Fakt że numer 2 i 3 to nie bardzo ale 1 wygląda chyba ciekawiej. Choćby z tego względu że wzorowana jest na RS4

Opublikowano

Według mnie posłuchaj sam siebie :cool1:auto ma się podobać tobie,ale te projekty to chyba lekka przesada :mysli:

Opublikowano

No tylko ten Rieger z linka kolegi Dibo kosztuje 294,-€, więc cenowo jest w okolicach s4. Co ciekawe najdroższy model Riegera (430 €) jest z włókna szklanego a nie z abs-u jak reszta, widocznie mają jakąś lepszą technikę niż producenci tych tanich

Opublikowano

no DENVECO z tego co pokazałeś to nr 1 ewentualnie nr2 bo nr3 to juz troszke za mocny jak na B5

pozdro

Opublikowano

No tylko ten Rieger z linka kolegi Dibo kosztuje 294,-€, więc cenowo jest w okolicach s4. Co ciekawe najdroższy model Riegera (430 €) jest z włókna szklanego a nie z abs-u jak reszta, widocznie mają jakąś lepszą technikę niż producenci tych tanich

Tylko że i jakość jest na poziomie S4 a wygląd masz jak RSa i to bez jakichkolwiek przeróbek.

Opublikowano

:hi:

Dla mnie to tak naprawdę żaden ....ale jeśli chcesz koniecznie zmieniać to nr.1 jest w miarę możliwy :good:

p.s. ja wybrał bym Rieger albo zostawił serię ...pozdro

Opublikowano

Własnie że z abs-u :cool1:

Opublikowano

Posłuchaj kolegów, bo to oni będą cię oceniać na najblizszym spocie i żeby potem nie było płaczu ze siekę wywaliłes a efekt trochę nie taki jak był założony. Szukaj seryjnych Rs-ów w tedy to wszystko gra i buczy :hi:

Opublikowano

najładniejszy jest 2 ale lepszy by był od S4

Opublikowano

Denveco , posłuchaj kolegow , twoje propozycje pasowały by do grubo porezanych aut , znam twoje auto i proponuje zrobic pozadek z tym co juz masz zalozone bo nie jest zle a jesli juz chcesz koniecznie cos zmieniac to musowo zainwestuj w ori lub markowe produkty , wiem ze ciezko jest dostac kompletny zderzak do e-ski i rs-a ale warto sie napocic i cos znalesc , przegladnij sobie rowniez propozycje riegera stylizowanych na rs-a, jest tam tez duzo chu....tych produktow ale zawsze masz gwarancje jakosci

Opublikowano

Jeżeli koniecznie chcesz zmienić zderzak, to wybieram 1 (mniejsze zło).

Opublikowano

No tylko ten Rieger z linka kolegi Dibo kosztuje 294' date='-€, więc cenowo jest w okolicach s4. Co ciekawe najdroższy model Riegera (430 €) jest z włókna szklanego a nie z abs-u jak reszta, widocznie mają jakąś lepszą technikę niż producenci tych tanich

[/quote']

Mam przed sobą katalog Riegera 2009 i przy zderzaku nr katalogowy D 00122646 (taki trochę w stylu RS) za wspomniane 429,-€ jak wół jest napisane GfK (Glassfieber Kunstoff) czyli włókno szklane (laminat), wszystkie inne z ABS-u

Opublikowano

No tylko ten Rieger z linka kolegi Dibo kosztuje 294' date='-€, więc cenowo jest w okolicach s4. Co ciekawe najdroższy model Riegera (430 €) jest z włókna szklanego a nie z abs-u jak reszta, widocznie mają jakąś lepszą technikę niż producenci tych tanich

[/quote']

Mam przed sobą katalog Riegera 2009 i przy zderzaku nr katalogowy D 00122646 (taki trochę w stylu RS) za wspomniane 429,-€ jak wół jest napisane GfK (Glassfieber Kunstoff) czyli włókno szklane (laminat), wszystkie inne z ABS-u

Rieger ma w ofercie zderzak z włókna szklanego. Przy czym jest to jakaś specjalnie wzmacniana mieszanka i jakościowo jest na wysokim poziomie :wink4: Nie jest to to samo włókno szklane co na plastikach z allegro.

Opublikowano

bez urazy ale mi się nie podoba żaden, bardziej pasują do gry komputerowej niż cywilnego auta, ale wszystko kwestia gustu także bierz taki, który się Tobie podba :)

Opublikowano

ani jeden mi sie nie podoba jak juz co to tylko od s4 pozdr

Opublikowano

Chcesz coś na wzór RS4 to poszukaj Rieger RS4-Look :

http://www.lltek.com/PRS_bin/prs62_rieger_frntwCFsplttr_Z.jpg

A te laminaty odpuść sobie :thumbdown:

Dibo dobrze gada :good: taki zderzaczek jest dosłownie :kox::good: a jak nie to zostań przy ori :wink4:

Dobrze gada bo sam ma taki u siebie :tongue4:

Opublikowano

[/quote']

Rieger ma w ofercie zderzak z włókna szklanego. Przy czym jest to jakaś specjalnie wzmacniana mieszanka i jakościowo jest na wysokim poziomie :wink4: Nie jest to to samo włókno szklane co na plastikach z allegro.

No o to mi chodziło, bo nasi "wytwórcy" to chyba po najmniejszej linii kosztów i materiałów i dlatego trwałość jest jaka jest, a przecież można dobrze (wystarczy popatrzeć na łodzie-też w PL robione...)

Opublikowano

Da się zrobić ale chodzi o cenę. Zobacz sobie ile taki lepszy jakościowo zderzak kosztuje. A tu idzie tania masówkai zawsze się ktoś znajdzie co kupi choćby ze względu na cenę :confused4: