Robert Golebiowski Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 witam Panowie, dzis pytałem w serwisie Audi o klocki i polecili mi klocki LUCA przód za 240zł a tył za 160zł, nie mam pojecia co to jest i czy warto w to wchodzic, ATE są za 320 przód i 200 tył a o tych już na foróm czytałem choc opinie bywaja różne... możecie doradzic?
franio Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 co to za ceny? jak ja sie pytałem o Ate w serwisie to za przód mi powiedzieli 470 zł
Dev Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 koledzy a co myślicie o zestawie tarcz zimmermanna nawiercanych + klocki ferodo DS wiem że swap na 312 byłby lepszy ale chciałbym sobie tego oszczędzić (nowe zimówki 15") a jeśli wybór na przód dobry, to na tył wrzucić tylko lepsze klocki czy tarcze też wymieniać ? DS-y to bardziej skuteczne wyjscie od swap-a na 312mm (osobiscie sprawdzilem) jak stac Cie jeszcze na perforowane OZ-ty to Twoj wybor jest b.dobry
Robert Golebiowski Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mam taki serwis w Warszawie CHYLINSCY czy jakoś tak, choc ostatno podobno zmienił sie własciciel i co za tym idzie nazwa serwisu, cały czas tam jezdrzę i nie mam o nic do nich pretensji, choc ceny wzrosły od zeszłego roku, jak chcesz Franio podam Ci nr i adres. pozdrawiam [br]Dopisany: 06 Sierpień 2009, 01:28_________________________________________________pomóżcie wybrac jakieś klocki prosze, co gdzie pojadę to inne mi wciskaja i zachwalają... z góry dziękuje
Cristoforo Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 klocki textar maja dwa minusy troche pylą i jak klocek jest zimny to przy toczeniu zapiszczy jak sie hamuje ale przy moim upalaniu dają rade
franio Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 road hause i tarcza brembo i będzie okej
mecenas61 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zalożylem tarcze TRW i klocki JURID bo akurat takie byly ale nie jestemzadowolony bo zaczynają piszczeć. Hamują dobrze - pozdrawiam.
A-rek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 a ktos z was smiga na tarczach Mikoda??
Cristoforo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 a ktos z was smiga na tarczach Mikoda?? jeśli śmigasz jak turbo-ślimak to możesz sobie zapodać będę wredny jak Ci je polece
Kowi87 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja dzisiaj zakupiłem klocki ATE i tarcze ATE nacinane, jutro napisze co to warte
franio Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 miałem to, tylko tarcze std, klocki wytrzymały 20 tyś, a tarcze trochę biją
Aydaho Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ja dzisiaj zakupiłem klocki ATE i tarcze ATE nacinane, jutro napisze co to warte syf straszny - mam je od roku i wywalam mimo że jest 80% tarcz i klocków - piszczą, pylą i niestety delikatne bicie się pojawiło
Kowi87 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ja dzisiaj zakupiłem klocki ATE i tarcze ATE nacinane, jutro napisze co to warte syf straszny - mam je od roku i wywalam mimo że jest 80% tarcz i klocków - piszczą, pylą i niestety delikatne bicie się pojawiło to lipa zobaczymy może te jakieś inne będą
Dev Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 a ktos z was smiga na tarczach Mikoda?? jeśli śmigasz jak turbo-ślimak to możesz sobie zapodać będę wredny jak Ci je polece nie wiem jak sprawują sie gładkie Mikody ale nacinane i nawiercane są :good: montowałem do kilku aut + Ferodo Premier i wszystkie auta hamują lepiej niż dobrze nie biją, pylenie znikome, na razie zero reklamacji i negatywnych ocen, zobaczymy co czas pokaże
franio Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nie wiem jak sprawują sie gładkie Mikody ale nacinane i nawiercane są good good goodmontowałem do kilku aut + Ferodo Premier i wszystkie auta hamują lepiej niż dobrze nie biją, pylenie znikome, na razie zero reklamacji i negatywnych ocen, zobaczymy co czas pokaże brzmi ciekawie. narzekałem na Ate, że 20 tyś wytrzymały, textary 12 tyś, ale Road Hause to już sam niewiem, żeby 10 tyś chociaż hamowały dobrze
A-rek Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 wczoraj zakupilem do swojej tarcze Bosch oraz klocki Bosch/Texter, zobaczymy jak sie spisza :gwizdanie:
Gość Malew27 Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Ja bym polecil tarcze Lukasa a klocki TRW!!Brembo to już nie to samo co kiedys awe wszystkich samochodach moich podczas wymiany zakladalem Lukasy i TRW i bylem bardzo zadowolony!
Dev Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 TRW i Lucas to jest to samo :polew: :polew:
Krzysztof29it Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Mam u siebie tarcze Zimmermana 312 wiercone , klocki DSP , tył gładkie brembo + DSP , pylenie jest ale mi to nie przeszkadza.Ważne - hebli nie brakuje - im cieplejsze tym lepiej - a ganiam głównie po Alpach.20 kkm zrobiełem - bicia nie ma , zużycia też wielkiego nie zauważyłem.Jedynie co tydzien czyszczenie otworow w tarczach....
Cristoforo Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Mam u siebie tarcze Zimmermana 312 wiercone , klocki DSP , tył gładkie brembo + DSP , pylenie jest ale mi to nie przeszkadza.Ważne - hebli nie brakuje - im cieplejsze tym lepiej - a ganiam głównie po Alpach.20 kkm zrobiełem - bicia nie ma , zużycia też wielkiego nie zauważyłem.Jedynie co tydzien czyszczenie otworow w tarczach.... jak czyścisz to bardzo dobrze, tarcze dłuzej pozyją jak Ci którzy tego nie robią to pozniej opisuja bzdury ze tarcze im pekaja od zwykłego hamowania te otwory trzeba koniecznie czyscić
Rekomendowane odpowiedzi