Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy też w zimie non stop musicie mieć nadmuch na szybę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te paski to antena tylko w sedanach z tego co wiem i tylko 3 albo 5 z nich, nie jestem pewien!! reszta powinna normalnie dzialac i grzac! jak tak nie jest to masz cos zpierdzielone

To pewne info ?? Z tego co czytałem tu na forum to wszyscy piszą ze to antena

U mnie w avancie wszystkie paski na tylnej szybie grzeją, a antena jest w postaci pasków ale z tyłu na bocznej szybie i one na 100% nie grzeją.

Opublikowano

u mnie tez miałem chwile taki problem ale to była tylko wina wilgoci a mam gumowe dywaniki tylko wlewało sie pod ale teraz jest ok i tez auto econ

Opublikowano

wysusz auto w srodku a przestanie Ci parowc.

Opublikowano

miałem taki sam problem ,wymieniłem filtr przeciwpyłkowy i jest ok. myślę że mało kto do tego przywiązuje uwagę że on może być tego przyczyną bo wiele osób ma z tym problem ,dla pewności proponuję wyjąć go i pojeżdzić bez niego tak na próbę.Mam klimę ustawioną cały czas na AUTO i jest ok

Opublikowano

no u mnie leży właśnie taki Mann z aktywnym węglem na półce i czeka na odgrzybianie klimy...

Opublikowano
  • Autor

Filtry wszystkie wymieniałem. Teraz zrobiło sie cieplej, snieg stopniał, nie nosi sie tego do auta i normalnie chodzi na ekon na 1-wszym stopniu dmuchawy. Niestety na nastepna zime bedzie trzeba kupic gumowe dywaniki :embarrassed:

Opublikowano

Ja mialem problem z parowaniem szyb, ale wymienilem filtr i teraz mam przeciągi w aucie :> .

Nic nie paruje. Myśle że Twoim problemem moga byc welurowe dywaniki w zimie. To nie jest zbyt dobry pomysł... Jak auto Ci nawilgnie to ciężko go bedzie wysuszyc.

Co do pasków w bocznych szybach tylnych w Avancie są to anteny a nie żadne grzanie...

Tak sie zastanawiam jaki jest sens jezdzic z właczonym przyciskiem ECON jeśli ponizej 5 stopni klima w Audi i tak nie działa ( a uwazam ze lepiej by bylo gdyby dzialala bo wtedy powietrze by było bardziej wysuszone i szybko by odparowywało szyby- Klima czyli nie chłodziarka tylko system utrzymujący stałą temperature w aucie. Jak trzeba chlodzic to chlodzi, jak grzac to grzeje, a przynajmniej osusza powietrze). Jakoś w innych markach samochodów układ klimatyzacji potrafi działac w kazdej temperaturze (a jest to bardzo przydatne przy odparowywaniu szyb)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Tak sie zastanawiam jaki jest sens jezdzic z właczonym przyciskiem ECON jeśli ponizej 5 stopni klima w Audi i tak nie działa

w zimie jeśli masz włączony przycisk ECON to jest tylko grzanie

Jeśli włączysz samo AUTO to masz włączone dogrzewanie płynu chłodzącego silnik dodatkowymi 3 ma świecami

więc zimą powinno jeździć się na AUTO w czasie rozgrzewania bo pomagamy tym elektrycznie dogrzać płyn i zdecydowanie szybciej mamy ciepło...

Opublikowano

moze kolega zbyt czesto jezdzi z dziewczyna :>

Opublikowano

Ja mam włączone cały czas AUTO, klima chodzi cały czas, przynajmniej powietrze jest osuszone i kanały wentylacji nie są zagrzybione. [br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 12:50_________________________________________________

moze kolega zbyt czesto jezdzi z dziewczyna :>

albo na dwa gazy :polew:
Opublikowano

klima w zimę się nie włącza...

Opublikowano

...a dokładniej poniżej 5 stopni celcjusza.

Opublikowano

u mnie jest w miare sucho, czasem paruje ale na pewno nie az tak jak piszesz. moze masz mokro w srodku, sprawdz pod dywanikami

Opublikowano

jazda zawsze z nawiewem na szybę przednią

Opublikowano

Można powiedzieć, że to jest norma z tym parowaniem więc nie masz co się martwić zresztą temat wielokrotnie wałkowany.

Nie wiem czy to jest norma, ale ja sporadycznie muszę włączyć nawiew na szybę (czytaj bardzo rzadko) :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, u mnie problem z parowaniem szyb występuje tylko gdy włączę Econ :mysli:

Filtr wymieniłem, gazety trzymam pod dywanikiem a szybki jak parowały tak parują

Opublikowano
gazety trzymam pod dywanikiem

a czarno-białe czy kolorowe

:> :> :> :> :> :>

Opublikowano

Filtr wymieniłem, gazety trzymam pod dywanikiem a szybki jak parowały tak parują

filtr przeciwpyłkowy zmieniałeś może ?

Opublikowano

filtr przeciwpyłkowy zmieniałeś może ?

Czytaj uważnie