tomaszS4 Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Mam pytanie czy wychodziły modele Audi gdzie pokrywa zaworów była razem z uszczelką? Bo mi mechanik powiedział, że gdy chcę wymienić akurat u mnie usczelkę zaworów to muszę razem z pokrywą gdyż uszczelka jest wklejona w tą pokrywe czy to prawda? Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 nie prawda. jezeli cos do wymiany w calosci - to napewno mechanik uszczelke mozna nabyc osobno w ASO nr czesci 028 103 483G
rikardo Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Mam pytanie czy wychodziły modele Audi gdzie pokrywa zaworów była razem z uszczelką? Bo mi mechanik powiedział, że gdy chcę wymienić akurat u mnie usczelkę zaworów to muszę razem z pokrywą gdyż uszczelka jest wklejona w tą pokrywe czy to prawda? Pozdrawiam Myślę, że mechanik ma racje sam osobiście chciałem wymienić u siebie tą uszczelkę nawet miałem już ją kupioną ale uszczelka jest w moim przypadku wklejona i dobrze, że jej nie uszkodziłem ponieważ jak się dowiedziałem to by mnie sporo kosztowała ta wymiana.
marewel Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Znowu zaczyna sie stek niedomówień,uszczelka nie wymienna <razem z deklem> jest w silnikach poprzecznych AHF,ASV i tym podobnych. 1Z,AFN,AHU,AHH ma uszczelkę wymienna.
boseron Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 miałem kiedyś AHU i bez problemu wymieniłem uszczelke i te 3 gumki na tym deklu bo spod nich lało olejem
Musashi Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Znowu zaczyna sie stek niedomówień,uszczelka nie wymienna <razem z deklem> jest w silnikach poprzecznych AHF,ASV i tym podobnych. 1Z,AFN,AHU,AHH ma uszczelkę wymienna. skoro z marewelem sie zgadzamy tzn. ze nie ma bata, musi byc wymenna :good:
rikardo Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Nie wykluczam, że teoretycznie tak powinno być, w w rzeczywistości mam w AFN-ie z 99 r. uszczelkę zintegrowaną razem z pokrywą ponadto porównałem numery oryginalnej uszczelki którą kupiłem z numerem znajdującej się w pokrywie i była pomiędzy nimi różnica.
marewel Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Uszczelka przykleiła sie pewnie do dekla.
Gość lepi Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 U mnie (AFN 1997) wymieniałem uszczelkę jakieś pół roku temu i nic nie było przykejone
Cristoforo Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 a w AJM nie wystepuje osobna uszczelka , trzeba kupić z pokrywa zaworów która kosztoje 500zł też mi rozwiązanie
waarren Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 a w AMJ nie wystepuje osobna uszczelka , trzeba kupić z pokrywa zaworów która kosztoje 500zł też mi rozwiązanie hmm, czy na pewno tak jest?
Musashi Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 a w AMJ nie wystepuje osobna uszczelka , trzeba kupić z pokrywa zaworów która kosztoje 500zł też mi rozwiązanie hmm, czy na pewno tak jest? w AFN uszczelka wystepuje osobno w AJM nie
marewel Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 hmm, czy na pewno tak jest? Na pewno,z tym ze na upartego mozna zaadoptować ta z AWX za 30zl.
Musashi Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 hmm, czy na pewno tak jest? Na pewno,z tym ze na upartego mozna zaadoptować ta z AWX za 30zl. a duza jest roznica pomiedzy uszczelka od AJM a AWX?
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 a duza jest roznica pomiedzy uszczelka od AJM a AWX? Z tego co wiem to nie ma żadnej - czy to AJM, czy ASZ czy też AWX.
marewel Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Na zdjęciu rowek w deklu jest na środku,a ta uszczelka co mialem miala wypustki po rogach. Z tym ze ta ze zdjacia jest z AWX,wiec nie wiem juz o co tu biega. Byc moze byla jakas zmina dekla w ktoryms roku. Wiec wystarczylo by poobcinac te wypustki w uszczelce,bo tylko one przeszkadzaja w zamontowaniu. Ale nie chcalem drutowac klijentowi...i wyslalem go po nowy dekiel :>
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Na zdjęciu rowek w deklu jest na środku,a ta uszczelka co mialem miala wypustki po rogach. Czyjej była produkcji? Jak brałem Goetze, to miał w rogach przy wałku strukturę małych komórek a'la mur z przesuniętymi cegłami by lepiej uszczelnic narożniki. Pasowała i do AJM, a była brana od AZS
marewel Opublikowano 26 Lutego 2009 Opublikowano 26 Lutego 2009 Erlinga. Oryginalna miala numer 038103483E A erling jest zamiennikiem 038103483D Goetz 5002955500 jest niedostepny w IC,a erling EL266060 nie pasuje. Zapomnalem dosac ze to byl ford galaxy ANU.
sosiek Opublikowano 27 Lutego 2009 Opublikowano 27 Lutego 2009 W moim AFN'ie uszczelka również wyglądała, jakby była solidnie sklejona z pokrywą. Zakupiłem w sklepie nową, starą usunąłem przy pomocy nożyka najdokładniej jak się dało. Całość skręcona zgodnie z momentami i kolejnością z książki, i co... zero wycieków! Tak więc radzę wyciąć/zdrapać starą i zakładać nową.
Cristoforo Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 panowie i panie w AJM mozna kupic samą uszczelke pod pokrywe zaworów koszt to nie spełna 45zł http://www.samli.pl/?cat=0&cPath=A-C_5_3485_11301#
Rekomendowane odpowiedzi