Jump to content

Recommended Posts

Posted

Serwus.

Panowie w ostatnim czasie mam mega problem z zasięgiem w play. W ogole cała moja Rodzina ma problem z zasięgiem w Play. W robocie spoko, bo pracuje w Krakowie, ale jak wracam do domu na wieś to jest masakra:/ nie wiem czy u Was tez tak jest? Dotychczas miałem włączone ze zasieg mam z play ( plus), ale pewnego dnia budze sie rano i zero zasięgu, przełączyłem na automat i „powiedzmy”, ze lepiej. Da sie coś z tym zrobic? Macie jakieś pomysły?

Posted
40 minut temu, Zemis napisał:

Serwus.

Panowie w ostatnim czasie mam mega problem z zasięgiem w play. W ogole cała moja Rodzina ma problem z zasięgiem w Play. W robocie spoko, bo pracuje w Krakowie, ale jak wracam do domu na wieś to jest masakra:/ nie wiem czy u Was tez tak jest? Dotychczas miałem włączone ze zasieg mam z play ( plus), ale pewnego dnia budze sie rano i zero zasięgu, przełączyłem na automat i „powiedzmy”, ze lepiej. Da sie coś z tym zrobic? Macie jakieś pomysły?

Norma. Ja jak wyjadę z Zielonej Góry na s3, to od razu znika zasięg :D Moja dziewczyna miała play i przeszła do plusa, to ma nawet u rodziny zasięg, a wcześniej nie miała. Play tylko dobry do dużych miast i do pracy jako mobilny net za 50zł 100gb.

Posted

Jedynie co możesz z tym zrobić to pozbyć się dziadostwa. Byłem w tej sieci 8lat. Sam się dziwię dlaczego tak długo. Jazda po PL to dramat i komedia. Wieczny komunikat o braku zasięgu. Prędkości pobierania podobnie. W dużych miastach śmiga. Wyjedziesz i jesteś w ciemnej d... 

Żona ma w T-Mobile. Dostała świetną ofertę. Śmiga jak szalony. Ale u mnie w pracy tylko HSPA+ :p. Takie mury i nadajnik dość daleko.

Poszedłem do Orange. O teraz wiem jak powinna sieć działać. Jazda po PL czysta przyjemność. Nie trafiłem nigdzie na problem z internetem. Już nie mówiąc że mam go tyle że nie wiem co robić :p 

Najlepiej kup startery i sprawdź co u Ciebie będzie lepiej działało. Możesz też sprawdzić na mapach z TBSami ale strona jedno,realne życie drugie :) 

Posted
2 godziny temu, rybus85 napisał:

Jedynie co możesz z tym zrobić to pozbyć się dziadostwa. Byłem w tej sieci 8lat. Sam się dziwię dlaczego tak długo. Jazda po PL to dramat i komedia. Wieczny komunikat o braku zasięgu. Prędkości pobierania podobnie. W dużych miastach śmiga. Wyjedziesz i jesteś w ciemnej d... 

ale ja nie rozumiem o czym Ty piszesz. Przecież masz zasięg 4 sieci wiec jak play ma słaby zasięg to przełącza sie na inna. ?

Posted

Mając Playa przez 4 lata praktycznie nigdy nie był podłączony do sieci Play tylko do Plusa ;) polecam :P 

Posted
31 minut temu, Wihajster napisał:

ale ja nie rozumiem o czym Ty piszesz. Przecież masz zasięg 4 sieci wiec jak play ma słaby zasięg to przełącza sie na inna. ?

I jak się przełączy to masz lejek dramatyczny. Jeździłem sporo po PL i Play to dramat. Zresztą non stop wyłączają roaming krajowy i zostawiają swoje nadajniki. 

Posted

Play w drodze to porażka bo za każdym razem jak zmienia bts na innego operatora to zrywa połączenie. Wiec rozmowy czy sciaganie danych to nieporozumienie.

Posted

I nawigacja albo hot spot na pozostałe urządzenia. Teraz w Orange jak z telefonu robię hot spot to na nawigacji net śmiga,żona na telefonie i ewentualnie młody bajki na tablecie. Nie do pomyślenia i nierealne w Play ^^

Posted

Do tego za 30 zł w Orange masz rozmowy i neta bez limitu. W niektórych miejscach u mnie w m ścienne z zasięgiem kiepsko, ale jest to bez porównania lepsze jak Play.

Posted (edited)

Mam właśnie za 25zł w Orange. No limit bez MMS(płatne chyba 20-40gr),3,5GB w roamingu za granicą i co miesiąc coraz więcej internetu w PL. W tej chwili dobijam do 400GB. 

W domu Play maks co mógł wyciągnąć to 7-10Mbps. Orange hula u mnie 20-40 czasem się zdarzy 60-80. A jeżdżąc po PL średnio jest 100-120Mbps. 

Play był ok.na samym początku. Właśnie przez dobrze działające w zasięgu 4 sieci. Naciągnęli klientów i się zrobiła kiła i walenie klientów w wała. Już nie mówiąc o bardzo późnych aktualizacjach wydawanych na telefony,robienie z ludzi idiotów wmawiając że ma się sieć 4G(gdy internet śmigał w HSPA+) i teraz z 5G Ready ^^ 

Edited by rybus85
Posted

Play pomału wyłącza roaming na nadajniki Plusa... do końca 2019r. wyłączy wszystkie... Na chwile obecna u operatorów działających pod siecią Play czyli Virgin, Viking itd (nie wiem jak bezpośrednio w Play) można wnioskować i włączenie nadajników Plusa na dany nr telefonu :) w Viking Mobile włączyli mi w ciągu 1h i zasięg wrócił ;]

Posted

ja na wiosce mam wszędzie zasięg PLAY i i w dodatku 4G+ gdzie wykręcam prędkość 123 Mbps w dodatku mam VoLte i VoWIfI czego żadna sieć nie zaoferowała jak dotąd a posiadam Samsung Galaxy S9 Plus a przerabiałem ostatnio T-mobile po 4 dniach zrezygnowałem z orange nie byłem zadowolony jak i z t-mobile jak dla mnie play i tylko play choć myślę o plusie bo też mam zasięg 4G+ bo ostatnio testowałem kartę sim znajomego 

Posted

Również.. w Play jestem od 2011 i praktycznie cały czas jestem na zasięgu Plusa :)

Ważna wiadomość.. Plus wypowiedział roaming Play, i z początkiem 2020 roku.. nie będzie już zasięgu Plus w Play 

Posted

Ja od samego początku w Orange mam VoLTE i Wifi :)

Dlatego pisałem że najlepiej kupić kilka starterów i przetestować. I w zależności jaki nadajnik mamy najbliżej ta sieć będzie działać lepiej. Ale podróże z Play po PL odradzam ?

Posted

Lokalnie play często ma bardzo fajny zasięg i parametry ale w podróży to najgorsza możliwa opcja. A po wypowiedzeniu roamingu krajowego w plusie bedzie jeszcze gorzej. Własne nadajniki mają niestety w większości tylko w miastach i to zazwyczaj w centrach, a obrzeża są czarnymi dziurami.

Posted

Ja tez milem wlasnie plusa, ale teraz nie mam zasięgu bo wyłączają nadajniki dla Play i to wlasnie chyba wszystkie sieci:/ 

Plus napewno to robi sukcesywnie, nie jestem pewien co do innych sieci. 

Pozostaje mi chyba tylko zrezygnować i próbować inne startery:/ 

• 7 months later...
Posted

Ja od wielu lat mam T-Mobile.

Testowałem w międzyczasie Mobile Vikings i Play także, ale z zasięgiem było ogólnie słabo, a dużo bywam na różnych zadupiach i także co jakiś czas za granicą.

NIe mogę powiedzieć, że z T-Mobile jestem zadowolony, ale wygrywa dla mnie z całą resztą - szczególnie jeżeli chodzi o roaming.

Posted

U mnie długo gościł Play, bo chyba z 6 lat. Później przejście do Orange i niestety to była straszna męka. Po dwóch latach jestem w Plush'u i jestem mega zadowolony. Za 2 numery płace 40zł, sporo neta, nielimitowane wszystko i brak problemów z zasięgiem. W końcu dobrze słyszę swojego rozmówcę a on mnie ;)

Posted

Ja Orange długo nie zmienię na inną sieć. Jazda po PL bez problemu. Wszędzie zasięg i LTE(Play wysiada wyjeżdżając za miasto). Żona T-Mobile i podobnie jak Orange(ale czasem słabiej). No i kto da mi więcej internetu z nielimitowanym wszystkim oprócz MMS za 25zł miesięcznie? :)

Screenshot_20191029-152149.jpg

Posted

Jak nie ma roamingu to nie jest to jakaś super oferta.