Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wymiana pompy wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No chłopie graty za wkład pracy no i opis cacy :kox:

Opublikowano

bdb fotki i dokładny opis roboty :good: :good:

• 1 rok później...
Opublikowano

nie widzialem tego wczesniej - szacun :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

Opis bardzo dobry, ale jeśli trzeba wymienić tylko pompę wody to proponuję to zrobić od góry, tzn wyjąć alternator i dalej tak jak opisałeś. Sam tak robiłem i jest to na pewno szybszy sposób.

Opublikowano

:good: naprawdę fajny poradnik.

Ale uwaga mała, nie trzeba chłodnicy zupełnie odkręcać, wystarczy odczepić zaczepy i ja odchylić na wężach. I mamy taki sam dostęp. Przydatne to jest głównie wtedy gdy niema potrzeby spuszczania płynu.

I ogólnie sporo pracy zrobione na marne z odkręcaniem wszystkich pierdół. Większość mechaników w takie rzeczy się nie bawi, w niektórych silnikach potrafią i paski wymienić bez ruszania przodu

Opublikowano

Tom-68- szacun za zdjęcia i opis :good:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego gratulacje za świetny tutorial, mógłbyś poprawić linki do zdjęć bo klikając lądujemy na głównej fotosika.

Opublikowano

Świetna robota. Mnie też niedługo to czeka. Już się cieszę na samą myślę tego rozbierania (poważnie się cieszę). Tyle części będzie można wyczyścić do których normalnie nie ma dostępu :naughty:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

do pompy są dołanczane dwie gumowe uszczelki jedną nalezy dać miedzy pompę a korpus a drugą ?? koledzy wiecie może ?? czy poprostu dają 2 na zapas

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam zastanawiam się nad wymianą pompy wody w 1.8T AEB czy jest możliwość wymiany jej bez zdejmowania przodu ? pozdrawiam

Opublikowano
:no:
Opublikowano

witam zastanawiam się nad wymianą pompy wody w 1.8T AEB czy jest możliwość wymiany jej bez zdejmowania przodu ? pozdrawiam

Jak robiłem to u siebie to przodek demontowałem. Ale jakiś czas temu wymieniałem pompę u kumpeli w 1,8 ADR i zdemontowałem tylko chłodnicę klimy i cieczy. Samego przodu nie odkręcałem i dało radę.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

nie można zobaczyć fotek wrzuca się strona główna fotosik ?

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ma ktoś fotki jeszcze?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Linki do zdjęć nieważne działają można je odświeżyć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

da rade bez zdejmowania przodu i chodnicy tylko wentylator trzeba uniesc do gory i pompe wyciagasz dolem

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta...

Ma ktoś fotki jeszcze jak ogarnac ta pompe i czy faktycznie bez sciagania rozrzadu jestem w stanie ja wymienić...Pilne!!!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja wymieniłem pompę wody bez demontażu paska rozrządu. Dobrałem się do niej wyjmując alternator. U mnie w pompie pękł wirnik (data prod. 1994) każdy łącznie ze mną dziadował i nie wymieniał pompy, aż płyn przestał krążyć. Ogólnie roboty sporo, więc co drugą wymianę paska radzę połączyć a wymianą pompy, bo to praktycznie ta sama robota.