davidlive Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Siemanko, nie wiem w sumie dlaczego tak późno pokazuje wam moje nowe wozidło ale lepiej późno niż wcale. Seat Exeo ST 2012 2.0 tdi CAGA 143 obecnie 210 i 440nm ori skrzynia cvt obecnie manual z quattro od 3.0 tdi co do wyposażenia to nie będę się rozpisywał bo to taki standard, wole opisać co do niego włożyłem. Auto przyjechało do mnie z Niemiec z sanonu Seata gdzie jakiś koleś zostawił je w rozliczeniu za nowego, kupił mi je brat wiec jestem pewny przebiegu. Seat po przeprowadzeniu miał oryginalny przebieg 52000km. Niestety uszkodzona byłam skrzynia (multi), początkowo myślałem nad jej regeneracją ale koszta rzędu 4-5tys i gwarancja na rok, trochę słabo. Zapadla decyzja o wymianie multi na manual, a jak manual to czemu nie Q?. przy okazji zakładania napędów wpadło nowe sprzęgło sachs, wszystkie gumy na wahaczach zostały wymienione, cała tylna belka zostala wypiaskowane i wymalowana. Zalozylem stabilizatory od s4 Zwrotnice tył od s4 komplet hamulców od s4 z oplotem zawieszenie s4 nadloka przednie szmaciane wydech przelotowy z kwasu ic 230 wywalony dpf A wisienką na torcie jest program zrobiony u Gregor10 Tak z grupsza to chyba wszystko Tutaj auto zaraz po zakupie, wnętrze już uprane. Edytowane 20 Września 2018 przez davidlive
spetsnaz Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Dobry mod :) W exeo są dużo cieńsze i niższe tylne sprężyny, nie było z tym żadnej skuchy? Pogoniłeś swoje zawieszenie tylne?
Korton555 Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Fajne felgi, pasują do tej budy. Co to za model felg? Z wyciętym dpf, to jadąc za granice (a i wkrótce u nas) możesz mieć problemy.
davidlive Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 Sprezyny z tylu nie są cieńsze, mam mam myśli to że auto ma podobną wagę i przy zawiasów 1ba sprezyny są identyczne w Exeo co w b6/7. zawias jeszcze mam. Mogę sprzedać, znikomy przebieg
davidlive Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 13 minut temu, Korton555 napisał: Fajne felgi, pasują do tej budy. Co to za model felg? Z wyciętym dpf, to jadąc za granice (a i wkrótce u nas) możesz mieć problemy. Felgi to atheo z vw touareg. 9j 19” plus dystanse
davidlive Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 14 minut temu, Korton555 napisał: Fajne felgi, pasują do tej budy. Co to za model felg? Z wyciętym dpf, to jadąc za granice (a i wkrótce u nas) możesz mieć problemy. Zawias jest teraz od s4
qruku Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Dobra robota kolego ! Fajna sztuka z tego wyszła, bezawaryjności życzę.
tobias Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 ładnie ładnie trzeba przyznać miód malinka, a powiedz kolego jak tam przednie błotniki dobrze się trzymają bo jak wiadomo w b7 potrafiły przyrudzieć.
davidlive Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 Godzinę temu, cylit napisał: a co z z Twoją A4 1,8 T? Sprzedana niestety Godzinę temu, tobias napisał: ładnie ładnie trzeba przyznać miód malinka, a powiedz kolego jak tam przednie błotniki dobrze się trzymają bo jak wiadomo w b7 potrafiły przyrudzieć. To jest 2012 i ma teraz 60000 przebiegu. Nie ma mowy o rdzy
TomekTdi Opublikowano 23 Września 2018 Opublikowano 23 Września 2018 Gratki autka Szkoda ,że EXEO fabrycznie nie wychodziło w Quattro, chyba Audi bało się ,że spadnie im sprzedaż B8
Korton555 Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 10 godzin temu, TomekTdi napisał: Gratki autka Szkoda ,że EXEO fabrycznie nie wychodziło w Quattro, chyba Audi bało się ,że spadnie im sprzedaż B8 Raczej nie, B8 wygląda znaczniej atrakcyjniej i nowsza konstrukcja, Exeo to tak naprawde a4 B7. Brak quattro to raczej pozycjonowanie samochodu w całej dostępnej flocie.
misiek95 Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Fajny pomysł, fajne auto rzadko sie spotyka exeo (przynajmniej u mnie) a co dopiero na takiej feldze. Podoba mi sie. Też przy swapie sobie wszystko ogarnąłem podmalowałem, wrzuciłem stabi z s4. Zupełnie inne auto przez takie zabiegi 13 godzin temu, trepek napisał: Co dają szmaciane nadkola? z moich obserwacji: jest ciszej jak jedziesz w deszczu, po kamyczkach itd
Schmolke Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 Bardzo łady wózek wyszedł. Felunek bardzo pasuje. Sam mam Exeo z 2.0 dyszlem z podobnego źródła. Z moich doświadczeń warto zajrzeć do imbusa od napędu pompy oleju przy jakiejś okazji, np przy zmianie rozrządu. Roboty jest nie mało żeby zrzucić miskę. U mnie był już 100 mm imbusik, ale był już mocno wytarty. Pompa pojechała razem z zespołem wałków wyrównoważających do regeneracji do Imielina i mogę ich polecić. Przebieg przy dłubaniu przy imbusie był 150kkm i 7 rok użytkowania auta. Przebieg raczej pewny, bo auto kupiłem samodzielnie u dealera Seata w Uelzen w DE. W aucie był jeszcze fabryczny rozrząd, mimo, że interwał lat już był przekroczony. Mogę powiedzieć, że gdy jeździ się bez upalania i dużo w trasach to pasek powinien wytrzymać zalecany przebieg 200kkm lub 5 lat pomiędzy wymianami, a miałem co do tego wątpliwości. Z niespodzianek miałem skorodowane i rozpadające się obejmy na wydechu, ale to z racji DPF-a i wyższych temperatur przy dopalaniu. DPF jeszcze jest, bo nie fiksuje i tryb dopalania włącza się w miarę rzadko. Liczę się ingerencją, ale chcę jeszcze poczekać. Oprócz tego fiksuje mi silniczek tylnej wycieraczki tak samo jak w B6 gdy pada deszcz oraz padły mi żarówki w ksenonach w tym samym czasie (sygnały ostrzegawcze były - zaniebieszczenie barwy, a pod koniec mruganie).
xBladex Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Ładny Seacik. koło pasuje idealnie do niego. Jakieś ładne stołki by sie do niego przydały
Zemis Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 Fajny Seat. Koła pasują idealnie pod ta budę. Jak oceniasz wykonanie porównując do Audi?
black4 Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 Gratulacje, Świetne autko ;D Btw. Gdzie przeszczepiałeś napęd quattro? Jeśli to nie tajemnica jakiego rzędu koszt? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi