Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Silnik 1.8 T i gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem z turbina bo sprzedający nie miał w swojej ofercie silnika 1,6 :)

To było mocne :decayed:

Opublikowano
Kupiłem z turbina bo sprzedający nie miał w swojej ofercie silnika 1,6 smiley

To było mocne decayed

to miałeś szczęście :naughty:

Opublikowano

Kolegi 1,8 T zagazowane :) Wdg mnie za***prza jak zle ;) Wrzucilismy Scorpiona GT (bo ma robic chipa) + MagicJet...

Jak pojezdzi troche to sie wypowie ;)

Opublikowano
Kolegi 1,8 T zagazowane Wdg mnie za***prza jak zle Wrzucilismy Scorpiona GT (bo ma robic chipa) + MagicJet...

Hm... Może jeszcze zawcześnie żeby coś powiedzieć ale ja tam między benzyną a LPG różnicy ogromnej nie widze! Może troszke jest słabszy ale to trzeba by na hamowni sprawdzić.

Generalnie sprawa przedstawia się tak tanio jak Diesel a zap...ala jak koliber :chytry:

Opublikowano

A jezdzisz jeszcze na benzynie ? :naughty:

Opublikowano

yyy jak woda nie ma 25"C to jeżdzę :decayed:

musze kiedyś bujnąć autko tak do 100km\h na 3ce i zmienić na benzyne jak mega przyśpieszenia niebedzie to znaczy że dużo kuniów niezdechło :tongue4:

Opublikowano

jak juz tak chesz sprawdzać to ja bym sprawdził przy obrotach gdzie masz moc maksymalną

Opublikowano

Plastuch chyba szuka dziury w calym ;) Dla mnie pomyka identyk :) Pod noga roznica niezauwazalna bynajmniej dla mnie. A hamownia moze cos ustale w piatek jak zainteresowany moze ta moja pasc w koncu sprawdze :wink4:

Opublikowano

pozwolę się wtrącić, mam gazik od jakiś 30-40 tys km i program na ok.180-190 kucy i lubię pocisnąć autkiem... więc teoria o spływającej głowicy jest trochę z kosmosu... auto chodzi jak na benzynie... a raczej czuję stratę każdego konika, np. jak jest cieplej to się wk...m że auto nie idzie... jak jest dobrze wyregulowane to nie ma prawa się nic stać... koleś który robił mi ustawienia, ma zagazowane STI i też mu głowica nie spływa do oleju.... :tongue4:

Opublikowano

Bo z gazem to jest tak jak ze wszystkim ;) Mozna zamontowac i dobrze zamontowac ;)

a teraz policz ile razy przez te 30-40 tys gaz ci sei zwrocil ;) jakies 3 razy :)

Opublikowano

pozwolę się wtrącić, mam gazik od jakiś 30-40 tys km i program na ok.180-190 kucy i lubię pocisnąć autkiem... więc teoria o spływającej głowicy jest trochę z kosmosu... auto chodzi jak na benzynie... a raczej czuję stratę każdego konika, np. jak jest cieplej to się wk...m że auto nie idzie... jak jest dobrze wyregulowane to nie ma prawa się nic stać... koleś który robił mi ustawienia, ma zagazowane STI i też mu głowica nie spływa do oleju.... :tongue4:

kolega to nawet niewie jaki ma program i ile można zrobić programem w tym silniku i czym to grozi w przypadku instalcji LPG i ciekawe na czym jexdzi na BRC????

STI na LPI ?? czy zwykłej sekwencji ?

Opublikowano
kolega to nawet niewie jaki ma program i ile można zrobić programem w tym silniku i czym to grozi w przypadku instalcji LPG

A czym to grozi??

Ja znam chłopaka który w 1.8T ma srogo nagrzebane w silniku nie tylko program i zagazował bestie. Przejechał troche kilometrów i jakoś tam nic niespływa :wink4:

Opublikowano

Gaz jest dobrym paliwem. Ma wieksza liczbe oktanowa ( mniejsze ryzyko spalania stukowego) , nie rozpuszcza oleju jak benzyna. Ma swoje minusy rowniez (chociazby wyzsza temperatura spalania - chociaz przy DOBRYM zestrojeniu wszystkiego jest nieduzo cieplej w komorze spalania niz na pb ;) ). Generalnie moja mama ma B3 1,8 na gazniku (gaznik nie gaz :P ) moze z 85 hp... Gaznik sie zapchal , autko jezdzilo , tlok splynal... Silnik wymieniony.Teraz ma gaz , walnela juz z 30 tys i jakos nic nie splynelo ;) Jak bedzie za ubogo to na wszystkim splynie : na benzynie przy 50 konikach czy na benzynie przy 300 konikach...

Mielismy poloneza : od nowosci! przy 70 tys zalozony gaz... przy 160 tys spalila sie pompka , dojezdzil do 320 tys nie wachajac benzyny, lato , zima odpalanie na gazie... przy sprzedazy silnik iczywiscie zapalil od strzala , nie kopcil i pojechal dzielnie do nowego wlasciciela ;) Gaz panowie nie jest zly ... Tylko kwestia w 95% jak go ktos zalozy i uzytkuje ;)

Opublikowano

Mam pytanko do kepasa co zrobiłeś na początku? Czy najpierw dorzuciłeś program na większą ilość koni, czy zagazowałeś samochód?

Opublikowano
Mam pytanko do kepasa co zrobiłeś na początku? Czy najpierw dorzuciłeś program na większą ilość koni, czy zagazowałeś samochód?

jeżeli myślałeś o programie ale najpierw zagazowaleś auto i dobrałes odpowiednie graty to nic straconego zapodajesz program a puźniej dostrajasz mape gazu i powinno być ok :wink4: jeżeli się nic niemyle

Oblukaj pare stronek wcześniej :wink4:

Kolegi 1,8 T zagazowane Wdg mnie za***prza jak zle Wrzucilismy Scorpiona GT (bo ma robic chipa) + MagicJet...

Jak pojezdzi troche to sie wypowie

Opublikowano

A czym to grozi??

a ile można zrobic koni bez wymiany wtryskiwaczy benzyny?? i co sie dzieje jak jesteś na granicy wydajności wtryskow benzyny

Ja znam chłopaka który w 1.8T ma srogo nagrzebane w silniku nie tylko program i zagazował bestie. Przejechał troche kilometrów i jakoś tam nic niespływa :wink4:

no i dobrze jak nie tylko program;)

Opublikowano
a ile można zrobic koni bez wymiany wtryskiwaczy benzyny?? i co sie dzieje jak jesteś na granicy wydajności wtryskow benzyny

no niewiedzialem więc pytam :tongue4:

ale jak kolega ma 180KM to jeszcze nietkie znowu granice :wink4:

Opublikowano

z tego co ja sie orientowalem 185 to mniej wiencj granica wtrysków i przy max mocy wtryski sie zapentlaja albo sa na granicy zapetlenia a instalacje LPG tego zabardzo nie lubią.

Opublikowano

juby_p moze i granica w tym silniku ... w starym AEB (95-96) sa dosc duze i obskakuja troche ponad 200 :) Pozatym mozna wsadzic regulator 4 bar ( taki polsrodek w sumie ale poradzili sobie nawet tak w nowszych modelach : masz mniej wydajne wtryski w nowszych turbo za to wiekszy regulatro paliwa ;) ) I tutaj sie zgodze ze w nowszych turbo moze zachodzic tak jak mowisz zapetlanie wtryskow benzynowych :)