Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie pytanko, felga 8.5 x 18 ET 28 + opona 235/40 czy 225/45? ET w porządku? na której oponie będzie "lepszy" komfort?

Pzdr

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 510,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ET w porządku?

za małe

opona 235/40 czy 225/45? na której oponie będzie "lepszy" komfort?

jeden h.j, komfortu nie będzie

Opublikowano

A-rek Wielkie Dzieki:) i obejdzie sie bez dystansow?

Opublikowano

pewnie pytanie będzie do Arka :gwizdanie:

Przyznaje nie znam się na ET, mimo iż obracam się w kręgach technicznych jakoś te cholerstwo mnie denerwuje :polew:

Felga 8.5 19" ET42

Jak to będzie wyglądało na b6/7 jaki ewentualnie byłby potrzebny dystansik żeby wypchnąć to trochę na zewnątrz, pamiętając jednak żeby na dosyć skręconym gwincie nie szurało po nadkolach ? :)

Opublikowano

10mm

Opublikowano

10mm

dzięki :naughty: rozumiem że to na wszystkie 4 koła ? bo wiem że jednak nawet moich zimowych Avusach, przód leży idealnie ale tył jest już lekko schowany :gwizdanie:

Opublikowano

A-rek Wielkie Dzieki:) i obejdzie sie bez dystansow?

tak ale jak się uprzesz to możesz dołożyć max 5 mm.

pewnie pytanie będzie do Arka :gwizdanie:

Przyznaje nie znam się na ET, mimo iż obracam się w kręgach technicznych jakoś te cholerstwo mnie denerwuje :polew:

Felga 8.5 19" ET42

Jak to będzie wyglądało na b6/7 jaki ewentualnie byłby potrzebny dystansik żeby wypchnąć to trochę na zewnątrz, pamiętając jednak żeby na dosyć skręconym gwincie nie szurało po nadkolach ? :)

proponuje przód 5 mm, a tył 10 mm

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc :notworthy: :notworthy:

jak tylko założę kpl podzielę się zdjęciami :wink4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kolego bratpit odnów zdjęcie bo go nie widać już :gwizdanie: ja nie wiem jakie ET mam przy 15" (195/65 R15) według książki obsługi szerokość jest podana 7J ale ET nie ma. Konfigurator felg ALCAR podają mi ET 38. Normalnie chyba wezme i zdejme felge żeby zobaczyć ile mam ET bo to chyba jest napisane na feldze od wewnątrz

Przykładowa felga DEZENT'a

Copyright ALCAR HOLDING GMBH - www.alcar-holding.com

Artykuł: TVL8B

Rozmiar: 6.5x15

PCD: 5/112.0

Offset: 38

Zestaw: ZJAE

Chciałbym fele 7J a tu są 6.5J więc nie wiem czy takie dostane w rozmiarze 15"

Orientuję się trochę w temacie i prosiłbym o drobną pomoc. Chce założyć nowe fele ale zostaje przy 15" bo na nasze **ujowe drogi szkoda mi było by fajnych 17" felg poza tym nie mam kasy na opony i zawias.

Opublikowano

Powinno wejsc bez problemu to jest 7" calowa felga to bedziesz mial zrownane najwyzej z błotnikiem ale nie jestem pewny-ja u siebie mam 8" i et45 i pasuje idealnie ale Koledzy moze wiecej wiedza. Pzdr

Opublikowano

Powinno wejsc bez problemu to jest 7" calowa felga to bedziesz mial zrownane najwyzej z błotnikiem ale nie jestem pewny-ja u siebie mam 8" i et45 i pasuje idealnie ale Koledzy moze wiecej wiedza. Pzdr

:facepalm:

nie jesteś pewny to nie wprowadzaj kolegi w błąd

Opublikowano

KOLEDZY MAM PROBLEM,JAK W TEMACIE,CHCIAŁBYM ZAŁOŻYĆ DO AUTKA FELGI 18 ALE NIE WIEM NA JAKIM ET BĘDZIE SIĘ NAJLEPIEJ PREZENTOWAŁO TAKIE AUTO???

[mod]Nie krzycz!!! (duże litery)[/mod]

Opublikowano

Najlepiej będzie 8" szerokości i ET35.

Oryginalnie wszędzie jest ET43 i szerokość zależna od modelu.

Opublikowano

Ja u siebie mam 8j/18 et45 opona 40/225 i mi sie wydaje, ze jest idealnie przy mniejszym et by ocierało chyba juz od wewnatrz bo ja nie moge palca włożyc pomiedzy opone a ta maglownice czy cuś co się drązki wpina :polew:

Opublikowano

Mam pytanie czy felgii 18" ET 33, o szerokości 8,5 przód i tył 9,5J podejdą spokojnie do avanta b6? Czy są jakieś ograniczenia w szerokości opony jakie moge założyć? :gwizdanie:

Opublikowano

Mam pytanie czy felgii 18" ET 33, o szerokości 8,5 przód i tył 9,5J podejdą spokojnie do avanta b6? Czy są jakieś ograniczenia w szerokości opony jakie moge założyć? :gwizdanie:

będzie trzeba poszerzać nadkola :wink4: przód może i wejdzie, ale z tyłem będzie problem..

Opublikowano
ponowienie pytanka, czy te alusu http://moto.allegro.pl/enzo-101-dark-5x112-16cali-nowosc-wysylka-0zl-i1492170127.html podejdą do mojej audicy są w zestawie 4 pierścienie centrujące

Ta felga w stosunku do 7-calowej ET45 przesunie się o 0,5 cm wgłąb auta.

Panowie wbije takie felgi do a4 b5 ?

http://moto.allegro.pl/audi-17-felgi-5x112-7-5x17h2-et55-i1464605366.html

strasznie podoba mi się ten wzór ale ET mnie martwi.

Ta felga w stosunku do 7-calowej ET45 schowa się o kilka milimetrów, ale jednocześnie z racji, że jest szersza, jej wewnetrzna strona będzie bliżej środka o 1,5 cm.

Porównuję do 7" ET45, bo akurat ja takie mam. :)