Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Technika HDR - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież ręcznie sobie przestawisz EV w trybie manualnym poprzez zmianę przesłony i migawki. Ja jak kupiłem swój aparat w 2004 już miał Bracketing :wink4:

Opublikowano

mogę zmieniac ale recznie a przy tym moge poruszyc aparatem przeciez...

a to moje kilka prac:

kopia2ruinadawnegoand2m.jpg

kopia2p1050562and2more.jpg

kopia2unislawslaski2and.jpg

:decayed:

Opublikowano

mogę zmieniac ale recznie a przy tym moge poruszyc aparatem przeciez...

Na statywie nic im nie będzie. Poza tym photomatix ma opcje wyrównywania :wink4:

Jutro zrobie próbe i wstawię jaka jest różnica :)

Opublikowano

hdr :kox:

dzieki :hi:

więc jednak sprawię sobie statyw... taki za 39.99 z alle...

ta opcja wyrownywania jest automatyczna czy trzeba gdzies wlaczac?

Opublikowano

to i ja sie pochwale fotką HDR

dscn652546l.jpg

gdyby nie ten znak to by nawet fajna była :gwizdanie:

Opublikowano

pytanko:

w programie Photomatix mozna ustawiac miejsce w ktorym chce sie cos zmienic czy zmienia sie cale zdjecie tylko?

p.s.: kowi87 - z ilu fotek?

Opublikowano

pytanko:

w programie Photomatix mozna ustawiac miejsce w ktorym chce sie cos zmienic czy zmienia sie cale zdjecie tylko?

p.s.: kowi87 - z ilu fotek?

ja zawsze robie z 3 :good: a co do twojego pytania to nie wiem ja zawsze całą fotke obrabiam :kox:

Opublikowano

ehh... lustrzanka by sie przydala... :disgust: moze w tym roku uda mi sie kupic... choc jest rok wielkich wydatkow... :wallbash:

Opublikowano

ehh... lustrzanka by sie przydala... :disgust: moze w tym roku uda mi sie kupic... choc jest rok wielkich wydatkow... :wallbash:

Cerb ja nie mam lustrzanki :tongue4: zwykła cyfrówka Nikon Coolpix P1 jak chce fote fajna to stawiam aparat gdzie popadnie stoi i robi i efekt widać :kox: :kox:

Opublikowano

a wiec tak:

2745.3.jpg

2745.jpg

robiłem to przy pomocy poradnika GRaznego :cool1:

Opublikowano

to i ja sie pochwale fotką HDR

gdyby nie ten znak to by nawet fajna była :gwizdanie:

to czemu nie wywaliles znaku w corelu?

dscn652546l.jpg

Opublikowano

heheheheh dzięki nie mam corela :gwizdanie:

A pozatym konto na image załozyłem i walcze ze wszystkimi fotakmi teraz jakie mam i czasu nie ma na obróbke :cool1:

Opublikowano

:shocked: ... musze poszukac :naughty:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:35_________________________________________________kopia2p1070088696x465an.jpg

mam duzo juz ich na pulpicie... jutro musze pulpit posprzatac bo mi za duzo miejsca nie zostalo... kilka plikow i bydzie full memory in pulpit :decayed:

Opublikowano

:shocked: ... musze poszukac :naughty:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:35_________________________________________________kopia2p1070088696x465an.jpg

mam duzo juz ich na pulpicie... jutro musze pulpit posprzatac bo mi za duzo miejsca nie zostalo... kilka plikow i bydzie full memory in pulpit :decayed:

Cerb zakładaj konto na imageshack :kox: ja własnie założyłem zeby to wszystko w jednym miejscu trzymać zobacz do mnie na strone autka ile dorzuciłem mięsa :polew: kliknij w podpisie na moje A4 :wink4:

Opublikowano

ok zakladam... przyda sie rzeczywisci... :good:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:55_________________________________________________gdzie kliknac zeby sie zarejestrowac :blink:

Opublikowano

ok zakladam... przyda sie rzeczywisci... :good:[br]Dopisany: 25 Luty 2009, 23:55_________________________________________________gdzie kliknac zeby sie zarejestrowac :blink:

w prawym górnym rogu na sign up

Opublikowano
:blink: wyskoczylo mi ze moj email jest w uzyciu :blink::kwasny: