Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Lato już na aucie ? Udało się wyrwać opony z połowy 2018 roku ? choć większośc wulkanizatorów twierdziła, że taki rozmiar to jedynie z 2017...

20190323_124527.jpg

Opublikowano

No i extra, że już lato założyłeś... tyle, że zimówki też miałeś na 19" :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Czarnulka była kupiona na zimówkach. Prawdopodobnie na zime wpadnie 18". Tylko nie wiem czy na tą czy kolejną, bo opony 19 są jeszcze w dobrym stanie, a takich opon nikt raczej nie kupi... ?

Opublikowano

Jak nie są złe to je wystaw na forum..

Nie jedna osoba ma w aucie takie wielkie zimówki:decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnimi tygodniami dręczyła mnie nieszczęsna żólta ikonka silnika ?

Wyskakiwała ona średnio co tydzień od usunięcia błędu... Jak się okazało winna jest pompa sai, która była już wymieniana. Kupiona na forum, pochodziła może miesiąc czasu... ?

Dzisiaj dzięki pomocy kolegi @Łukasz13 (jeszcze raz dzięki) została ona całkowicie wyłączona programowo i błąd już nie powienien się więcej pojawić ? Mechaniczne zapewne też będzie usunięta, ale to przy okazji jak coś większego się będzie robiło pod maską... ?

Opublikowano
  • Autor

Dobre, dobre i tylko 50km ode mnie ?

Opublikowano
Godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Dobre, dobre i tylko 50km ode mnie ?

Do Erwina dalej:whistling:

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Adam87 napisał:

Do Erwina dalej:whistling:

Na tygodniu teraz nie mam jak do niego bo zawsze po 15 wracam albo i później, a za nim dojadę do niego to juz będzie zamknięte... a w soboty ma zamknięte... chyba że coś zmienił... Tak to bym już dawno do niego jechał :decayed:

Ale problem rozwiązany, tak że głowa już spokojna ?

Opublikowano
19 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Na tygodniu teraz nie mam jak do niego bo zawsze po 15 wracam albo i później, a za nim dojadę do niego to juz będzie zamknięte... a w soboty ma zamknięte... chyba że coś zmienił... Tak to bym już dawno do niego jechał :decayed:

Ale problem rozwiązany, tak że głowa już spokojna ?

Nic się nie zmieniło.. pon-pt 8.00-18.00, sobota :no:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie potrzebuję małej Waszej pomocy... Ubywa mi płynu chłodniczego ? Zlokalizowałem już wyciek, wychodzi na to że to króciec za silnikiem, bo widać ślady płynu na skrzyni, jeśli by spojrzeć od strony katalizatora...

I tu teraz moje pytanie. Czy ktoś może posiada numer tego elementu? Czy trzeba tam jeszcze coś wymienić czy tylko sam króciec? Chce żeby tam tylko raz zajrzeć i nie wracać ?

Opublikowano

To te beztalencia z Audi nawet w modelu B7 nie potrafili tego porządnie zaprojektować? Jeśli jest taki sam jak w B5 to od strony łączenia z głowicą jest oring (i ten jest zawsze razem z nowym króćcem w pudełku) oraz drugi oring od prawej strony gdzie króciec łączy się z metalową rurką - tego oringu nie ma w opakowaniu, trzeba dobrać i kupić samemu (niestety nie pamiętam rozmiaru) oraz trzeci oring jest tam gdzie wchodzi termostat i tego oringu też nie ma w pudełku (można zostawić oryginał).

Wymieniałem to gówno 5 razy w ciągu trzech lat i to na pewno nie koniec - góra 4-6 miesięcy i zaczyna ciec od strony głowicy. Na nic aplikowanie sylikonu itd... może mam krzywą płaszczyznę głowicy, nie wiem.

Generalnie producent nie ma znaczenia czy to Febi czy ASO czy co - zawsze to jest plastikowy shit, nie warty więcej niż 10zł tak na oko.

Jak nie masz usuniętego w 100% systemu SAI to dostaniesz kur...icy próbując wymienić ten króciec - 2-3h leżenia na silniku i wsadzanie ręki między silnik a grodź w ciemno... a są tam do odkręcenia 3 śrubki M8 lub M10 przy głowicy i dwie przy rurce.

Gdybym miał takie znajomości to bym zlecił komuś zrobienie tego króćca metalowego i kazał przyspawać do głowicy i do rurki :D Bo spuszczanie płynu co pół roku zaczyna irytować. Audi - przewaga dzięki technice...

Opublikowano
  • Autor

Właśnie sai jest nadal, ale już wyłączony programowo i czeka na wywalenie mechaniczne. To może by od razu sai wywalić i króciec wymienić ?

Może ktoś się jeszcze wypowie kto ma B7 czy faktycznie to króciec czy a nóż coś innego...

Opublikowano

Łukasz łap:

Bez tytułu.png

Do tego:

• oring 36 x 3,15 - 037121687 
  • oring 19,6 x 3,65 - N  90316801 (czujnika)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki @kamil-vag Czyli tylko króciec i 2 oringi tak? Bez tego przy termostacie?

Dzisiaj korzystając z pogody i że święta już jutro, przyszedł czas na wypucowanie laluni ?

@Adam87 tak jak mówiłem na zlocie, czarnulka wymyta ręcznie ?

20190420_133631.jpg

20190420_133658.jpg

20190420_134624.jpg

Opublikowano

Łukasz od termostatu jest inne całkiem, więc musisz zdecydować, o który chodzi... ten, który podałem jest z czujnikiem temp silnika...

Termostat jest z boku silnika, po lewej:

Bez tytułu.png

P.S No ładnie wylizałeś :)

Opublikowano

Właśnie dzisiaj wymieniałem ten króciec bo ciekło na skrzynię, okazało się że było delikatne pęknięcie. Wyczyściłem dobrze ten element i mocno ściskałem przewód z płynem jak najbliżej tego króćca żeby zrobić ciśnienie i pojawiły się kropelki w połowie tego elementu.Zamówilem w ASO,jest od razu z uszczelką oringiem, dodatkowo wziąłem od razu oring czujnika dla pewności. Trochę Ci z tym zejdzie...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Jarek za odpowiedź ?

Czyli trzeba zamówić króciec i 2 oringi co Kamil wstawił. Ja nie będę trgo robił raczej ? bo będę chciał za jednym zamachem zapewne od razu wywalić pompe SAI. Muszę się umówić z mechanikiem na termin dogodny, oby jak najszybciej... Bo zbankrutuje na płynie, choć nie ubywa go aż tak dużo, ale jednak...

Jeszcze raz dzięki Panowie :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wpadł mały serwis filtrów gazu, bo nie wiadomo kiedy poprzedni właściciel wymieniał... A Ja sam już od kupna auta zrobiłem prawie 15 tys. km. Prins to jednak droga instalacja, dwa filterki wymienione, a zapłaciłem więcej jak za wymianę oleju z filtrem, powiedział bym, że nawet dużo więcej :thumbdown: :facepalm: Ale teraz przynajmniej spokojna głowa ?

W najbliższym czasie planuję ścieme szyb... Doradźcie, która opcje wybrać:

1) wszystkie szyby za kierowcą (5) na około 70%

2) szyby za kierowcą smoła + 2 przednie boczne delikatnie, żeby przejście było widoczne z przodu na tył

Nie wiem, która opcja lepsza dla czarnego lakieru... ?

Opublikowano

Opcja 2 !!! :naughty: