wasermann Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 witam dziś wyskoczył mi błąd w audicy- 519 Czujnik ciśn.w przewodzie dolotowym-G 71.Skasowałem,ale gdzie ulicha on jest.Bo na rysunku z waszej strony[AJM AWX AVF AVB] lokalizacja czujników oraz elementów wykonawczych to jest poniżej zbiornika płynu chłodzącego.Wiem,że mój silnik to AHU 110 KM.Ja obstawiam,że on jest na dolocie z lewej strony włożony w rurę od dołu.niech mnie ktoś poprawi i wskaże miejsce tego czujnika.
Wihajster Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 mój silnik to AHU 110 KM AHU nie ma 110 KM tylko 90 no chyba ze masz wirusa zapewne masz AFN i czujnik cisnienia G71 jest u ciebie w ECU
Sztomel Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 dojdźmy najpierw do ładu z oznaczeniem silnika a wtedy łatwiej będzie zlokalizować czujnik G71
wasermann Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 no to coś nie tak, w książce serwisowej jest AHU 81KW czyli 110 KM.To avant z 97r.
Wihajster Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 no to coś nie tak, w książce serwisowej jest AHU 81KW czyli 110 KM.To avant z 97r. to masz jakąś lipną książke ..we wnęce koła zapasowego masz naklejkę i tam znajdziesz jaki masz motor
audi.wielun Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 W opisie twojego profilu podałeś AHU 1,9 90 PS,to skąd Ci teraz przybyło o 20 więcej
wasermann Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów .no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy? popraw w końcu ten profil na AFN
Wihajster Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów .no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy? popraw w końcu ten profil na AFN rozumiem,że auto traci moc skoro masz ten błąd
mario-z Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów .no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy? popraw w końcu ten profil na AFN rozumiem,że auto traci moc skoro masz ten błąd witam ja mam podobny błąd i tak jak piszesz traci moc co z tym fantem zrobić?
Wihajster Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Sorry to się wydało tu w książce jest to tak nieczytelne,ale w kole jest AFN.Panowie czapki z głów .no to gdzie jest ten czujnik bo błąd wywala przerwę lub zwarcie do masy? popraw w końcu ten profil na AFN rozumiem,że auto traci moc skoro masz ten błąd witam ja mam podobny błąd i tak jak piszesz traci moc co z tym fantem zrobić? zrobic logi....i zapewne dmuchawe przeczyścić
Sztomel Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 G71 zamocowany jest na przewodzie łączącym intercooler z turbiną (plastikowa rura za silnikiem z umocowanym od spodu czujnikiem)
Wihajster Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 G71 zamocowany jest na przewodzie łączącym intercooler z turbiną (plastikowa rura za silnikiem z umocowanym od spodu czujnikiem) u ciebie tak ale u niego jest w ECU
Sztomel Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 G71 zamocowany jest na przewodzie łączącym intercooler z turbiną (plastikowa rura za silnikiem z umocowanym od spodu czujnikiem) u ciebie tak u mnie nie , ja mam go w rurze ale tej idącej od IC do kolektora ssącego
andrzej32 Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Parę tygodni temu miałem dokładnie ten sam problem,te same błędy,kombinowałem,zmieniałem n75,wężyki itd.wymontowałem turbinę na stół i wypucowałem kierownice- łopatki,chodzi jak NOWY!!!
Rekomendowane odpowiedzi