Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co za kolor felg? Bo jakieś takie ciemne się wydają.

Opublikowano
  • Autor

Bo to nie ori kolor ? Były odnawiane przez poprzedniego właściciela - kolor mi wygląda to na grafit/szary, coś koło tego. Dokładnie nie powiem ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Do mojego to znając życie jeszcze auto się zmieni ? daleka droga jeszcze do tego ?

Nie znasz dnia ani godziny ?

A czarny lakier elegancko zrobiony to coś co misie lubią najbardziej ?? wygląda super!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za miłe słowa ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wszyscy sobie modzą autka, a ja 2 dni temu miałem peszka... Szybka pękła od kamienia na tyle poważnie, że jedynie wymiana wchodzi w gre... ? Myslałem, że pęknięcie nie będzie się wydłużało, ale szybka ciągle pracuje i średnio na dzień przybywa 3-5cm... ? 

Teraz poradźcie Panowie. Szybe miałem ori akustyczną, mam AC, robić to z ubezpieczenia i zniżki bye bye czy zamiennik ładować?

A z nowoście to jedynie pomalowałem wydech w środku na czarno, żeby ruda zbyt nie wchodziła i zabezpieczyć oraz żeby rurki nie rzucały się zbytnio w oczy ?

Kilka nowości pojawi się już niedługo, ale teraz myśle co robić z szybą...

Opublikowano
20 minut temu, Gremlin0209 napisał:

Wszyscy sobie modzą autka, a ja 2 dni temu miałem peszka... Szybka pękła od kamienia na tyle poważnie, że jedynie wymiana wchodzi w gre... ? Myslałem, że pęknięcie nie będzie się wydłużało, ale szybka ciągle pracuje i średnio na dzień przybywa 3-5cm... ? 

Teraz poradźcie Panowie. Szybe miałem ori akustyczną, mam AC, robić to z ubezpieczenia i zniżki bye bye czy zamiennik ładować?

A z nowoście to jedynie pomalowałem wydech w środku na czarno, żeby ruda zbyt nie wchodziła i zabezpieczyć oraz żeby rurki nie rzucały się zbytnio w oczy ?

Jeżeli z AC wstawisz do warsztatu to i tak to będzie zamiennik no chyba że zarobisz to w ASO. 

Wiesz, musiał byś skalkulować co będzie bardziej opłacalne całość zniżek raczej Ci nie poleci, czasem szyby są osobno opisane w OWU przy ubezpieczeniu i są tam inne warunki ubezpieczenia. 

Pozdrawiam,

Darek

Opublikowano
  • Autor

Jeśli z AC wezmę to tylko do ASO po ori, znam koszt każdej dupereli zaczynając od ceny kleju, przechodząc do szyby i kończąc na całej sumie... ? Tatuś się przydaje ze swoimi programami, skoro robi dla firm ubezpieczeniowych oględziny szkód aut i nie tylko ?

A jeśli zamiennik bym miał wstawić to już wiadomo z AC się nie opłaca zbyt, bo pytałem już o ceny troszke...

Opublikowano

@Gremlin0209 nie masz wykupionej ochrony zniżek? To by Cię uchroniło przed zwyżką

Opublikowano

Ja miałem AC i dodatkowo szyby. Zrobiłem szybę i miałbym zwyżkę jakbym poszedł do innego ubezpieczyciela. Zostałem tam gdzie miałem, to było po staremu (wyszło chyba nawet ciut taniej za następny rok tak się złożyło :D ). 

Włożyli mi szybę pilkingtona i po półtora roku jest tyle odprysków, że szok...

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, jolley napisał:

@Gremlin0209 nie masz wykupionej ochrony zniżek? To by Cię uchroniło przed zwyżką

Nie mam akurat w tej co auto jest ubezpieczone...

23 minuty temu, MarcinL napisał:

Ja miałem AC i dodatkowo szyby. Zrobiłem szybę i miałbym zwyżkę jakbym poszedł do innego ubezpieczyciela. Zostałem tam gdzie miałem, to było po staremu (wyszło chyba nawet ciut taniej za następny rok tak się złożyło :D ). 

Włożyli mi szybę pilkingtona i po półtora roku jest tyle odprysków, że szok...

Tata mówił, że jeśli ma się wykupione dodatkowo na szybe to wkładają Ci zawsze zamienniki, podobno nigdy ori... ?

Opublikowano

Tzw. "zamienniki wysokiej jakości" ?

Opublikowano
14 godzin temu, Gremlin0209 napisał:

W tamtym roku wymieniali mi szybę w ASO w ramach AC. Całość chyba kosztowała 2800 PLN. Co ciekawe jak byłem już umówiony w ASO dzwonili do mnie z Nordglas czy nie chciał bym do nich :)

W ASO szybę elegancko wstawili i nawet auto wymyli :D Pech chciał że 3 miesiące temu rozpadła mi się wycieraczka Denso i ramię zrobiło mega rysy na szybie :( 

Edytowane przez cysiek18

Opublikowano
  • Autor

Też się chyba zdecyduję na ASO z AC. Szyba już swoje lata ma i autku należy się ori ? Nie ma co wkładać zamieninika chyba...

Opublikowano

Przypomniało mi się jak koledze z forum wymieniali szybę w ASO 

Zasięgnij opinii o serwisie do którego planujesz odstawić Audi.

W moim mieście ASO Audi nie ma najlepszych opinii w tego typu naprawach, delikatnie mówiąc.

Szkoda byłoby, zadbana sztuka ?

Tak trzymaj

Opublikowano

Dokładnie sprawdza opinie o serwisie w którym chcesz to zrobić bo często są tam praktykanci którzy uczą się dopiero tego fachu :-)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za odpowiedzi wszystkie ? 

Teraz czekam do poniedziałku na Panią od ubezpieczenia ile zniżek poleci, a szybka sobie dalej pęka ?

20191018_161842.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj omalowałem sobie listwe w chromie przy bagażniku, wyszło ok ?

Malowałem jeszcze listwy wokól szyb, ale poległem i odpuściłem. Za tydzień może spróbuję w inny sposób.

Zastanawiam się jeszcze nad pomalowaniem listw drzwiowych na czarny mat...? ?

20190317_123117_HDR.jpg

20191019_172716.jpg

20191019_172750.jpg

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano

Plastdip? 

Pokryte nawet ładnie :kox:

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Plastdip? 

Pokryte nawet ładnie :kox:

Tak ? Zobaczymy ile wytrzyma. Dawniej miałem grill pomalowany w B6 i trzymał bardzo dobrze, aż do sprzedaży, bo teraz nie wiem Xd