wojtas-audi Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 jesli jezdzisz po ostrym sniegu to tak, znam kilku kierowcow, ktorzy na zime stosuja kapcie tej samej szerokosci lub nawet szersze - zimy mamy w wiekszosci mokre (to zalezy tez od regionu ) wiec szerszy but to wieksza przyczepnosc. sorry za OT... Piszac o zimie pisze o sniegu A ze go u nas juz nima to inna sprawa, i inaczej tez bedzie z oponami, wiadomo
szogun0 Opublikowano 17 Marca 2007 Opublikowano 17 Marca 2007 zimy mamy w wiekszosci mokre (to zalezy tez od regionu ) wiec szerszy but to wieksza przyczepnosc. sorry za OT... Błądzisz. Przyczepność i siła hamowania wynikają z masy, a w szególności z nacisku na jednostkę powierzchni. Jeśli jest sucho to OK. Ale na mokrym i na śniegu to jest dokładnie na odwrót. Szersza opona nie wyciska spod siebie w taki sposób jak powinna wody i opona jest bardziej podatna na aquaplaning. Oczywiście są tego granice, bo wcale nie oznacza, że zakładając opony wąskie jak w rowerze będziemy się w miejscu zatrzymywać.
geemr Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 A testował ktoś najtańsze wahacze na rynku ? Mam na myśli górne w cenie 65zl za sztukę na All-gro.
Gość MorgothDBMA Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 podejrzewam że szybko padną i dadzą po d*pie pozostałym wahaczom.....
Gość spedyt Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 A testował ktoś najtańsze wahacze na rynku Na tanich wcale nie zaoszczędzisz :exclaim:
geemr Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Założyłem. Przekonam się i oczywiście podzielę się doświadczeniem.
Wihajster Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Założyłem. Przekonam się i oczywiście podzielę się doświadczeniem. oby nie bylo wymiany wahaczy razem z wymiana oleju
Piterex Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 http://moto.allegro.pl/item173689148_komplet_wahacze_audi_a4_a6_vw_passat_b5_b6_superb.html A co myślicie o tym?
Wihajster Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 a co tu sadzic nawet nie napisane jest co za firma je produkuje.A cena zwala z nóg
Piterex Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 No właśnie, koleś chyba sam klepie te wahacze
ilo Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Umnie padły po 200 km. miały luzy i mechanik wymienił na inne oczywiście za darmo
krykus Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Panowie dolacze sie do wątku z pytankiem. Czy ktos probowal zalozyc ori od Skody superb. Ja takie wrzucilem. Numery katalogowe sie zgadzaly, oprócz ostatniej cyfry. A cena za ori w Skodzie 280 zeta a zamiennik do A4 300 zeta. Pomiary zrobione suwmiarkami cyfrowymi, i różniły sie letko wyglądem zewnetrznym. PZDR
areckid Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Za w miare przyzwoity komplet zawieszenia trzeba dac min. 1100zl i nie jakichs firm "krzak"
Wojtek75 Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 mam pytanko; czy ktoś zakładał kosci zawieszenia z firmy TOPRAN HANS PRIES ?? wiem,że to made in germany to jest rózne,ale wiem też ze z tych wszystkich "krzaków",to HP ma chociaz swoja stronę internetową z katalogiem i to niezłym!! jestem ciekawy ,jak to sie sprawowało,troszeczkę juz o tej firmie było napomkniete,ale chciałbym sie dowiedzieć,jak się zawiecha sprawowała? pozdro Wojtek75
pre_pl Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 czy ktoś zakładał kosci zawieszenia z firmy TOPRAN HANS PRIES ?? http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=52932 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=73560 ale to chyba odbiega od tematu ?
Rekomendowane odpowiedzi