Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Znaczenie ET Felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te 15" to weź na zimę a na lato to minimum 17" :naughty:

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Wyświetleń 511,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam

chcę kupić felgi 17 czy felgi 8Jx17 ET 35 z oponami 235/25 nie bedą tarły felgi posiadają rant

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu alu 17". Poczytałem i dowiedziałem się że najlepszym zestawieniem jest 8Jx17 ET35 i do tego oponka 225/45 A co w przypadku felgi o szerokości 8,5 (jakie najlepsze ET i opona)? Dodam że zawieszenie na wiosnę pójdzie w dół o 40mm i chciałbym coś do tego dobrać żeby nic nie tarło

Opublikowano

Czy felga o rozmiarze 7,5Jx17" ET45 z oponami o rozmiarze 235/45 ZR17 bedzie pasowac do b6??? I czy nie bedzie za bardzo schowana???

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu poszukał czegoś z mniejszym ET.

Opublikowano

Z mnijszym to mniej wiecej w jakim przedziale?? I jak sie orientujesz to moglbys mi powiedziec ile wynosi 1et w mm??

Opublikowano

1ET to 1mm. A co do wartości to zależy jak chcesz żeby felga była schowana. Dużo było o tym na forum. Użyj :szukaj:

Opublikowano

Witam. Zamierzam kupić felgi 16" do Audi A4 z 95' Quattro. Oponki do tego 205/55/R16 i nie wiem jakie powinno być ET felgi :chytry: ET35? czy ET45?

Które jest odpowiednie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a et25 ??? chyba troche za... tak?

Opublikowano

zależy jeszcze jaka guma naciągnieta, ale napewno bedzie za błotnikiem :przebiegly:

Opublikowano

a et25 ??? chyba troche za... tak?

A jaka szerokość felgi ?

Opublikowano

teraz nie wiem ale chyba 7 cali... taka felga byle jaka troche byla pisalo ze do audi 17" ale nie spotkalem sire z takimi cena 1000zl

Opublikowano

Przy 7 calach nie będzie nic wystawało :wink4:

Opublikowano

Wiec tak, mam felgi: przod - 8,5"x18" i tyl - 9,5"x18" ET55, zrobilem narazie przymiarke tylniej felgi i przy tym ET wiadome bylo ze nie beda pasowac, wewnetrzna czesc felgi bedzie obcierac, przydalby sie tam dystans przynajmnien 20mm, powiedzcie mi jakis sa wady duzych dystansow, i czy warto zakladac taki dystans do tego rozmiaru felgi?

Opublikowano

Nie ma wad. Ja mam dystanse 25 mm i wszystko jest :good: Przy takich dystansach jak chcesz założyć na tył felga będzie wystawać poza nadkole bo jest szeroka.

Opublikowano

Nie ma wad. Ja mam dystanse 25 mm i wszystko jest :good: Przy takich dystansach jak chcesz założyć na tył felga będzie wystawać poza nadkole bo jest szeroka.

a jednak, to jest tylko proba przekonania samego siebie, poprzez przekonanie innych.

zwiekszenie rozstawu kol, powoduje zwiekszenie ramion dzialajacych sil, na wahacze, drazki kierownicze, amortyzatory, przekladnie kirownicza, a to skutkuje ich wiekszym obciazeniem.

wieksze obciazenie jest rownoznaczne z wiekszym zuzyciem, lub ryzykiem zerrwania zuzytego elementu.

Opublikowano

Ale to samo jest przy felgach o mniejszym ET niż zalecane - wtedy też zwiększa się rozstaw kół i na to samo wychodzi. A mimo to wiele osób jeździ na takich felgach. A samego siebie nie przekonuję poprzez innych :wink4:

Opublikowano

Przy takich dystansach jak chcesz założyć na tył felga będzie wystawać poza nadkole bo jest szeroka.

bez dystansu felga jest lekko schowana w nadkolu wiec zaczne od 10mm a jesli bedzie za malo to wtedy sie da wiekszy.

Opublikowano

Przebrnąłem przez ten wątek, jednak nadal nie mam pewności, czy felgi jakie chcę kupić nie będą ocierały mi o nadkole, ani nie będą haczyć o elementy zawieszenia.

Mowa o felgach 8,5J ET40 R18", na to chcę założyć opony o wymiarach 235/40/R18. Z wyliczeń wyszło mi, że w porównaniu do moich obecnych 7J ET42 felga wysunie mi się bardziej o 17mm i wejdzie wgłąb o 21mm. Dodatkowo będę chciał obniżyć auto o 20mm jak gdzieś dorwę zawieszenie 1BE. Na oko wygląda, że nie będzie problemów, ale nie mam pewności.

Czy ktoś może potwierdzić, że nie będzie problemów z takimi felgami i oponami w B6.

Opublikowano

Podaj ET nowych felg, wiem że mogę sobie policzyć :)