Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b7 BRD by Adran_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Adran_ napisał:

Jeszcze krótka lista rzeczy które czekają na założenie: wycieraczka z q5, siłowniki do automatycznego otwierania klapy bagażnika, gałka zmiany biegów z b8, doświetlanie zakrętów, kamera cofania, ściszenie radia po wbiciu wstecznego i chyba narazie tyle?

Mody cały czas lecą... pięknie:oklasky:

A co trzeba mieć do tego żeby radio się wyciszało po wrzuceniu wstecznego???

Opublikowano
  • Autor

@MarcinL lampy są w planach co do dekorów to raczej zostaną takie bo wyglądają całkiem fajnie chyba że coś mi się odmieni  @Adam87 co do wyciszenia to realizowane jest ono na przekaźniku ale jeśli chcesz dokładnie wiedzieć  jak to dziala to napisz do kolegi @kaju bo to od niego kupiłem.

Opublikowano

Trzeba podać masę po wbiciu wstecznego/lub z guzika pdc (zależy jak kto chce) do radia i to cała filozofia :) przekaźnik potrzebny do odwrócenia sygnału. 

Opublikowano
4 godziny temu, Adam87 napisał:

A co trzeba mieć do tego żeby radio się wyciszało po wrzuceniu wstecznego???

Adam ja niedawno u siebie zrobiłem, prosta sprawa. Przekaźnik z diodą jako zabezpieczenie na przepięcie, do tego sygnał wstecznego jako plus i stała masa do cewki i do przekazania dalej na radio. Czyli cewką przekaźnika steruje plus z wstecznego a sygnałem wykonawczym jest masa na radio. 

@Adran_ czy mam dobre wrażenie, że obserwujesz mój temat pod względem modów haha, bo praktycznie te same... 

@MarcinL jak fabryczne blendy z C6 to to słabo świeci... Będę chyba modził żeby tam coś lepszego wsadzić, bo niestety diody starego typu... 

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag śledzę bo u Ciebie zawsze coś ciekawego się pojawi a działać coś trzeba przy autko bo daje to dużo frajdy jak wpadnie coś nowego na pokład ?. A i  od każdego coś zawsze fajnego można podpatrzec. Działać Panowie.

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

@MarcinL jak fabryczne blendy z C6 to to słabo świeci... Będę chyba modził żeby tam coś lepszego wsadzić, bo niestety diody starego typu... 

To czekam na poradnik :) bo chciałbym skladane razem z oświetleniem założyć. 

Opublikowano

Myślę nad diodą 1W zimną, tylko, że trzeba pewnie rezystor dobrać jakiś większy pod 12V, coś koło 20 Ohm i 5W więc pod mój moduł już nie styknie bo mam zapasu 5W na te blendy... 

Więc musiałbym dać diodę taką 0.5W i zobaczyć czy to będzie mocniej świecić od ori blend... 

500_500_productGfx_3708d5a11554e0b8048d3

3 godziny temu, Adran_ napisał:

@kamil-vag śledzę bo u Ciebie zawsze coś ciekawego się pojawi

Cieszy mnie ten fakt ;) tym bardziej, że staram się prowadzić tak temat, by każdy coś tam podłapał, zrozumiał... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Gratki fury i szybkiego rezanka :D

W dniu 25.04.2019 o 10:21, kamil-vag napisał:

Niech mapki służą ;)

To teraz rezaj BT i odblokuję SDS'a. 

Oświećcie mnie proszę. Co to jest sds? :D BT u siebie mam

Opublikowano

Speach Dialoge System = Kontrola Głosowa, czyli sterowanie funkcjami RNS-E za pomocą komend głosowych, po angielsku/niemiecku... 

Tu masz filmik jak to działa: https://youtu.be/LIUZmnLQtDM

Opublikowano
  • Autor

@jolley dzięki. A tobie udało się wyciągnąć tego rnsa  ?

Opublikowano

@kamil-vag dzięki :hi:Właśnie u mnie opcja sterowania głosem nie działa. Poszukam jak to uruchomić
@Adran_ jeżeli to pytanie, to tak, wyjąłem go bez szwanku :D niby prosta czynność, ale wiele osób pisało o wypychaniu dodatkowo radia, bo wyjmaki nie dawały rady. Ja kupiłem polecone za 5zł i poszło jak złoto :thumbup1:

Opublikowano

Sds musi być soft i przepięty mikrofon z bt do radia ;)

Opublikowano
4 minuty temu, kaju napisał:

Sds musi być soft i przepięty mikrofon z bt do radia ;)

@jolley wejdź w mój temat z podpisu i tam na ostatnich kilku stronach wrzuciłem schemat, softy itd... 

Opublikowano
  • Autor

Mała rzecz a cieszy ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mod na plus, napewno praktyczny.

Sprężyny w teleskopach? ?

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
W dniu 4.05.2019 o 20:57, Adran_ napisał:

Napewno wygodne:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze coś takiego ?20190517_052844-734x1305.jpg20190517_052949-734x1305.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Długo nie działo się nic w temacie zawsze było coś ważniejszego ale w końcu była chwila czasu na dokończenie podswietlenia dekorów  ( było tylko z tyłu )20190627_213212-1305x734.jpg wpadły też żarówki led do drl bez błędów kupione z ali20190705_071156-1305x734.jpg zostało również złożone zamówienie u kolegi @biggman na nowy mieszek i nakładkę ręcznego. Są też talerzyki z b520190705_115558-734x1305.jpg ale muszą poczekać do października jak będzie zmiana całego zawieszenia ( na lemfa) a wraz z nimi stabilizator z rs4 do przodu i z s4 do tyłu które już jadą. W międzyczasie założę doświetlanie zakrętów - w trakcie20190705_122607-734x1305.jpg20190705_122631-734x1305.jpg

Opublikowano
W dniu 5.07.2019 o 15:39, Adran_ napisał:

wpadły też żarówki led do drl bez błędów kupione z ali20190705_071156-1305x734.jpg

Co to za żarówki?